Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti mennyit vásároltok egy...

Ti mennyit vásároltok egy héten? Szerintetek vásárlásmániám van?

Figyelt kérdés

Sokan mondják,hogy nem normális az,hogy mennyit vásárolok.

De nem tudok ellene mit tenni.

Nem érzem szépnek magam,ezért próbálok mindig stílusosan,divatosan öltözködni,hogy ezzel tűnjek ki(bár mindenki mondja,hogy szép vagyok,de szerintem csúnya vagyok).

Ha rossz kedvem van,akkor is elmegyek vásárolni és közben és az utána lévő pár órában boldog vagyok,megfeledkezem a gondjaimról.

A plázában veszek reggelit csütörtökönként,mert olyankor nincs első 2 órám a suliban és olyankor is mindig veszek valamit,mert nem bírom ki.

De ha csak bemegyünk "nézelődni",akkor is egy vagon ruhával jövök ki.

Soha nem úgy megyek,hogy "na,akkor veszünk valamit",hanem csak minden boltban veszek pár dolgot és mire észbe kapok,már nem fér a kezembe több szatyor.

A gardróbba már nem férnek be a cuccaim,lépni nem lehet tőlük a szobámba sem és elég sok olyan van,amin még rajta van az árcédula is :/

De nem csak a ruhákkal csinálom ezt,hanem szinte mindennel.A telefonjaimat is gyakran cserélem,az iPodomat is,a sulis cuccaimat is és a kiegészítőimet is és nem tudom,hogy miért.

Ti mennyit vásároltok?

Egy vásárlás alkalmával mennyi pénz költötök el?

Szerintetek már beteges,amit csinálok?

15L

2012. márc. 16. 12:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálam biztos, hogy nem csinálnád.
2012. márc. 16. 13:02
 12/22 anonim ***** válasza:
58%
Miért írtad ki a kérdést? Vagánykodásból, hogy te mennyit elb@szhatsz lóvét? Hogy mindenkit irritáljon? Vagy veszekedni akarsz? Igazából nem a te érdemed, hanem a szüleidé. Vagyis nem érdem, hanem a szegénységi bizonyítványuk.
2012. márc. 16. 13:14
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én csak irigyelni tudlak, ha 15 évesen ezt megengedheted magadnak.

Bennem felmerült, hogy ez nem is "mánia", csak simán ebbe nőttél bele, hogy ami megtetszik az már a tiéd is. Szerintem, ha az embereknek volna pénzük hasonlóan cselekednének.

2012. márc. 16. 13:15
 14/22 A kérdező kommentje:

13:14-es

Tudsz olvasni ? :)

Ott vannak a kérdéseim,amikre szeretnék válaszokat kapni,de leírom még egyszer,csak a te kedvedért.

Ti mennyit vásároltok?

Egy vásárlás alkalmával mennyi pénz költötök el?

Szerintetek már beteges,amit csinálok?

Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni(és már kaptam is párat),de lehet,hogy neked nem megy az értőolvasás,ez pedig a te szegénységi bizonyítványod vagy csak nem figyeltél oda alsóban a suliban,amikor olvasni és szöveget értelmezni tanultatok,nem tudom...

2012. márc. 16. 13:23
 15/22 anonim ***** válasza:
78%

Drága, kedves, elbaszott, satnya kislány.

Tudok olvasni, igen. Egy dolgot ajánlok figyelmedbe. Töltsd ki itt az IQ-tesztet és ha valami csoda folytán elérted a 130-at. Akkor írj üzenetet és elárulom, hogy nekem mennyivel van felette.

[link]

Kérdéseidre a válaszaim, ha már mindenképp kötekedni akarsz:

"A gardróbba már nem férnek be a cuccaim,lépni nem lehet tőlük a szobámba sem és elég sok olyan van,amin még rajta van az árcédula is :/ "

Ez csak a szüleid miatt van, mert tele vannak lével, mint pásztor fasza széllel.

"De nem csak a ruhákkal csinálom ezt,hanem szinte mindennel.A telefonjaimat is gyakran cserélem,az iPodomat is,a sulis cuccaimat is és a kiegészítőimet is és nem tudom,hogy miért."

Ennyit csak nagyon kevesen vásárolnak el, mint te.

Igen beteg vagy. A szüleid meg le sem szarnak téged, csak tömnek pénzzel, hogy kussolj és ne okozz nekik problémát.

2012. márc. 16. 13:39
 16/22 tetro ***** válasza:
78%
Élő példáját láthattuk, hogy a magas IQ csak egy számadat, ami semmit nem mond el az egyénről.
2012. márc. 16. 14:09
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

én nem tudom mennyi az IQ-m de bizti nem 130.

mégis a számból vetted ki a szót kedves 15/16.

te meg fejezd be kaptál választ.

nagyon sok embernek nincs ilyen jó sora és bár próbál nem irigykedni rád,elég nehéz

ha meg unatkozol tanulj mert egyszer minden jónak vége szakad.

ja és a válaszok.

--nem vásárolok 5éve vettem egy csizmát még jó tavaly egy sportcipőt na az nem húzza már soká.

--5000azt is a gyerekeimre csak cipőre 4* egy évben,mást kapnak használtat ingyen.

--igen.

de minden este van mese rendes kaja szeretet,és tudja milyen jó ha együtt csinálunk valamit.

és ha azt gondoltad nem tanultam,segélyből élek,felcsináltak,hiteleink vannak,nincs munkám stb..tévedsz

ez nem a te dolgod,de reménykedj hogy neked jobb legyen ha már nincsenek szüleid.

2012. márc. 16. 15:06
 18/22 anonim ***** válasza:
69%
Én is azt mondom, egy beképzelt kis buta liba vagy. És ahogy múlik az idő úgy leszel egy nagy buta liba. Gá...
2012. márc. 16. 17:50
 19/22 anonim ***** válasza:
39%

Ne is figyelj rájuk! Csak az irigykedés hajtja őket, mert olyan helyre születtek ahol kevesebb lehetőség van munka terén, a szüleik sem voltak jómódúak, egyszerűen ez a kérdés irritálja őket, mert ők nem érnek el egy akkora pénzügyi szintet, hogy egyáltalán felmerülhessen ilyen problémájuk..

Pedig ez egy valós probléma, egy amolyan pótcselekvés. A pénz csak pénz, egy eszköz amivel megfelelően kell bánni és megfelelő célokra elkölteni. Teljesen mindegy, hogy mások mennyit vásárolnak és hogy mennyit költenek, mert pl ha ideír kispista akinek a fizetése havonta 60ezer Ft és azt mondja, hogy ő havonta egyszer vásárol egy doboz tejfölt, akkor ahhoz méred magad? Dehogyis! :D Magadnak kell kialakítani a mércét, ha sokat keresnek apuék akkor ahhoz mérten kell életstílust kitalálnod, amennyit adnak, alkalmazkodj és élvezd ki, nem beteges... Én rohadt sokat vásárolnék fiú létemre is, házakat vennék, gyűjteményem lenne igazi autókból stb, mégsem tartanám magam őrültnek :D

A megoldás: Kijelölsz magadnak valami értékes és nagyobb dolgot amit majd meg akarsz venni, legyen ez álmaid dolga, majd veszel magadnak egy kis tasit és mindig amikor ilyen késztetést érzel, a pénzt amit elköltenél, belerakod a tasiba és jól lezárod, persze nem ér nyúlkálni utána :D. A fegyelem a lényeg, persze még számos dolgot tehetnél a pénzre, nem csak dolgok megvételére használható...

Amúgy egy percig se gondold, hogy rossz dolog a költekezés, mert ettől forog a gazdasági kerék.

18/F

2012. márc. 16. 23:25
 20/22 anonim válasza:
100%
Kívánom,hogy csak ennyi problémád legyen az életbe!És ezt jó szívvel kívánom!
2012. márc. 17. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!