Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség? Asztma? Szkleró...

Pánikbetegség? Asztma? Szklerózis multiplex? Szívelégtelenség?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem tudom eldönteni, mi lehet a jelenségek forrása!

3 hete szédüléssel, erős gyors szívdobogással, izomgörccsel és légszomjjal kezdődött. Szinte mindent megmértek a szívemen, kivéve ultrahangos vizsgálatot. Akkor azt mondták, pánikbetegség. Elhittem, mert sokat stresszeltem az utóbbi időben. Kiírtak nekem Xanaxot.

Elmentem orvoshoz, kiderült hogy asztmás is vagyok, de nem igazán érzem semmi különös jelét egész évben, csak a parlagfűre vagyok allergiás, arra sem jelentkeznek durva tünetek. Mégis kiírt az orvos 3 havi szteroidot.

A vérvizsgálaton semmi különöset nem találtak.

Mivel a Xanax köztudottan függőséget okoz, és romlik a hatásfoka a használattal, gyógyteákkal próbálom helyettesíteni.

Később rájöttem, hogy nem asztmám van, hanem egy tüdőgyulladásom (váladék jött fel). Aztán a fájó érzés átterjedt a tüdőmről szívemről a gyomromra is, hasmenésem volt. Vettem tüdő és gyomorhurut elleni teát, azokból ki is gyógyultam, most diétázok.

DE a szédülés, remegés, gyengeség még mindig előjön, főképp reggel.

Nagyon remélem hogy csak pánikbetegség, mert állítólag a SMnek is hasonló jelei vannak, vagy ha a szívemmel van valami gond (sportnál megterheltem), akkor még arról sem tudok.

Elég valószínűnek tűnik, hogy oxigénhiányról van szó, mert a zsibbadás szédülés mellé a végtagjaim hidegek, elfehéredek. Ha lelógatom a fejem az ágyról, akkor észhez térek, de a hasamban, végtagjaimban tovább megy a remegés, görcs, hidegség.

Azért tettem fel nektek a kérdést, mert úgy veszem észre, hogy szinte senki sem veszi elég komolyan a dolgot a környezetemben, és ez tovább fokozza a pánikérzetet (ez biztosan van benne).

Az orvos azt mondta, ha szedem a gyógyszereket (szteroidok, xanax) és mégis előjön, csak akkor menjek vissza. Voltam már az összes orvosnál ahová hivatalosan tartozok, de egyik sem kedves, segítőkész.

Mit tudok ilyenkor tenni? Beutaló mindenképp kell idegrendszeri vizsgálathoz, meg szívultrahanghoz? Neten olvastam, hogy a pánikbetegséget csak akkor szabad megállapítani, ha minden mást kizártunk, de az orvosok nem végezték el rajtam az összes vizsgálatot.

Az az érzésem, hogy én netről legalább annyit tudok magamon segíteni, mint a "szakemberek", akik nem végeznek sem alapos, sem gyors munkát.

Érdekelnek olcsó, természetgyógyászati megoldások, mert nincs pénzem még arra a gyógyszerre sem, amit felírtak, mellesleg tapasztalatokból tudom, hogy azok a szerek ártalmasak. Mi lehet tehát a bajom és mi a megoldás?

2011. dec. 20. 11:27
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
Pánikbeteg vagy. Kérjél beutalót a háziorvosodtól a pszichiátriára. Aztán kérjél a pszichiátriai rendelésen időpontot, és menj el a vizsgálatra. Ez egy beszélgetésből áll, ahol elmondod a panaszaidat, az orvos közben kérdezget is. Megállapítja a bajodat, és ír gyógyszert. Az, hogy te ezekről mit hiszel, a vak kutyát sem érdekli. Hogy beszeded e őket, dettó. Ha még rosszabbul leszel e nélkül, visszamész hozz, addigra majd ír még erőssebbet. Innen a történet ugyanaz. Ha beszeded, meggyógyulsz. Ha nem szeded, előbb-utóbb elmúlik a betegséged, illetve átalakul a teljes bambaságba, meg a nyálcsorgásba. És akkor már nem fáj. Nagyjából ennyi.
2011. dec. 20. 11:38
 2/34 Antimod ***** válasza:

Vérnyomásodat szoktad méretni?

"Az az érzésem, hogy én netről legalább annyit tudok magamon segíteni, mint a "szakemberek", akik nem végeznek sem alapos, sem gyors munkát."

Ez veszélyes felfogás, mert sok ostobaságot is össze lehet olvasni a neten, én csak tudom. Ráadásul ott általában a súlyosabb esetek vannak, és az ember rossz következtetéseket vonhat le.

2011. dec. 20. 11:49
 3/34 anonim ***** válasza:
pánikbeteg,hipohonder vagy. ne olvasgass orvosi cikkeket a neten, kezdj el sportolni, foglald le magad.
2011. dec. 20. 12:00
 4/34 anonim ***** válasza:

"Pánikbetegség? Asztma? Szklerózis multiplex? Szívelégtelenség?"

Ha ez így együtt mind, akkor leginkább hipochondria.

"Az az érzésem, hogy én netről legalább annyit tudok magamon segíteni, mint a "szakemberek", akik nem végeznek sem alapos, sem gyors munkát."

Nekem meg az az érzésem, hogy miután nem találtak nálad súlyos betegséget, elégedetlen vagy, mert súlyos betegnek érzed magad, és nyaggatod az orvosokat, hogy találjanak már valamit. Ez őket bosszantja, mivel ezek a fajta betegek rengeteg értékes kapacitást kötnek le az eü. rendszerben, miközben a tényleg betegek nem jutnak ellátáshoz.

Ha nem kapsz beutalót, akkor egyébként még mindig mehetsz magánrendelőbe. Viszont ha a vizsgálati eredményeid negatívak, akkor ezt fogadd el.

2011. dec. 20. 12:16
 5/34 A kérdező kommentje:

Nem értitek. Xanaxot szedek, de csak álmos leszek tőle, a zsibbadás, ugyanúgy ott van.

Légzési nehézségem meg már nincs, ezért nem is szedem a szteroidot.

Az ismerőseim nagy részét meg pont a háziorvosok kezelték félre, egyik sem gyógyult meg a szerektől, vagy pont természetgyógyász segített nekik. Nagyon remélem, hogy tényleg tévedek, de a pszichiáter csak tompítószereket ír fel, nem tudja megoldani a munkanélküliségem, nem tudja megoldani ha komolyabb nem ideig betegségem van.

A vérnyomásom nem méregetem, de akárhányszor mérik, jó. Tehát oxigénhiány.

Attól hogy nem olvasgatok cikkeket ugyanúgy rosszul vagyok, előtte sem olvasgattam pánikbetegségről, mégis ez van.

A hipohonder nem az, aki tájékozódik, hanem aki magára képzel mindent. Én lehetőségekről beszéltem.

Nyilván én vagyok a hülye és kétségbeesett, hogy itt kérek segítséget, de másokra nem nagyon számíthatok.

Hát akkor elmegyek pszichiáterhez, már ha lesz erőm felkelni, legfeljebb felír még 3 nyugtatót. Aztán majd lesz valami.

2011. dec. 20. 12:56
 6/34 anonim ***** válasza:

A hipochonderek is többnyire lehetőségeket latolgatnak. Tényeket nem állíthatnak, mert a tény az, hogy semmi bajuk.

Viszont most leírtad, mi a bajod: a munkanélküliség. Hát az valóban kellemetlen, de sem a tabletta, sem a természetgyógyász nem tud rajta változtatni. Munkát kell keresni vagy más értelmes elfoglaltságot (pl. tanulás), az többet fog segíteni minden gyógyszernél.

2011. dec. 20. 13:16
 7/34 anonim ***** válasza:
pedig te tipikus hipochonder vagy. a pánikbetegség okozza ezeket a tüneteket , tudom mivel nekem is volt és akor én is munkanélküli voltam. csak az segít rajtad ha találsz munkát és visszaállsz a régi kerékvágásba.
2011. dec. 20. 14:56
 8/34 A kérdező kommentje:

:D Köszönöm a próbálkozásokat, azt hiszem találtam egy megoldást: LESZAROM.

Idióták az orvosok, itt is csak idióta válaszokat kapok, ha legközelebb rám jön a roham, megpróbálom leszarni ha meghalok. Elvégre ez már úgysem élet, nincs ami ide kössön...

Igen, addig mindenki nagyon okos, amíg semmi baja, elvégre nem is léteznek félrekezelt emberek, és nem érdeme a gyógyszerlobbinak hogy beteg maradj. :)

Nincs is semmi bajom, teljesen természetes, ha valaki görcsbe rándult végtagokkal fulladozik szívritmuszavarral jéghidegen és hófehéren. Minden második ember ezt teszi az utcán.

Nem is igazán az a szomorú, hogy ebben az országban nem lehet megélni, hanem hogy az emberek nagy része egy ostoba érzéketlen paraszt.

Valószínűleg ezzel majd oldódik bennem az állandó feszültség. Ha meg mégis valami más volt és belehaltam, beleférek a statisztikába, elvégre nem jövök vissza cáfolni. :)

2011. dec. 20. 15:09
 9/34 anonim ***** válasza:

Mit nem értesz? A panaszaiddal orvoshoz kell menni. Ha nem találnak betegséget, akkor tudomásul venni, hogy nem vagy beteg.

"ha legközelebb rám jön a roham, megpróbálom leszarni"

Pánikbetegségből pontosan így ki is lehet gyógyulni.

"Nincs is semmi bajom"

Már kitárgyaltuk, hogy a bajod valószínűleg a munkanélküliség.

2011. dec. 20. 15:45
 10/34 anonim ***** válasza:
Próbálj meg szénhidrátból többet fogyasztani. Ilyen remegéses tüneteket akár a diéta is okozhat. Sportot, gerinctornát javasolok, lehet a zsibbadás gerinctől is. Sajnos az én tippem is kezdődő pánikbetegség. Nekem is nagyon hasonló tüneteim voltak, ez a sápadtság, remegés, szédülés, zsibbadás, szapora szívverés nálam is volt.
2011. dec. 20. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!