Kamaszok, illetve Szülők! Miket, és főként mennyi pénzből vásároltok az új tanévre? (Gondolok itt a tanszerekre, a ruhákra stb. )
a fiam most kezdi az elsőt a lányom a negyediket
összesen olyan 30 ezrem van kettőjükre
ebben nincs benne a tankönyv mert azt ingyenesen kapjuk
csak a füzetek tanszerek tolltartó táska stb....esetleg torna cucc, ha kell akkor ünneplős (ezeket még nem néztük meg kell e)
én most megyek 7-be.
és anyummal olyan 30.000 ezerért vettünk ruhát és tanszert de a tankönyvet még nem vettük meg. Az kedvezményesen nekem olyan 5-7 ezer forint körül lesz. :)
13/L
Lányom 16 éves , most megy 10.-be.Kes-be elköltöttünk 20.000 ft-ot(füzetek, tollak, vonalzó, számológép...)
Kapott egy táskát ami 17000 ft volt.
A tankönyvek majd' 40 ezer forint körül vannak.
Tehát összesen a 10. év : 77.000 ft, és akkor még nem számoltam a zsebpénzét, a reggeli kajákat,az osztálypénzt, a kirándulást, a külön tanárt...
Szerencsére "adakozó" az édesapja aki már nem velünk él, így nekem már csak a ruháit kell kifizetnem. :-) (Bár el sem tudom képzelni, hogy akinek kajára nincs pénze, az hogy iskolázza be a gyerekeit.)
Még jó hogy a kettő kicsi még messze van a sulitól.Nem semmi ez az iskolakezdés.
31.N
Tankönyvek 40 ropiért???? Milyen idióta tanárok azok??
Mondjuk a 17 000-es táska se semmi - így meg főleg jó, hogy nem a válaszoló fizeti:D Azért sokallom, mert eddig 5-6 ezer forintokért vettem táskát, az egyik 6 évig bírta, a másik még mindig használatban van. Az elsőt is csak azért cseréltem le, mert már nagyon koszos, kopott volt, egyébként minden funkciója rendben volt, sehol szakadás. Ezért nem értem, hogy lehet 17 000-et elkölteni egy táskára:)
Kéttannyelvűbe jár, és nagyon drágák a könyvek, ráadásul mind a két nyelvből két kötetet kapnak.
C*nverse :-) (Végülis apukája adta neki a pénzt, hát nekem aztán ugyan mind1, hogy abból a pénzből mit vesz(Jó azért nem mind1, de én nem vettem volna meg neki).)
31.N
Most megyek 11.-be, a tankönyvek kb. 25 000 Ft-osak, de ebbe nincs még minden benne.
tavalyról maradt jó pár holmim, szóval írószerekből csak pár dolgot kell vennem (pl. hibajavító) na meg füzeteket, borítókat, gondolom nem lesz olcsó.
Táskám az van kettő is, mindkettőt tavaly kaptam, úgyhogy abból nem kell új.
Ruhám van elég, szóval azt nem hiszem hogy most veszünk.
10000 a tankönyv, 11000 volt a többi tanszer(de tavalyról még maradt), ruha nem nagyon kell, de az iskolakezdési támogatást úgyis el kell használni, úgyhogy lehet hogy költünk még.
És 9.be megyek, de nem új suli, így szerintem nem kell annyi cucc.
minimum 23.000 kell még úgyis, hogy van táskám, cerkáim, és csak a tankönyvek meg a füzetek kellenek
6.os 12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!