Hogyan kezdődik el az anorexia? Milyen érzések, gondolatok jellemzőek?
Azt hiszem, anorexiás leszek. Azok, akik már megjárták, vagy épp még mindig szenvednek benne, le tudnák írni nekem, milyen érzéseik voltak a kezdetén? Amikor még ettek, még nem voltak biztosak benne, a súlyuk is normális volt viszonylag.
Magamról röviden: nyáron jutott eszembe ez a hülyeség, a nagy önutálat szülte. Akkor 49 kg voltam, most 44. Már többször hánytattam magam, többször nehezen, de sikerült megállnom az evést. De nem tudom, hogy ez csak egy rossz ötlet, vagy betegség. Segítsetek, kérlek!
16L
akkor te bulímiás is vagy....
ha nem vagy tisztába,hogy mi a baj,akkor ez már betegség lehet...
ha magadtól nem mész orvoshoz és a szüleid sem vesznek észre semmit rajtad akkor kérj meg egy barátnőt,vagy valaki közeli ismerőst,aki segítséget nyújthat és elkísér az orvoshoz...
Lehet, hogy kezdődő anorexia, ha már hánytattad is magad, de az már nagyon jó jel, ha felismered. Örülj ennek, és ha megint ilyen kósza gondolataid akadnának, jusson eszedbe, az hogy: NEM ezt nem csinálhatom, mert ép, és egészséges akarok maradni.
Egyébként hány éves vagy, és milyen magas? Mert szerintem kicsit sem sok az a 49 kg.
A nem evés, vagy haj, szöszök,papírok evése, ami csak "kitölti a gyomrot éhség ellen": anorexia, a hánytatás bulimia.
Mind a kettő mély pszichózisos, szorongásos betegség, főleg az önbizalomhiányból és a társadalom téves elvárásaiból alakul ki. Túlzott szépségideál és divat hajszolásból alakul ki, természetellenes, rendellenes lelki fejlődés eredménye.
A betegség testi tünetei: kóros soványság, vitaminhiány, kiszáradás, legyengülés, hajhullás, bőrszárazság, vakság,súlyos csontritkulás, fogszuvasodás, nyál, vér és testnedvek csökkenése, ill. hiánya, végleges meddőség, a végén kómába esés és általában halál a vége.
Általában 30kg alatt a kóma már súlyos, főleg a kiszáradás miatt, onnan vissza nem hozható az illető. A táplálkozási zavart mihamarabb meg kell szüntetni!
Bulimiánál ezekhez még hozzá tartozik a reflux, súlyos nyelőcső, szájüreg és gyomor maradandó károsodása gyomorsav miatt, a végén nyelőcsőrák, fekély kialakulása. (bővebben: keress rá Google-ban)
Ha bizonytalan vagy, keress fel egy orvost mielőbb!!! Nem szabad játszani vele, még pár kg és meghalhatsz!!!
Óvatosan bánj az életeddel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!