Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám elfogadni azt,...

Hogyan tudnám elfogadni azt, hogy ilyen vagyok? Utálom a külsőmet.

Figyelt kérdés
Kívül. Utálom a külsőmet.Az arcomat, mindenemet. Egyszerűen ronda vagyok. Ez olyan dolog ami nem igazán lehet változtatni. Nem túlzok, ha azt mondom, valahányszor belenézek a tükörbe, azután öngyilkosságon gondolkozok. Mások véleménye is nagyon elkeserít. Kívülről fújom az ilyeneket, hogy "A szépség belülről fakad.", "Aki igazán szeret, az nem törődik a külsőddel." stb. Tudom én. De attól még ez nagyon fájó dolog tud lenni. Számomra legalábbis. Nem tudom mit csinálhatnék. Az öngyilkosság tűnik a legideálisabb megoldásnak.
2009. máj. 1. 16:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
Ja, azt még hozzátenném, hogy ott van a testvérem, ő is ilyen problémákkal küszködik, szentül meg van győződve, hogy ronda, pedig a legtöbb ember szerint nem is az. Lehet, hogyha mondjuk kitennél egy képet, mi sem látnánk olyan szörnyen csúnyának.
2009. máj. 1. 17:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én örököltem, hogy a bőröm nem túl szép, és kicsit duci is vagyok, de azon lehet változtatni. Mikor kezdtem megérteni azt, hogy elég sok külső és belső "hibám" van, akkor egyrészt megpróbáltam kijavítani amit lehetett(fogyókúra, etűntetni az arcomon lévő bőrhibákat, türelmesebbnek lenni stb.), de amin nem lehet változtatni azt el kell fogadni!!! És támadások érik az embert az életben de nem szabad hagyni, h ezek irányítsanak. Ha Te elfogadod magadat és bízol magadban, akkor azt látni fogják Rajtad és ők is el fognak fogadni!!! Ha te elfogadod magadat, akkor a többi ember is el fog!
2009. máj. 1. 17:43
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Drága kérdező!

Elolvastam a többiek írását, igazuk van, mindenben, látod mennyi jó ember, ebben a rossz világban, sok a se segíteni akaró ember és ez nagy szó!Te is esetleg segíthetsz másoknak, akár ezen az oldalon, hogy ne érezzék olyan rosszul magukat ebben a világban. Olyan rövidke az élet, kérlek ne rövidítsd meg. Csak gondolj bele, mennyi ember, akinek nincs több esélye, mert halálos beteg, vagy kómában van, vagy mozgássérült, vagy nem lát, ők is élni szeretnének, még a betegségükkel együtt is, ha egy rövidke ideig is, de élni akarnak. Képzeld csak el, akinek napjai vannak hátra, gondolod ő azon gondolkodik hogyan néz ki?Nem hiszem, hanem azon, hogy még többet adhasson és kaphasson ebből a világból. Kérlek, még ha nehéz is gondolj ezekre az emberekre és az élet tisztelete miatt, legalább te mondj igent az életre, ne dobd el. Annyi lehetőség vár rád! Az utcán járva, húzd ki magad és mert mindenki szemébe nézni, senki sem különb tőled, senki sem jobb, gondolj bele, még a szép plázacicák, a nagyon jóképű fiúk, ők is emberek, aki gyarlók, akik tele vannak hibákkal, bünökkel, akik esetenként nem veszik észre az elesettet, a szegényt, akit te észrevehetsz. Ne akarj ilyen lenni, mert hidd el, Isten Téged is szeret és megmutatja számodra is az élet szép oldalait, csak ne fuss el még mielőtt ezt megtehetné. Gondolj a sok-sok beteg emberre, aki csak egy napot szeretnének még élni, hogy láthassák a napfelkeltét, hallhassák a madarak hangját és szeretteik szemébe nézhessenek. Az élet egy csoda, már az is, hogy megfoganunk, hogy pont mi, Isten nem véletlenül minket választott ki, hogy éljünk, terve van veled, ne utasítsd el őt, aki nagyon szeret Téged, ne add fel. Húzd ki magad és legyél büszke, hogy ebben a világban egészséges vagy és élhetsz. Te tudod mi ez, de akikhez méred magad, nem lenne szabad azon nem tudják milyen, mert azt hiszik övék a világ. Ne hagyd magad!!

Éva

2009. máj. 1. 19:08
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

Ha egy képet feltennél magadról vagy írd le hogy mi nem tetszik magadban.Fogad görbe ? Pattanásos a bőröd vagy mi nem tetszik ?

Akkor jobban tudnánk segíteni

2009. máj. 1. 19:10
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Javult tőlük a kedvem. Igazából az arcom nem tetszik, és az sem, hogy eléggé kövér vagyok. Képet nem igazán szeretnék feltenni, szeretnék anonim maradni azért. :)
2009. máj. 1. 19:18
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
(ha lány vagy) Figyelj tényleg nem kell ezen elkeseredni, tudod néha nekem is bejött már olyan lány aki testesebb, vagy most tetszik egy lány aki őszintén arcra nem igazán szép, melle sem túl nagy, de mégsem ezt nézem. (ha fiú vagy) Lehet a súlyproblémán változtatni, de kis kitartás kell hozzá, meg egy kis önbizalom kell, de ezt magadnak kell megtalálnod.
2009. máj. 2. 01:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
biztos, hogy nem vagy csúnya! Jó, lehet hogy van nálad szebb lány, de kinél nincs? Max különleges arcod van. és ha meg duci vagy, akkor sportolj, és fogyókúrázz, és nem csak szebb leszel, hanem sikerélményed és önbizalmad is lesz! De amúgy egy új frizu is segíthet szerintem! ;)
2009. máj. 4. 21:28
 18/22 anonim válasza:
En sem tartom szepnek magam, neha nagyon felmergelem magam ha hosszasan nezem magam a tukorben, es megis tobb fiunak is tetszettem. Szerintem nem a kulsommel, hanem a kozvetlensegemmel fogtam meg oket. Nekem van baratom, aki szerint egy angyal vagyok, es meg is kerte a kezem. Jovoben lesz a lagzink. Szerintem jobban kellenne biznod magadban es legy buszke, megha ugy erzed hogy nincs is amire.
2009. okt. 27. 22:20
 19/22 Delavega ***** válasza:
huszon éves vagyok, már ovodától-iskolákban csúfoltak a kűlsőm miatt, valahogy mindig megtaláltak engem, nem voltak barátaim/barátnőm. stb. Ha mutatnék egy régi fényképet, azt hinnétek hogy a marsról jöttem, :D feszt díjat nyernék vele. Azóta, talán változhattam azért valamit, de ezt inkább ne firtassuk. de az az érzés, valami rohadt pocsék, és ezt csak az érzi tudja milyen, aki benne volt/van. A szülők persze nemértik hogy miért zárkózott el a gyerek a világtól, emiatt gyors lépésként agyfűrkészhez viszik, telenyomják sok gyógyszerrel. Szóval, mit szoljak én ha nekedkínod van? :D a mai lányokat meg ink hagyjuk. Csak és kizárólag a szépség, méret magasságra mennek.. /tapasztalat. Na ennyit a dologról
2010. ápr. 10. 22:43
 20/22 anonim válasza:

amíg volt hajam, még kinéztem valahogy, de aztán jött a kopaszodás... végül is szépen beletörődtem mindenbe, nem csináltam belőle lelki kérdést, inkább azzal foglalkoztam, hogy mindig jókedvű legyek, szórakoztassam magam. Végül, miután nem a tükörképemmel voltam elfoglalva, sikerült egy kedves és szép lányt is találnom, azóta házas vagyok, sőt gyerek is van, aki gyönyörű :)

És már miért is dobnád el magadtól az életet azért, mert az életünket címlapokkal igyekeznek befolyásolni, ha nem olyan vagy, nem vagy ember, nem a fenét nem... és itt jön a közhely, amit írtál, hogy az igazi értékek belülről fakadnak...

És ahogy elnéztem, elég sokan elmondták ugyan ezeket a szavakat csak másként, bővebben... fogadd meg a tanácsukat.

2010. szept. 3. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!