A szociális fóbia tönkreteszi az életem! Van megoldás?
26 éves nő vagyok.Kamasz korom óta erős szorongás gyötör,amikor emberekkel kell beszélnem,rossz gyerekkori élmények miatt.Egyszerűen szótlanná válok.Több kezdődő kapcsolatom tönkrement,mert a szótlan viselkedés minden pasit elriaszt,butának néznek,lenéznek emiatt.Sokszor jártam pszichológusnál,szedtem gyógyszereket,egyik sem hatott.Egy idő után-hetek,hónapok alatt-feloldódok annak a társaságában,aki előtt előjön a fóbia.De ezt sokan nem várják meg.Unalmasnak tartanak,elhagynak,elpártolnak,stb.
Hiába próbálok szembenézni a problémával,direkt társaságba járok,próbálok beszélni,de a vége az hogy felsülök.Tudom hogy az én koromban ez már viccesnek tűnhet,de már depressziós vagyok...nem találok olyan pasit aki elfogad...eleinte mindenkivel ilyen vagyok,de ha sikerül feloldódnom,nagyon dumás leszek.De ehhez idő kell,és mint mondtam,sokan nem várják meg.
Nemrég alakult valami egy pasival,de nem voltam neki szimpatikus a rám törő szótlanság,idegesség miatt.MINDIG ez van...már nem tudom mi a megoldás,nem akarok alkoholhoz fordulni,de már elegem van....van megoldás?????
Én is ebben szenvedek már több mint 6 éve, barátkozni nem tudok ,akik vannak barátnőim ,egyszer számíthatok rájuk egyszer nem. Ezen kívül minden este depresszióval küzdök ,sírok ,van mikor egész nap nincs kedvem, nem beszélek senkivel. Öngyilkosság gondolataim is voltak már ,de azt persze nem akarom megtenni mivel van egy családom akik támogatnak és van egy távkapcsolatom ,ő is szintén támogat és segíteni is próbál. Nagyon nehéz ,volt már pánikrohamom is 2 hétig, pszchiológushoz jártam 1 évig, de egyszer jött egyszer nem ,volt mikor potyára mentem ,nem éreztem változást ,nem volt hasznos amit mondott ,megmaradt bennem ,de nem segített semmit. És nem tudom hogyan tudnék meggyógyulni... ez egy szenvedés...
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!