Mi történik velem?
Figyelt kérdés
Bő egy hónapja egyszerűen semmi sem érdekel, nem motivál semmi. Csak vagyok, hogy majd lesz valami... és mindent az utolsó percre halasztok. Pedig idén érettségizem, nem vagyok rossz tanuló (négyes, ötös). Úgy érzem lehetnék még jobb, de semmi sem motivál arra, hogy tanuljak. Barátaim vannak, tehát azt sem mondhatom, hogy magányos vagyok. A szüleimmel jó a viszonyom, de ezt mégsem merem nekik felhozni. Csak azzal jönnének, hogy az a feladatom, hogy tanuljak, ők ehhez mindent biztosítanak, és ebben teljesen igazuk is van. Versenyszerűen sportolok, és nem nagyképűségből, de jól is megy. Ugyanakkor már nem találok örömet a jó helyezésekben, díjakban sem. Szóval látszólag minden rendben, de mégis gyakran felteszem a kérdést magamnak, hogy "miért is élek?" "mi értelme?". Úgy érzem ez így nem normális, hogy nincs célom. Mit tehetnék, hogy kizökkenjek ebből? Köszönöm előre is. L182012. márc. 19. 21:35
1/5 anonim válasza:
burn out szindróma. ha tudsz, akkor szakadj ki a sivár hétköznapokból néha napján.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ez nagyjából normális, ebben a korban pláne... szóval nem hiszem, hogy komoly bajod van, sajna vannak ilyen hullámvölgyei az embernek. Lehet, hogy a nyomás is nagy rajtad, nyilván az érettségivel is fokozódik, úgy próbálod - nem tudatosan - hárítani, hogy a közönybe menekülsz. Meg akarsz felelni a szüleidnek, de nyilván magadnak is.
Azt sajna nem tudom megmondani, hogy mi értelme az életednek, de biztos, hogy meg fogod találni a választ. Addig meg lazíts egy kicsit...
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utána nézek a burnout-nak:). Viszont a megfelelési kényszerem eddig is megvolt, miért éppen most fokozódna fel bennem ennyire...
2012. márc. 19. 21:56
4/5 anonim válasza:
menj bulizni egy kicsit! szórakozz, lazíts! =)
5/5 anonim válasza:
Járj egyet este, sötétbe, az használni fog meglátod. A jó hűvös levegő beszívásakor nyomban felélénkülsz, és elgondolkodhatsz, hogy mit és hogy akarsz megváltoztatni az életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!