Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha logikai úton...

Mit tegyek, ha logikai úton is eljutottam odáig, hogy nincs értelme az életemnek?

Figyelt kérdés

A legtöbb embernél a hasonló gondolatok érzelmi hullámvölgyek eredményei. Ezeken túl kell esni, az érzelmek mindig változnak, egyszer fenn, egyszer lenn. Ha ilyen van, túl lehet élni azzal a tudattal, hogy pár nap múlva úgyis más lesz a hangulatom, és akkor majd látom értelmét az életnek, addig meg kitartás.

Én most azonban úgy érzem, hogy az érzelmeket félretéve, logikailag is eljutottam odáig, hogy nincs értelme.

2011. dec. 2. 18:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
mondanál egy kort kérdező?
2011. dec. 4. 14:19
 12/24 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok.
2011. dec. 4. 14:34
 13/24 Bence87 ***** válasza:
100%

De egyébként egészséges vagy? Van bármilyen egészségügyi problémád?

Csak egészség legyen, az összes többi "probléma" megoldható.

2011. dec. 4. 16:42
 14/24 A kérdező kommentje:
Egészségesnek egészséges vagyok, csak épp 60 kiló alatt vagyok a 174 centimmel, béna vagyok a csapatsportokban, ezenkívül valami ismeretlen okból úgy ropog minden egyes ízületem, mint egy nyolcvanéves embernek. A legkisebb mozdulatra is ropog mindenem, mint az ágyú.
2011. dec. 4. 16:47
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

12:55

"Kérlek, csupa fül vagyok. Most jön az, hogy nyugodtan várjak a seggemen, amíg a hormonjaim szét nem robbantanak, és majd 30 évesen biztosan lesz csajom?"

Nem. Most jön az, hogy vagy utánanézel, hogyan is kell csajozni, vagy duzzogsz tovább.

"Járok szakemberhez, de mivel 1,5 havonta kapok időpontot 45 percre, nem érzem túl hatékonynak..."

Lehet, hogy nem hatékony. Meg az is lehet, hogy nem engeded, hogy hatékony legyen. Mivel hiúságból ragaszkodsz ahhoz az elképzeléshez, hogy neked filozófiai, nem pedig pszichológiai problémáid vannak.

"Célokra márpedig szerintem szükségünk van."

Ez egy vélemény. Van, akinek kellenek célok, van, aki megvan nélkülük. Ezzel csak azt akarom illusztrálni, hogy itt nem valami végzetszerű adottságról van szó, hanem puszta véleményről. De döntöd el, hogy akarsz-e célokat magadnak. Ha pl. úgy DÖNTESZ, hogy márpedig célok és értelem nélkül rossz élni, utána meg úgy DÖNTESZ, hogy az életet értelmetlennek fogod fel, akkor a két döntés eredője az, hogy nyomorultul érzed magad. De ez nem magától értetődő szükségszerűség, hanem két döntés eredménye.

"Ha nincsenek céljaink, akkor szerinted mi határozza meg az életünket?"

Nekem az, hogy mi érdekel és mihez van kedvem.

"Mivel azonosítjuk magunkat?"

Én én vagyok, magammal azonosulok. Nem gondolom pl., hogy én vagyok Napóleon.

"Engem nem csak az nyomaszt, hogy nincs csajom."

De ez az egyik fő problémád. Máskülönben nem ez lett volna kb. az első konkrét problémád, amit megneveztél. Hidd el, ha lesz csajod, nagyon más színben fogod látni a világot.

"Gyakorlatilag semmilyen normális szociáis kapcsolatot nem bírok kialakítani, akár barátit, akár szerelmit."

Társas kapcsolatot. A "szociális" társas helyetti használata buta anglicizmus. Ha nem tudsz társas kapcsolatokat kialakítani, fordulj pszichológushoz, tanulhatsz technikákat, amik messzire visznek.

"a közönségesebbje szerintem ezen soha nem gondolkodik el"

A kamaszok gyakorlatilag mind átesnek azon, hogy ők okosak és eredetiek, a környezetük meg hülye és nem érti őket. Nézz utána fejlődéspszichológiai könyvekben.

"Az ezen való elgondolkodás -már ha valaki komolyan érti, min gondolkodik el- szerintem egy értelmesebb réteg jellemzője"

Mindenki szereti azt gondolni, hogy az ő saját gondolatai egy értelmesebb réteg jellemzői. Ebben mi emberek teljesen egyformák vagyunk kukástól atomtudósig, Tokiótól New Yorkig.

2011. dec. 4. 19:10
 16/24 A kérdező kommentje:

"12:55

"Kérlek, csupa fül vagyok. Most jön az, hogy nyugodtan várjak a seggemen, amíg a hormonjaim szét nem robbantanak, és majd 30 évesen biztosan lesz csajom?"

Nem. Most jön az, hogy vagy utánanézel, hogyan is kell csajozni, vagy duzzogsz tovább. "

Konkrétabban? OLvastam vonatkozó szakirodalmat, de mivel nincs közvetlen és hiteles példám és fizikailag sem túl jók az adottságaim, nem hiszem, hogy ez önmagában elég lenne.

Soha nem volt célod, vagy ez nálad valami fejlődés eredménye? Mert szerintem ha valaki mindig így gondolkodik, akkor valami adományokból élő zen-mester lesz belőle, de karrierje pl. sosem lesz. Az, hogy mihez van kedved, számomra kicsit kibújásnak tűnik: ha most azt mondod, hogy ahhoz van kedved, hogy megtanuld a faragómesterséget, és teszel is érte, akkor onnantól kezdve célról beszélünk. Ha viszont szigorúan véve tényleg csak naponta határozod meg, hogy éppen mihez van kedved, akkor meg valószínűleg sok mindenbe belekezdesz, de szakértőjévé így semminek nem lehet válni. Ha nincs cél, nincs eredmény. Egyébként az már önmagában egy luxus, hogy valaki azt tegye, amihez kedve van és amit szeret, ehhez lehetőségek kellenek. Fiatalkorodban is így gondolkodtál?

OFF: bocs a személyeskedésért, de furcsának érzem, hogy te javítasz ki a "szociális" szó használatáért, amikor más hozzászólásaidban rendszeresen használsz olyan szavakat, hogy "decens", "irreleváns" meg "plauzibilis". Egyébként igazad van, én is igyekszem elkerülni ezeket.

2011. dec. 4. 20:16
 17/24 anonim ***** válasza:

"Konkrétabban? OLvastam vonatkozó szakirodalmat, de mivel nincs közvetlen és hiteles példám és fizikailag sem túl jók az adottságaim, nem hiszem, hogy ez önmagában elég lenne."

Ha nem jók az adottságaid, akkor javíthatod őket, illetve felépíthetsz más adottságokat. Pl. ha nyeszlett a tested, attól még lehetsz okos. Ha okos vagy, akkor jó helyen tudsz továbbtanulni és sok pénzt kereshetsz, ami döntően javítja az esélyeidet a nőknél. Egyébként nem megnyerő külsejű, nem kimagaslóan okos és nem gazdag férfiak is tudnak nőt szerezni (mi az, hogy, nagyonis). Közös jellemzőjük, hogy jófejek, optimisták, van humoruk, magabiztosak, érdekesek. Itt azonban se hely, se idő nincs arra, hogy ezt a nagy témát feldolgozzuk. A világirodalom és a világ filmgyártása, valamint az élet ellenben millió példát nyújt, csak tanulni kellene belőlük. Van a gyk-n is párkapcsolat rovat, ott is kérdezősködhetsz, nem mindig hülyeségek a válaszok.

Egyébként ha csajozni bonyolult lenne, az emberiség rég kihalt volna.

"Soha nem volt célod, vagy ez nálad valami fejlődés eredménye?"

Kiskoromban én is szórakoztam célkitűzések meghatározásával, aztán idővel kinőttem.

"karrierje pl. sosem lesz."

Mi az a karrier? És ha nincs, az baj?

"Az, hogy mihez van kedved, számomra kicsit kibújásnak tűnik: ha most azt mondod, hogy ahhoz van kedved, hogy megtanuld a faragómesterséget, és teszel is érte, akkor onnantól kezdve célról beszélünk."

Kedvtelésről beszélünk. Nem az élet értelméről, nem életcélról, és nem olyan Szent Célról, aminek az elérése nélkül nem élet az élet. Nem azt az életet akarom élni, Ami Helyes, vagy Amit A Tisztességes Dógózó Ember Él, hanem azt, amit akarok.

"Ha viszont szigorúan véve tényleg csak naponta határozod meg, hogy éppen mihez van kedved, akkor meg valószínűleg sok mindenbe belekezdesz, de szakértőjévé így semminek nem lehet válni."

Ha már szőrszálhasogatósat akarsz játszani: ha minden nap tökvéletlenül ugyanazt a célt határozom meg mondjuk 3000 napon át, abból simán összejöhet egy PhD fokozatra való szaktudás.

"rendszeresen használsz olyan szavakat, hogy "decens", "irreleváns" meg "plauzibilis". Egyébként igazad van, én is igyekszem elkerülni ezeket."

Nem az a baj, hogy azt a szót használod, hogy szociális, hanem az, hogy rosszul.

A szociális magyarul szociálist jelent, nem társast. A társas angolul social. A social hibás visszafordítása magyarra a "szociális" társas-ként értve.

Szociális segély van. A facebook viszont nem szociális hálózat, hanem ismertségi hálózat. Amikor barátkozol, akkor társas kapcsolatokat építesz, nem szociálisakat.

2011. dec. 4. 21:37
 18/24 anonim válasza:
44%

Tr.

Kérlek olvasd el ezt a történetet:

Az óceán közepén,egy magányos süllyedő hajó egyetlen utasa,ki egyben kapitánya is volt,magára húzta a lyukas mentőmellényt és beugrott a vízbe.Elméje arra összpontosított,hogyan tehetné éppé,azt az életmentő eszközt

ami lazán körül ölelte.

Nem gondolt arra,mi történne ha mentőmellénye úgyan ép lenne,de hogyan fog a több ezer

kilométer hullámzó tengeren,átjutni,élelem,víz,tájékozódás nélkül.

Hogy tovább fokozzam a feszültséget:akkor és ott sötét is volt,meg hideg,meg aztán a víz irdatlan mélysége tátongott alatta,kicsi és elveszett voltát ezerszeresen rányomva reszkető szívére.

A félelem,meg a hideg zsibbasztotta ujjaival próbálta befogni azt a lyukat,amiről akkor,úgy gondolta,közé és annyira vágyott,további élete közé áll.

Az ezer kilométerek,mintha nem léteznének számára,nem gondolta:"hiába is állnám útját a mellényből távozó levegőnek,hiszen ami igazán,köztem és a szabadulásom közt áll az a roppant távolság,a hideg,a hullámok,az éhség,a szomj,...

Itt a történet vége.

A kérdés:Van-e a mentőmellényen kivül valami hosszú távú megoldás problémájára,és ha van az érdekli-e,vagy pusztán a mellény lyukát akarja eltüntetni,és netovább?!

2012. febr. 14. 22:21
 19/24 anonim ***** válasza:
44%

Nézz szembe önmagaddal és KÜZDJ! + 1 jó szakember,esetleg hipnoterápia

én is ezt teszem,jobbat nem tudok! de az élet nagyon szép! és mióta rájöttem hogy a halállal sem ér véget,azóta még jobban szeretem! :) a LEGJOBBAKAT,NE ADD FEL!!!(más éhezik,beteg ,küszködik stb. KÜZDJ!)

2012. márc. 18. 17:34
 20/24 Benceeee... válasza:
58%
nem számít h van-e értelme... van oka hogy létezel ezért van célja is. ennyi!
2013. jún. 3. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!