Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám elfogadni azt,...

Hogyan tudnám elfogadni azt, hogy ilyen vagyok? Utálom a külsőmet.

Figyelt kérdés
Kívül. Utálom a külsőmet.Az arcomat, mindenemet. Egyszerűen ronda vagyok. Ez olyan dolog ami nem igazán lehet változtatni. Nem túlzok, ha azt mondom, valahányszor belenézek a tükörbe, azután öngyilkosságon gondolkozok. Mások véleménye is nagyon elkeserít. Kívülről fújom az ilyeneket, hogy "A szépség belülről fakad.", "Aki igazán szeret, az nem törődik a külsőddel." stb. Tudom én. De attól még ez nagyon fájó dolog tud lenni. Számomra legalábbis. Nem tudom mit csinálhatnék. Az öngyilkosság tűnik a legideálisabb megoldásnak.
2009. máj. 1. 16:07
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
ne add fel! az életben nagyon sok dolog van, ami fontos, de persze a szépség is az. ami egy relatív fogalom. én örököltem anyumtól, hogy nem tudom rendesen kinyitni a szemeimet, ezen nem tudok változtatni. de boldog vagyok, kedves, vannak barátaim és a legtöbben már észre sem veszik, hogy máshogy nézek ki, mint az átlag. persze naponta jönnek a beszólások ismeretlenektől: "Nézd de ronda!" De istenem, sok a hülye ember. Lényeg, h el kell fogadnod önmagad és nem azon kell keseregned, h milyen vagy, hanem előnyödre fordítani, amit szeretsz. egy-egy új hajviselet, csinos ruhák és persze sok mosoly meg kedvesség. ennyit tudsz tenni, és ezt mások is értékelik! kérlek, ne csüggedj!
2009. máj. 1. 16:21
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem tegyél fel egy képet magadról,és majd eldöntjük.Amúgy mindenre van megoldás,erre is.Mi nem tetszik magadon?Kövér/sovány vagy?Nagy az orrod,kicsi a szád?Elállóak a füleid?...stb.Még nagyon sok mindent fel tudnák sorolni.Egyébként hány éves vagy?Mert ha még tini vagy,akkor ez a kamaszkor velejárója,legalábbis én se tetszettem magamnak,amikor tini voltam.Most gondolj bele,ha pattanásos agy,el mész kozmetikushoz,ha kövér vagy elkezdesz fogyozni,ha sovány,akkor elkezdesz egy hízókúrát,vagy ott van a plasztikai műtét.Máma már szinte bármit meg lehet változtatni.Mondjuk ha nincs rá pénzed,akkor szar ügy.Szerintem írd meg,hogy mi nem tetszik magadon konkrétan,vagy hogy milyen vagy.Egyébként nem tudom elképzelni,hogy legalább egy dolog ne tettszene magadon.
2009. máj. 1. 16:23
 3/22 anonim válasza:
100%
Hidd el,hogy aki ismer,szeret így fogad el téged amilyen vagy! Nincs olyan ember aki tökéletes lenne,én is legalább 8 olyan dolgot tudnék felsorolni ami nem tetszik magamban még sem fordul meg a fejemben az öngyilkosság.Nézd az utcán az embereket mindenkinek van valami hibája.Ahogy az idő múlik sokkal fontosabb dolgok vannak az életben,mint az hogy nézel ki (Nem tudom hány éves vagy,de elég fiatalnak gondollak.)Biztos van olyan dolog ami szép rajtat például a szemed,lábad,hajad stb.,próbáld ezeket hangsúlyozni.A külső az csak egy dolog,de biztos aranyos,kedves és okos vagy és ez sokkal fontosabb,mint kirakati csinibabának lenni.Ne foglalkozz azzal ki mit mond rólad,nézz át rajtuk!Fel a fejjel,és verd ki a fejedből ezt a butaságod!
2009. máj. 1. 16:35
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

te így vélekedsz magadról de biztos vagyok abban h tetszel vkinek.

énse vagyok kibékülve 1-2 dologgal mégis odavan értem a bnőm.

igazán csak kép alapján tudnám eldönteni h mi is az amivel nemvagy kibékülve.

17/F

2009. máj. 1. 16:37
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
én is ugyanígy vagyok vele. nagyon útálom a külsőmet és tudom hogy csúnya vagyok. viszont csak gondolj bele egy picit, hogy vannak tőled is sokkal csúnyábbak! és az ő szemszögükből még akár te, én, bárki is jobb helyzetben van. az a lényeg hogy egészséges légy és hidd el, hisz tudod , nem te vagy a legrosszabb helyzetben
2009. máj. 1. 16:53
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem az érzést. Időszak amig az ember a mások és a saját arcában és külsejében is csak esztétikai szempontokat lát meg, és ez egy szigorú mérce. Szivesen nézegettem festményeket, portrékat, cimlap hősöket, mindig egyre szebb külsejű embereket választottam. Aztán jött a tükröm és pfuj. Minél jobban elkeseredtem e miatt, annál savanyúbb arcot vágtam, lehajtott fejjel mentem, és folyyton szomorú voltam. Ez a hangulat kiült az arcomra, és még "szebbé tett". Aki nem a szépségkirálynőt kereste, hanem csak azt akarta megkérdezni tőlem az utcán, hogy merre menjen egy bizonyos általa keresett helyre, az sem mert megszólitani annyira áradt belőlem a gyászos taszitás. Akik pedig ismertek azok is kerültek ugyanezért. Én pedig azt éreztem, hogy tényleg ronda vagyok, hiszen senki sem közelit hozzám. Ehhez jött még, az "ostoba vagyok" korszak, az "ügyetlen vagyok" korszak, majd a három összeadódott. Minden bizonyiték bejött amit a negativumom igazolására vártam. A lelkiállpotom testi tünetei a fakó bőr, pattanások a lencsényitől a lóbab méretig az arcomon. Zsiros, fakó haj. Hajlott hát, esetlenség.

Hagyd ki ezt, vagy legalábbis röviditsd le. Ne magaddal foglalkozz, hanem a világgal. Tisztálkodj rendesen, ápold magad, mozogj-sportolj és tanulj, de slussz.

Annyi érdekes dolog van a világban aminek a megismerése örömet okoz. Élvezd! Nem az a fontos, hogy a külsődért hányan vannak oda. Nézd meg hires, gazdag, sikeres, áldozatkész, felfedező, tudós, diktátor, lelkivezető, Down syndrómás, rákos beteg,virágkertész, mester szakács, várandós kismama, karmester, fiatal, középkorú és öreg ember képét. Elemezd ki magadnak milyen embernek látod őket. Milyen tulajdonságaik látszanak. Fejleszd az emberismeretedet. Még alakulóban vagy, és órási lehetőségeid vannak. Próbálj meg másoknak segiteni, eleinte csak apróságokat. A legtöbb tapasztalat az öregek arcán látszik. Segits egy idősnek, amire neki szüksége van és beszélgess vele, hogy felviditsd. Ha csak rá figyelsz, megnyilnak benned más ajtók is. Az élet csodálatos dolog. Élvezd!

2009. máj. 1. 17:02
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
... és akkor ott van még a belső kisugárzás ... olyannak látnak, ahogyan te érzed magad! sportolj - még ha nincs is plussz kilód - de magabiztosabbá tesz /nekem bevált/, törődj magaddal, hülyén hangzik, de szeresd magad, és az ismerőseid azt fogják látni, más ember lettél. ha most nem, de évek múlva megérted.
2009. máj. 1. 17:16
 8/22 anonim ***** válasza:
85%

Nehéz dolgod lehet.

De hidd el másnak sem könnyű az élet.Ha mindenki feladná és megölné magát akinek problémája van,már rég kihalt volna az emberiség.(Nem véletlenül születtél ilyennek.)

Gondold el én ekcémás vagyok,egy csomó mindent nem ehetek.A bőröm néha olyan vörös mint a rák,iszonyúan viszket,puklis lesz,aztán nappal úgy-ahogy meg tudom állni,hogy ne vakarjam,de éjszaka kivakarom néha,hát úgy meg még szebb.Utálom az egészet,sírni szoktam,hogy mennyire utálom az életemet.Szerinted hányszor felakaszthattam volna már magam? (itt egy kérdés,ezt én tettem fel ezzel kapcs.: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__2287.. )

Nem hiszem el,hogy olyan csúnya lennél.Ez valószínűleg kissebségi komplexus lehet.A legjobb megoldás szerintem egy szpihológus,nem pedig egy erős kötél+egy cső.

Remélem segítettem!

14/L

2009. máj. 1. 17:22
 9/22 anonim ***** válasza:
49%
Abba kéne hagynod ezt a mártírkodást. Úgy mondod, mintha más tehetne róla, hogy ilyen vagy, pedig senki se tehet erről, te sem.
2009. máj. 1. 17:22
 10/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha lány vagy, akkor azt tudom mondani, hogy még a legeslegvisszataszítóbb lányból is ki lehet hozni azért egy erős közepest... sőt...

Ha megdolgozol azért, hogy jó alakod, szép bőröd, igényes ruhatárad, szép frizurád legyen, akkor máris NEM LEHETSZ olyan ronda... Szóval szerintem ápoltsággal és igényességgel nagyon nagyon sokat lehet segíteni.

2009. máj. 1. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!