Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van rajtam kívül más is igy...

Van rajtam kívül más is igy vagy ez egyedi?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mintha nem ebbe a világba tartoznék

mintha értelmetlen lenne a létezés.

mitől lehet ez?

2012. febr. 3. 19:47
 1/9 anonim válasza:
kéne találnod valami olyan hobbit amit szeretsz csinálni és hajt, vagy tanulj vagy mozogj, vagy sokat beszélgess a barátaiddal...nagyon sok szép van az életben csak vannak olyan időszakai az embernek amikor kicsit értelmetlennek érzi az egészet. csak ne gondold azt hogy ez örökké tart, csak ideiglenes. hullámzás az élet egyszer fenn egyszer lenn, de ha lenn vagy keress valamit amitől újra felkerülhetsz, ne add fel. szeresd ennyire magad hogy mindig találj valami pici értelmet.
2012. febr. 3. 20:11
 2/9 A kérdező kommentje:

őőm ... még nem voltam soha fent ...:)

barátok... azok nincsenek csak érdekbarátok voltak.

nem igazán fekszik nekem az élet ...

2012. febr. 3. 21:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Olvass Daniel Quinnt. Az ő könyveiben ott a válasz erre.
2012. febr. 3. 22:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is így érzem. Azért van ez, mert egy olyan anyagias világba sikerült születnünk, ahol nem az ember számít, hanem a fogyasztás, a pénz és a hatalom. Te pedig emberközpontúbb vagy és ezt nehezen bírod megemészteni. Szomorú de ez van. A jó hír viszont, hogy te egy jó ember vagy. :)
2012. febr. 4. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem egyedi!

Csak még nem találtad meg a célodat, amiért érdemes élni és küzdeni.

Vannak, akik úgy élik le az életüket, hogy teljesen céltalanok, és ez szomorú!

Jó célt találni pedig nagyon nehéz...

De nem akarok itt okoskodni, ennyiből nehéz, nem sokat árultál el magadról, de ha van kedved dumálni írj privit!

2012. febr. 4. 16:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos én nem vagoyk jó ember :D
2012. febr. 4. 18:01
 7/9 A kérdező kommentje:
Őm ... nem nagyon szeretek emberekkel beszélgetni céljaim már nincsenek mert már lerombolta az élet
2012. febr. 4. 18:02
 8/9 Nyuwesh válasza:

Mitől lehet ez? Segítek, jó?

Képzeld el a következő helyzetet: Nyár van, tengerpart, strand, tikkasztó hőség. Fogsz egy matracot, bemész a vízbe, felfekszel a matracra és szép kényelmesen elhelyezkedsz rajta, sütteted szépen a hasadat, sz**** a világra, stb., szóval elvagy..

..és egyszer csak arra eszmélsz fel, hogy egy időre elbóbiskoltál és ijesztően messzire sodródtál és egyre messzebb sodródsz a parttól meg a többiektől.

Mit teszel?

A: Ücsörögsz tovább szomorúan a matracon, egyre távolabb sodródva, dühöngve v. sajnálkozva a helyzeten, abban bízva, hogy valaki majd csak észrevesz egyszer és valahogyan visszajuttat a szárazföldre. Magyarán: nem teszel semmit.

..vagy..

B: Nem bízod a véletlenre a dolgot, "fogod" a kis kezecskédet, ráfekszel a matracra és szépen elindulsz vissza és kievickélsz a helyzetből te magad.

Remélem sikerült világosan és számodra hasznosan leírnom a helyzetet ezzel a példával, és ennyiből szerintem már át kellett hogy menjen a lényege...

Hozzáállás kérdése.

..még valami, egy "tipp".

Próbáld ki.

Picit szüneteltesd vagy vegyél vissza a problémáidon való nyüglődésből és ehelyett kicsit nézz szét magadon kívül is. Próbálj meg olyan helyzeteket felfedezni/észrevenni magad körül, amelyekben lehetőséged adódik másokon segíteni. És azután tedd meg. A többi már szinte magától megy. Csak csinálni kell és kész. Majd meglátod.

Fontos és témábavágó tudnivaló: Először mindig BELÜL kell "nyitni"!

Azután sem lesz perfekt a világ. Semmi ilyesmi. Viszont enélkül ugye hogyan várhatnál el bármit?.., hiszen ha te nem úgy állsz hozzá.., szóval érted..

Ismétlem: hozzáállás kérdése az egész. A külvilág - egy bizonyos szempontból nézve - mindig visszatükröz téged a saját szemedbe. Amilyen vagy éppen, olyannak látod. Amilyennek látod, olyan vagy éppen. Átjött?

Mellesleg "outsider"-nek lenni nem feltétlenül rossz dolog. Az outsider-ség nagyon is érdekes és élvezhető állapot is tud lenni. Ha okosan áll hozzá az ember még boldogságot is lehet találni benne, nem is keveset! Persze csak bizonyos, ésszerű határokon belül. Aztán néha még azokon kívül is. Mikor-hogy. Egyáltalán nem egyedi a helyzeted, csak rosszul állsz hozzá. De az is lehet, hogy valami fontos megtanulnivaló van elrejtve számodra ebben a helyzetben. Hm?

Kezdj valamit a helyzettel, úgy sincs más választásod :)

Hali.

nyw

2012. febr. 5. 01:12
 9/9 A kérdező kommentje:

hm ... érdekes ...:D

hát elösször c ...visszafekszek aludni hátha megesz egy cápa vagy valami rohadt nagy hal ...

nem igazán tudom már hogy hogy álljak hozzá ... hiába próbálok segíteni az embereken akkor átvernek ha próbálok jót tenni velük kihasználnak és ez már idegesítő

2012. febr. 9. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!