Mindig erősen szorongok amikor valakit fel kell hivnom telefonon vagy valamit el kellene kérnem. Mit lehet tenni ellene?
Én is nagyon izgulós voltam. Ráadásul ilyen munkahelyen kezdtem dolgozni, de a munkatársnő szerencsére imádott telefonálni, így ő intézte a "nehéz" feladatokat. :)
Utána elhelyezkedtem egy olyan cégnél, ahol nem az volt a feladatom, amire felvettek. Értékesítenem kellett a pénzügyi vonal helyett. Elhiheted, hogy mennyire szorongtam. De muszáj volt.... Azóta vezetői pozícióba kerültem. Takarítónőket irányítok, bankfiókok vezetőivel tárgyalok stb. Lehet az válna be, ha rákényszerítenéd magad!!!
Drasztikus, de nálam bevált. :D
Sok szerencsét!
Talán próbáld meg, hogy telefonálás előtt kulcsszavakat, kifejezéseket felírsz a témában. Ha hirtelen nem jut eszedbe semmi csak oda pillantasz és az segít.
Első voltam.
Akkor vegyünk most egy képzeletbeli szituációt. Tegyük fel, hogy egy nagyon klassz lánnyal vagy kettesben, és ő beszél, beszél, beszél... Te pedig csak kukán hallgatsz, mert nem tudsz megszólalni sem. Mivel ez csak egy képzeletbeli szituáció, így végiggondolhatod, hogy mi lenne a legjobb amit egy ilyen esetben tehetnél.
Ha ugyanis nem tudsz mit mondani, akkor kérdezz tőle! Mire lenne kíváncsi? Ha konkrét kérdést kapsz, akkor arra már a válaszadás is könnyebb lesz.
Na, mit kérdezhet egy lány? Vegyünk sorra néhányat:
- Te mindig ilyen szótlan vagy?( Mit lehet erre válaszolni? Azt, hogy igen, mert jobban szeretsz inkább hallgatni másokat, mint beszélni.)
- Tetszenek neked az ilyen lányok, mint én, akik ennyit tudnak beszélni? ( Igen, mert jó hallgatni, és nézni téged.)
Az, ha most, tét nélkül, képzeletbe lejátszol egy ilyen szituációt, akkor élesben már nem is lesz olyan ijesztő.
Így lassan végigmehetsz gondolatban minden olyan helyzeten, amelyben kényelmetlenül érezheted magad, és kitalálhatsz már előre olyan töltelékmondatokat, amelyek ilyen helyzetben bevethetők.
Lehetséges töltelékmondatok:
- Hát igazad lehet, mert ezen már én is többször elgondolkodtam, de nem tudok rá igazán választ.Szerinted mi lehet a megoldás?
- Sokan ezen a véleményen vannak, mint amit most te is mondtál. Bár az én véleményem még nem alakult ki teljesen.
Amikor az emberek beszélgetés közben krákognak, vagy öööznek, vagy vakaróznak, az annak a jele, hogy közben gondolkodnak a válaszon, és a köztes időt próbálják meg kitölteni valamivel. Csak nézz körül, és meglátod, mennyire gyakori jelenség ez. Például a TV-ben, amikor meginterjúvolnak valakit. Vagyis, másoknak is okoz fejtörést a kommunikáció nemcsak neked. Csak a legtöbb ember nem csinál ebből akkora problémát. Hidd el, nincs veled semmi baj, csak saját magadat gyötröd ezzel a butasággal. Ha írni tudsz normálisan, akkor beszélni is.
Ne keseredj el, túl fogsz jutni a gondon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!