Pánikbetegség? Asztma? Szklerózis multiplex? Szívelégtelenség?
Az a baj, hogy nem tudom eldönteni, mi lehet a jelenségek forrása!
3 hete szédüléssel, erős gyors szívdobogással, izomgörccsel és légszomjjal kezdődött. Szinte mindent megmértek a szívemen, kivéve ultrahangos vizsgálatot. Akkor azt mondták, pánikbetegség. Elhittem, mert sokat stresszeltem az utóbbi időben. Kiírtak nekem Xanaxot.
Elmentem orvoshoz, kiderült hogy asztmás is vagyok, de nem igazán érzem semmi különös jelét egész évben, csak a parlagfűre vagyok allergiás, arra sem jelentkeznek durva tünetek. Mégis kiírt az orvos 3 havi szteroidot.
A vérvizsgálaton semmi különöset nem találtak.
Mivel a Xanax köztudottan függőséget okoz, és romlik a hatásfoka a használattal, gyógyteákkal próbálom helyettesíteni.
Később rájöttem, hogy nem asztmám van, hanem egy tüdőgyulladásom (váladék jött fel). Aztán a fájó érzés átterjedt a tüdőmről szívemről a gyomromra is, hasmenésem volt. Vettem tüdő és gyomorhurut elleni teát, azokból ki is gyógyultam, most diétázok.
DE a szédülés, remegés, gyengeség még mindig előjön, főképp reggel.
Nagyon remélem hogy csak pánikbetegség, mert állítólag a SMnek is hasonló jelei vannak, vagy ha a szívemmel van valami gond (sportnál megterheltem), akkor még arról sem tudok.
Elég valószínűnek tűnik, hogy oxigénhiányról van szó, mert a zsibbadás szédülés mellé a végtagjaim hidegek, elfehéredek. Ha lelógatom a fejem az ágyról, akkor észhez térek, de a hasamban, végtagjaimban tovább megy a remegés, görcs, hidegség.
Azért tettem fel nektek a kérdést, mert úgy veszem észre, hogy szinte senki sem veszi elég komolyan a dolgot a környezetemben, és ez tovább fokozza a pánikérzetet (ez biztosan van benne).
Az orvos azt mondta, ha szedem a gyógyszereket (szteroidok, xanax) és mégis előjön, csak akkor menjek vissza. Voltam már az összes orvosnál ahová hivatalosan tartozok, de egyik sem kedves, segítőkész.
Mit tudok ilyenkor tenni? Beutaló mindenképp kell idegrendszeri vizsgálathoz, meg szívultrahanghoz? Neten olvastam, hogy a pánikbetegséget csak akkor szabad megállapítani, ha minden mást kizártunk, de az orvosok nem végezték el rajtam az összes vizsgálatot.
Az az érzésem, hogy én netről legalább annyit tudok magamon segíteni, mint a "szakemberek", akik nem végeznek sem alapos, sem gyors munkát.
Érdekelnek olcsó, természetgyógyászati megoldások, mert nincs pénzem még arra a gyógyszerre sem, amit felírtak, mellesleg tapasztalatokból tudom, hogy azok a szerek ártalmasak. Mi lehet tehát a bajom és mi a megoldás?
figyelj én 3x kerültem ügyeletre a pánikrohamom miatt, nem kaptam levegőt zsibbadt a bal karom , szorított a mellkasom, csengett a fülem állandóan, szédültem is. kivizsgáltak, nem találtak semmit akkor mondták hogy pánikbetegség. igazából ekkor megnygodtam hogy oké akkor nem halok meg csak a rohamokat kell legyőzzem valahogy. két hétig szedtem a xanaxot aztán összeszedtem magam és fokozatosan elhagytam.
amíg te nem fogadod el hogy pánikbeteg vagy addig csak különféle betegségeket keresel és még rosszabbul leszel még több tüneted lesz.és amúgy meg igenis le kell szarni, mert ha a netet bújod hogy milyen haláslos betegséged lehet akkor azzal csak ártassz magadnak.
"Mit nem értesz? A panaszaiddal orvoshoz kell menni. Ha nem találnak betegséget, akkor tudomásul venni, hogy nem vagy beteg.
"ha legközelebb rám jön a roham, megpróbálom leszarni"
Pánikbetegségből pontosan így ki is lehet gyógyulni.
"Nincs is semmi bajom"
Már kitárgyaltuk, hogy a bajod valószínűleg a munkanélküliség."
Sehol nem mondtam hogy nem értek semmit, te nem érted, hogy ha nem végzik el a megfelelő vizsgálatokat, akkor nem lehet azt mondani hogy nincs semmi bajom. Jó nyilván ha nem lenne semmi bajom és érzéketlen lennék én is lesz*nám hogy random emberek miért érzik rosszul magukat.
Már csak azért is hülyeség, amit irkáltok, hogy egy példát mondjak, mert 1 ismerősöm 6 orvosnál volt, és mindegyik valami más szert írt fel neki gyomorégésre meg ilyenek, de végül egy természetgyógyász mondta meg neki hogy candidája van és mióta étrendet változtatott, elmúltak a panaszai.
Én is szeretnék vakon hinni az orvosoknak, de lássuk be, hogy nagyon kevés van, aki lelkiismeretesen és hozzáértéssel végzi a munkáját, már ha végzi.
"Próbálj meg szénhidrátból többet fogyasztani. Ilyen remegéses tüneteket akár a diéta is okozhat. Sportot, gerinctornát javasolok, lehet a zsibbadás gerinctől is. Sajnos az én tippem is kezdődő pánikbetegség. Nekem is nagyon hasonló tüneteim voltak, ez a sápadtság, remegés, szédülés, zsibbadás, szapora szívverés nálam is volt."
Igen, a táplálkozásom nem volt kielégítő az anyagi problémám miatt, viszont rengeteg rizst, krumplit fogyasztottam, és úgy olvastam hogy gyomorhurut/fekély ellen ezek jók, meg pirítós, pattogatott vagy darált kukorica, tejtermékek. Ráadásul a családban már több embernek is volt gyomorfekélye, ezért is kezdtem most szénhidrátos diétába. Jellemzően magyar rossz szokás a zsíros csípős ételek fogyasztása, amik gyomorsavtúltengéshez vezetnek.
A gerinc szintén jó tipp, mert sokszor volt nyak, hátfájásom a kerékpározás és ülőmunka miatt. Rendszeresen napi 2x tornázok, mégis recseg ropog a nyakam, néha hasogat fájdalom kínozza, néha meg görcs, és ez nem csak a rohamok óta.
Bizonyára van benne stressz is meg pánikbetegség, de szerintem itt több probléma összhatásáról van szó, kimerültség is van benne. Az allergiás váladékot, köhögést, lázat meg nem lehet beképzelni, valami járvány is volt.
Köszönöm a tippet, eddig ez volt a legértelmesebb válasz.
"figyelj én 3x kerültem ügyeletre a pánikrohamom miatt, nem kaptam levegőt zsibbadt a bal karom , szorított a mellkasom, csengett a fülem állandóan, szédültem is. kivizsgáltak, nem találtak semmit akkor mondták hogy pánikbetegség. igazából ekkor megnygodtam hogy oké akkor nem halok meg csak a rohamokat kell legyőzzem valahogy. két hétig szedtem a xanaxot aztán összeszedtem magam és fokozatosan elhagytam.
amíg te nem fogadod el hogy pánikbeteg vagy addig csak különféle betegségeket keresel és még rosszabbul leszel még több tüneted lesz.és amúgy meg igenis le kell szarni, mert ha a netet bújod hogy milyen haláslos betegséged lehet akkor azzal csak ártassz magadnak."
Igen, abban az esetben, ha valóban TELJESKÖRŰ kivizsgálást kaptál, akkor csak pánikbetegségről van szó. De én nem kaptam, ezért nem kizárható a többi, és nem keresek halálos betegségeket a neten, egyszerűen beírtam a tüneteket, és ugyanazok a tünetek 3-4 féle betegség eredményét dobták ki. Azért mert az orvos lusta elküldeni, vagy nem veszi komolyan, esetleg nekünk kényelmesebb elhinni hogy "csak pánikbetegség", még ugyanúgy lehet a másik 2 is. És ezt kimondani nem pánikbetegség, egyszerű logika.
A pánik része az volt, amikor elszédültem és nem kaptam levegőt, amik vírusos+allergiás tünetek voltak, és a légszomj miatt elkezdtem hiperventillálni, majd még rosszabbul lettem az oxigénhiány miatt, és rám tört a pánik. Ugyanis az allergiás-asztmás légszomjat érez, 1 vagy több szennyező anyag miatt, és nem tudja kifújni rendesen a levegőt, emiatt a kevés széndioxid nem engedi az oxigént feloldódni a vérből, és még nagyobb légszomjat érez. Tehát a "pánik" (valójában téves légszomjból alapuló hiperventilláció) alapja egy vírus és egy allergiás tünet volt. Ezért tartom hülyeségnek, ha valaki letudja azzal hogy stresszeltem, mert egyes jelenségeknek több kiváltó oka is lehet. Biztonsági öv is van az autóban, mégsem hívjuk pánikbetegnek, aki beletervezte...
Egyébként sem árt néhány évente egy általános szűrést elvégezni, csak mire sorra kerül az ember, addigra tényleg idegbeteggé válik, vagy elájul az éhségtől(éhgyomorral kell menni), vagy hatalmas összegeket kell kifizetni, ami kevesek kiváltsága (magánrendelők).
Köszönöm, végre valaki érti, miről beszélek.
Én is észrevettem, hogy a tejtermékektől jobban érzem magam, majd csirkét is enni fogok, de zsíros dolgokat nem tudok, mert azok savat csinálnak. Az is lehet, hogy a rossz táplálkozásom miatt kevés fehérjét vittem be a szervezetembe. A tejben sok kalcium van, ami növeli az agy működési rendjét, meg magnéziumot kellene még bevinnem. Csak az a baj, hogy a vírus/ideg/rossz táplálkozás miatt nem bírok sokat enni most.
Most próbálok sportolni is, amennyire az erőmből telik, és így még mindig felszakadozik valami a tüdőmből. A szorongásom meg a fulladás/szédülés okozta, mert nem kaptam rendesen levegőt. Tény hogy sokat stresszeltem, de önmagában az kevés a pánikrohamhoz (ami könnyen összetéveszthető más betegségekkel).
Nagyon remélem, hogy újra tudok majd sportolni, mert ha ágyhoz ragadok, akkor egy ördögi verembe esek bele, ahonnan nincs kiút, nekem nagyon fontos a sport.
Brandenburg Gézát nem ismerem, de valószínűleg fizetős orvos, tehát ilyenekre esélyem sincs. Az a baj, hogy a közegészségügyben darabszámra kezelik az embert, és mindenki csak a saját szakterület-gyógyszerlobbijára koncentrál.
Azért nem tudom hova tenni az egészet, mert a legtöbb pánikbeteg embernek lelki eredetű a rohama, nekem meg testi eredetű, és az ettől való félelem kapcsolja be a pánikot.
Egyszerűen nem értem, ha te magad is átélted, akkor hogy lehet hogy egy szál együttérzés sem szorult beléd? Talán pont ezért alakul ki a pánik, mert tudom hogy kb mindenki lesz*rja mi van velem?
Egyébként ez a betegség a fejlett(gazdag) országokban sokkal kevésbé elterjedt. Vajon miért.
Egyél sok földimogyorót. Az segít, de komolyan!
Nekem is generalizált szorongásom van. Illetve egy ideje csak volt.
"Brandenburg Géza nem orvos. Egy közülünk, aki megküzdött ezzel a betegséggel. Bővebben olvashatsz róla, ha beütöd a Google keresőbe a nevét, vagy írd be a keresőbe a "www.neuroptim.hu"-t. Tudsz tőle hasznos információkat szerezni ingyen, és kérd az öngyógyító tanfolyamot is. Ez sem kerül semmibe. A magnéziumra bizony nagy szükséged lenne. Én amióta meggyógyultam, azóta is szedek Neuroptimot. Sajnos elég drága, de kimondottan idegre van kitalálva. Nagy adag B vitaminok vannak benne, ami jó lenne az emésztésedre is. Van benne folsav, magnézium, és egy gyógynövény is. Tudom munka nélkül vagy, ezért ez helyett javasolom neked a B MAX nevű DM-ben kapható terméket. /ez 1100 Ft-ba kerül, 40 napra elég/ Ehhez viszont kellene külön magnéziumot venni, mert az nincsen benne."
Láttam hogy van valami fóruma, de azt hittem pénzért fogadó orvos. Akkor mindenképp felkeresem! Nagyon köszönöm a tippet! B6zal kombinált magnéziumot vettem, megnézem azt a másikat,amit mondtál, ha tudok majd dolgozni, akár azokról is lehet szó, amit BG fejlesztett ki.
Néztem még adrenalincsökkentő étrendeket, mindent bevetek, hogy mihamarabb le tudjam tenni a Xanaxot. szerintem csak megelőzni lehet ezt, mert egy bizonyos szint után öngerjesztő a folyamat. Szerencsére nem hirtelen tör elő, ezért előre tudok készülni rá.
Te végül kigyógyultál belőle vagy enyhültek a tünetek? Xanaxot vagy mást szedtél?
Köszönöm a segítséget, ígéretesnek néz ki. Neked is jó egészséget!
...Most azon gondolkodom, hogy nagyon jónak néz ki a Neuroptim, lehet hogy inkább rááldozok ennyit, ha tényleg 1 doboz is hatásos már, aztán később még 1 hónapig szedni fogok kisebb adag magnéziumot. Hol lehet Neuroptimot vásárolni nem online boltban hanem pl patikákban?
"Egyél sok földimogyorót. Az segít, de komolyan!
Nekem is generalizált szorongásom van. Illetve egy ideje csak volt."
Most vettem magnéziumot, elkezdem, remélem visszaállítja az egyensúlyt, tudom a magvakban sok van, de most szeretném ha gyorsan felszívódnának, aztán mellé veszek 1 kis földimogyorót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!