Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség? Asztma? Szkleró...

Pánikbetegség? Asztma? Szklerózis multiplex? Szívelégtelenség?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem tudom eldönteni, mi lehet a jelenségek forrása!

3 hete szédüléssel, erős gyors szívdobogással, izomgörccsel és légszomjjal kezdődött. Szinte mindent megmértek a szívemen, kivéve ultrahangos vizsgálatot. Akkor azt mondták, pánikbetegség. Elhittem, mert sokat stresszeltem az utóbbi időben. Kiírtak nekem Xanaxot.

Elmentem orvoshoz, kiderült hogy asztmás is vagyok, de nem igazán érzem semmi különös jelét egész évben, csak a parlagfűre vagyok allergiás, arra sem jelentkeznek durva tünetek. Mégis kiírt az orvos 3 havi szteroidot.

A vérvizsgálaton semmi különöset nem találtak.

Mivel a Xanax köztudottan függőséget okoz, és romlik a hatásfoka a használattal, gyógyteákkal próbálom helyettesíteni.

Később rájöttem, hogy nem asztmám van, hanem egy tüdőgyulladásom (váladék jött fel). Aztán a fájó érzés átterjedt a tüdőmről szívemről a gyomromra is, hasmenésem volt. Vettem tüdő és gyomorhurut elleni teát, azokból ki is gyógyultam, most diétázok.

DE a szédülés, remegés, gyengeség még mindig előjön, főképp reggel.

Nagyon remélem hogy csak pánikbetegség, mert állítólag a SMnek is hasonló jelei vannak, vagy ha a szívemmel van valami gond (sportnál megterheltem), akkor még arról sem tudok.

Elég valószínűnek tűnik, hogy oxigénhiányról van szó, mert a zsibbadás szédülés mellé a végtagjaim hidegek, elfehéredek. Ha lelógatom a fejem az ágyról, akkor észhez térek, de a hasamban, végtagjaimban tovább megy a remegés, görcs, hidegség.

Azért tettem fel nektek a kérdést, mert úgy veszem észre, hogy szinte senki sem veszi elég komolyan a dolgot a környezetemben, és ez tovább fokozza a pánikérzetet (ez biztosan van benne).

Az orvos azt mondta, ha szedem a gyógyszereket (szteroidok, xanax) és mégis előjön, csak akkor menjek vissza. Voltam már az összes orvosnál ahová hivatalosan tartozok, de egyik sem kedves, segítőkész.

Mit tudok ilyenkor tenni? Beutaló mindenképp kell idegrendszeri vizsgálathoz, meg szívultrahanghoz? Neten olvastam, hogy a pánikbetegséget csak akkor szabad megállapítani, ha minden mást kizártunk, de az orvosok nem végezték el rajtam az összes vizsgálatot.

Az az érzésem, hogy én netről legalább annyit tudok magamon segíteni, mint a "szakemberek", akik nem végeznek sem alapos, sem gyors munkát.

Érdekelnek olcsó, természetgyógyászati megoldások, mert nincs pénzem még arra a gyógyszerre sem, amit felírtak, mellesleg tapasztalatokból tudom, hogy azok a szerek ártalmasak. Mi lehet tehát a bajom és mi a megoldás?

2011. dec. 20. 11:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Én meggyógyultam ebből a betegségből. Fél évig szenvedtem tőle. Már kórházba kellett volna bemennem a súlyos fogyás miatt, de szerencsére nem volt rá szükség. Kétféle antidepresszánst szedtem négy hónapig, és Xanaxot is. Jelenleg nem szedek csak este egy Valeriána relaxot. Nagyon kell akarni a gyógyulást. Makacsul terelni kell a gondolatokat a rosszról. 20 perc aktív mozgás felér egy antidepresszáns hatásával. Igénybe vettem pszichológus segítségét is. Nem privát jártam. Megtanított relaxálni az orvos. Ez sokat segített. Életfogytig kell elvégezni a gyakorlatokat. Szerencsére nem sok időt vesz igénybe. Az adrenalin mérgezést meg kell előzni, figyelj a légzésedre! Próbáld ellazítani az izmaidat. Ha el tudod lazítani,akkor már nem is lehetsz feszült. Gyakorlás kérdése. Okosan gondolod, hogy tenni is kell a gyógyulásért. Olvasd el a neten "Rhonda Byrne A TITOK" című könyvét. Ha majd teheted, vedd is meg. A gyógyulásban nekem ez a fantasztikus könyv sokat segített. Ha nem vagy jól, csak olvass el belőle egy idézetet. Érezd, és éld át a gondolatokat. Ha ez menni fog, akkor a gyógyulás útjára léptél.
2011. dec. 21. 21:41
 22/34 anonim ***** válasza:
A Neuroptimot én gyógynövényben veszem 3500 Ft-ért. Patikában drágább, úgyhogy érdemes érdeklődni hol olcsóbb. Köszönöm a jókívánságot!
2011. dec. 21. 21:48
 23/34 A kérdező kommentje:

Azzal nem lesz gond, én addig harcolok, amíg meg nem találom a megoldást. :) Próbálom terelni az érzelmeimet, mikor érzem hogy a rossz érzés rámtörne, és aránylag jól működik. Ha mégsem akkor xanax.

Hogy érted hogy nem privát jártál?

Inkább végzek életem végéig gyakorlatokat minthogy szereken éljek.

A titkot ismerem, csak kissé úgy látom az emberek túlmisztifikálják a dolgot, és egy kicsit pénzszagú is a dolog, de ettől még maga az alapgondolat, az önkontroll és a lelki világ megteremtésével egyetértek. Majd elolvasom.

Hogy érted hogy gyógynövényben? Mármint kaphatók gyógynövéyes boltokban, nem csak hivatalos "patikákban"? Vagy nem konkrétan neuroptimet veszel hanem ilyen anyagokat tartalmazó gyógynövényt?

2011. dec. 22. 03:21
 24/34 anonim ***** válasza:
Én pesti vagyok. Van itt ahol én lakom a XVIII. kerületben egy gyógynövény bolt. Itt veszem a Neuroptimot.Nagyon jó bolt, szinte minden olcsóbb, mint más boltokban. Eleinte patikában vettem, de 4200 Ft-ot is elkérhetnek érte. Ez vitamin és gyógynövény kombinációja. Nálunk a kerületben van ideggondozó szakrendelés, és itt van lehetőség pszichológust igénybe venni. Hét alkalommal voltam.
2011. dec. 22. 19:12
 25/34 anonim ***** válasza:

Ja, ja!

A Neoroptinos ember. Tudod, cimbora én 4200 ért 7 hónapi gyógyszert kapok, amit orvos írt. Ennyiért meg is gyógyítanak.

2011. dec. 22. 21:19
 26/34 anonim ***** válasza:
Nagyon sok embernek segít a Neuroptim. Van fórum is ebben a témában. Persze elég drága. Van akinek felszívódási zavara van, vagy nem tud ideg alapon jól táplálkozni. Sajnos ettől is kialakul mentális betegség.
2011. dec. 22. 21:25
 27/34 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy utánanéztem Dr Chen B max csoagjának, és elég jó áron van, és ebben is van ginseng, ezt egészítem egy megamineral keverékel, amiben magnézium mangáncink is van. Ez ugyanúgy 4000 ft volt. Igaz most már enni sem maradt túl sok pénzem, de bármit megteszek hogy mihamarabb elmúljon.
2011. dec. 23. 13:46
 28/34 A kérdező kommentje:
A xanax később átváltható hova tablettára?
2011. dec. 23. 16:55
 29/34 anonim ***** válasza:
Persze. Veszel a patikában hova tablettát, és akkor lesz xanaxod is meg hova tablettád is. Bár ahogy elnézlek, neked mindegy mit szedsz, te türelmetlen vagy, és csak a jó orvoshoz nem mész el. Jó orvos+ jó gyógyszer= kb 3 hónap után gyógyulás.
2011. dec. 23. 17:51
 30/34 anonim ***** válasza:
Ha jobban leszel, természetesen válthatsz gyógynövényre. Én is így csináltam a gyógyszer leépítése után. Valeriána relaxra váltottam. Jó a citromfű tea is, csak egy litert kell főzni belőle egy napra. Két púpos evőkanállal tegyél a vízbe. Ez nem drága. A B max is nagyon jó, a DM-ben kb 1100 Ft-ba kerül.
2011. dec. 23. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!