Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírom tovább mit tegyek?

Nem bírom tovább mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves srác vagyok, de már olyan dolgokon vagyok túl amiket embernek nem szabadna megélnie. Nekem kell megvédenem az édesanyámat sokszor a vadállat "apámtól" de anyagi okok miatt nem tudunk külön menni... sehogy se jó és az életem már egy horror. Ennek hatására én is egyre jobban kezdek begolyózni folyton azon pörgök, hogy meg fogom gyilkolni a szemétládát és utána magamat... nem tudok már mit tenni teljesen tönkre vagyok menve, és ez most nem csak egy kis vicc kezdem komolyan gondolni a dolgot. Gyógyszeres doboz is elég sokszor volt a kezemben, de mindig az a hit tart életben, hogy egyszer vége lesz... és nekem is lesz egy csodás családom ahol példát mutathatok.
2011. dec. 3. 01:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy most kilátástalannak tűnik a helyzeted, és teljesen reménytelennek... de igazad van, azért, hogy majd egyszer saját családod legyen, megéri. Hidd el, hogy jobbra fog minden fordulni.

Ha nem most, hát egy fél év múlva. Ha nem egy fél év múlva, akkor egy év múlva. Ha úgy nézed az életedet, mint aki tart a boldogsága felé, akkor most egy rossz időszakban vagy, ami nem tudni meddig tart, de majd túl leszel rajta, és visszatekinthetsz rá, mint egy filmre, ami mással történt.

Tanulj, és kövess el mindent, hogy jobb legyél, mint apád.

2011. dec. 3. 02:05
 2/17 A kérdező kommentje:
Teljesen kezd felemészteni a düh és a gyűlölet. Sokáig nem értettem meg az embereket, hogy hogyan tudnak hirtelen felindulásból gyilkolni és valakit emberszámba se venni. Nos 15 éves koromba sikerült rájönnöm amikor is volt egy idegösszeomlásom amire jóformán nem is emlékszem csak arra az iszonyatos erejű haragra ami akkor tombolt bennem, ami majdnem szétszakította a testemet és kiölte az érzéseimet. Csak egy dolog érdekelt, hogy addig verjem az apámat ameddig csak lüktet a szíve. Két ember alig tudott lefogni és elég csúnyán kárt is tettem magamban. Most komolyan mivel érdemeltem én ezt ki? Kezdem feladni a reményt minden iránt és már semmi se érdekel csak, hogy egyszer végre nyugodtan keljek fel és nem úgy, hogy ma mi lesz?
2011. dec. 3. 02:14
 3/17 anonim válasza:

Családsegítőhöz kéne fordulnod. Elmondanod a problémádat, vagy akár az iskolai pszichológussal megbeszélni, és ő már tudni fogja, hogy mit kéne tenni.

Ez már nem minősül magánügynek, mindenképp keress fel valakit, aki ebben segíteni tud Neked, csak így érhetsz el változást!

Addig is kitartást! (és ha van kedved írni, nyugodtan írj)

Üdv!

2011. dec. 3. 02:20
 4/17 anonim ***** válasza:

Semmivel... te semmi rosszat nem tettél...

Ne hagyd, hogy a te életed tegye tönkre. Lehet most rossz, de egy örök életre megnyomoríthat. Elég csak egy tényleges lépés. Te nem tehetsz semmiről. Boldog életet kell, hogy élj, nem hagyhatod, hogy elvegye az esélyedet. Éld túl ezt az időszakot, támogasd anyukádat, így van esélyed. Ha most szabadon engeded a dühödet és bárkiben, akár önmagadban is, kárt okozol, akkor magad elől veszed el az esélyt, és a jövődet. Ne hagyd, ennél többet érsz.

2011. dec. 3. 02:23
 5/17 anonim ***** válasza:
Igaza volt egyébként a másik válaszadónak, valóban családsegítőhöz kéne fordulnod és megbeszélned ezt egy pszichológussal. Ők tudnak segíteni! Ha mást nem, hát kontrollt adnak.
2011. dec. 3. 02:25
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat nagyon jól esik! Bennem is tudatosult, hogy lépnem kell. Lelkileg már teljesen tönkre vagyok menve, már a nevetés is gondokat okoz. Nem találom örömöm mára már semmiben, kezdem elhanyagolni a barátaimat, ugyan is nem merem édesanyámat és öcsémet magukra hagyni. Rengeteg embertől hallottam az utolsó 1 évben, hogy rengeteget változtam, hogy hol van a régi jókedvű, humoros énem? Volt aki már azt mondta fél tőlem, de nem azért, hogy agresszív lennék a barátaimmal vagy ilyesmi hanem szimplán csak a tekintetemtől. Nekem sajnos nem igazán van/volt gyerekkorom. Hamar rá kellett jönnöm, hogy milyen az élet és túl sok rossz dolog történt velem az elmúlt 1-2évben amiket szerintem ilyen idős korban nem kellett volna átélnem és ameddig a kortársaim azon aggódnak, hogy hogyan szerezzenek barátnőt én azon aggódok, hogy éljem túl ezt a napot is és ne csináljak hülyeséget, de ami a legfontosabb, hogy meg tudjam védeni a családomat. Mindezt nem önsajnáltatásból írom, szimplán csak azért, mert jól esik ezt mindet kiadni magamból és, hogy esetleg erőt adjak sorstársaimnak.
2011. dec. 3. 02:43
 7/17 A kérdező kommentje:
Most is könnyes szemmel olvasom a kommenteket, hogy idegen emberek próbálnak segíteni nekem és biztatnak. Köszönöm nagyon jólesik! De már a minden napos dolgok miatt alig van önkontrollom, néha olyan mintha 360°-os fordulatot vennék és kitörne belőlem egy másik ember aki nem érez semmit és csak a düh hajtja előre. Meg kell tanulnom kontrollálni magam, de a sok szörnyűség miatt nagyon nehéz és egyre nagyobb rajtam a nyomás. Fogalmam sincs, hogy fogom kibírni, de ki kell bírnom! Rengeteg ember számít rám és nem fogom hagyni, hogy tönkre tegyen minket, harcolni fogok ellene.
2011. dec. 3. 02:50
 8/17 anonim ***** válasza:

Egy szakember tényleg segíthetne legalább a kontrollt megtartani. Biztos vannak körülötted lehetőségek! Nagyon remélem, hogy rendben lesz veled minden, és sajnálom, hogy ilyen korán fel kellett nőnöd. De pont ezért érted meg, hogy ez a te életed, és nem az apádé, és ha hagyod, hogy rányomja a bélyegét, az már téged fog bántani.

Kérlek keress valami segítséget, ha máshol nem, hát a barátaidnál. Mindenkiképpen beszélj több emberrel a helyzetedről, nem fognak elutaítani, és ők lesznek majd a te védőhálód!

2011. dec. 3. 02:58
 9/17 anonim ***** válasza:

szia!

próbáld meg ezt:

[link]

Én úgy tudom hogy ilyen helyzetekben tényleg tudnak segíteni a hatóságok, akár anyagi és lakhatási téren is. Hátha találsz itt valamit! javaslom hívd fel azt az ingyenes számot, senki sem fogja megtudni, és hátha tudnak valami okosat mondani neked. A hit amiről írtál az erőt jelez benned, hatalmas erőt! És én is hiszem, hogy te nem fogod ezt tenni a családoddal! Én tisztellek!!!

2011. dec. 3. 03:19
 10/17 anonim ***** válasza:
[link] Anyukádnak
2011. dec. 3. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!