Hogyan tegyem hasznossá magam és hogyan legyen teljes az életem?
3. hónapja élek az Usa-ban. Férjhez jöttem ide. Van egy középfokú nyelvvizsgám, de nem merek beszélni, mert nem értem, amit nekem mondanak.
Itthon vagyok egész nap és unatkozok. Elmenni dolgozni nem tudok, mert nincs olyan végzettségem, amivel itt munkát tudnék találni. Ráadásul most a válság miatt nehéz is. A férjem este jön haza és addig én egyedül vagyok. Sétálok az utcán, bevásárolok, takaritok, főzök. De ez nem elég.
Nem érzem, hogy hasznos lennék. Jó lenne emberekkel ismerkedni, beszélgetni, de nem tudok annyira angolul. A nyelviskolák drágák és nem lenne pénzünk rá.
Hogyan hasznositsam magam?
Az lenne a legjobb, ha megtanulnák angolul, elvégeznék valami tanfolyamot és elmennék dolgozni. De hogy? Ha itthon vagyok és nem beszélgetek senkivel, nem tanulok meg angolul. Ha nem tanulok meg angolul, nem tudok elmenni dolgozni. Ördögi kör.
Más hogyan csinálja, aki külföldre ment?
Na igen? a férjed! ő nem vágja a szlenget? vagy biztos van családja....vagy barátai, vagy ismerősei...gondolom ő sem akarja, hogy egy elkeseredett magányos nő asszony várjon rá évek múlva?
és sajnos tényleg muszáj, felkelni a padlóról, és a sarkadra állni...
...tudod: "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen."
sok sikert
na en erre azt mondom neked, h en meg Gorogorszagban elek. kicsit nehezebb nyelv, mint az angol...sot, es en a nullarol kezdtem. ha itt vege a szezonnak, egyszeruen nem hajlandok angolul beszelni, mert azt hiszik, hittek, h majd egy nyar alatt megtanultam gorogul. a parom anyanyelvi szinten beszel angolul (anyukaja angol), tehat esze agaban nem volt kinlodni velem, h tanitson gorogul, hiszen en is anyanyelvi szinten beszelek angolul...mostmar
az elso munkanelkuli telen, egyedul egy oriasi hazban, parom hajnaltol keso estig, heti hat napot dolgozott, nem volt mas tarsasagom, csak a cicaim. mit csinaltam? ahogy takaritottam a hazat, megtalaltam az altalanosiskolas nyelvtankonyveit, vett nekem egy szotarat, es leforditottam a tankonyvet. nem beszeltem meg ettol, de volt, amit megertettem, es mire elinditottak a suli, addigra volt fogalmam rola, h mi van. aztan a suliban megismerkedtem a magyar lanyokkal, es azota is jo kapcsolatban vagyunk, napi szinten talalkozunk. vannak meg tobben is, meg nem csak magyarok, angolok, irek. en vagyok a legfiatalabb azok kozul a nem gorogok kozul, akik itt elnek, de megis mindenkivel, meg a hatvan evessel is jot beszelgetek.
kirohognek ugyan neha, ha hulyeseget mondok, de nem sertodok meg, hanem megkerem oket, h akkor javitsanak ki (gorogok)
amugy mi is a tengernel vagyunk, es ha annyira unatkozom, senki nem er ra, akkor kisetalok a tengerpartra.
telen itt sokat esik az eso, ezen a telen tobb, mint harom honapig szinte el se allt. hova menjen igy az ember? nem volt penzem hobbira, hat gondoltam kreativkodok a sutes-fozessel. azota en sutom a kenyeret, pizzat, peksutemenyt, langost, sutemenyeket, mindenfele kulonleges kajat. egyresz oromet okoztam paromnak, h mindig valami ujjal leptem meg, amikor hazajott, orommel csinaltam, es a dicseret is jol esett persze.
oszinten megmondom, h neha en is elhagyom magam, es befordulok neha, h mi a sz.rt keresek itt, haszontalan vagyok, de aztan eszembe jut, h itt a szerelmem, egy csodalatos helyen elek, itt vannak az uj barataim, es tele vagyok lehetosegekkel, es csupa kihivas az egesz. es mar csak azert is megmutatom mindenkinek, foleg magamnak, h tobbre vagyok kepes, es kovetkezo telen mar dolgozni fogok, nemcsak a szezonban, sot talan elgondolkozok valami nagyobb dolgon, vagy akar egyetemre is jelentkezhetem, de ettol fuggetlenul hivatalosittatni fogom a diplomamat.
te se add fel! hallgass zenet, toltsd le a szoveget, es forditsd le. nezz dvd-t magyar felirattal.kerd meg parodat, h mostantol kezdve ne beszeljen magyarul. ha valamit nem tudsz, angolul magyarazza el azt is. szereted a ferjedet gondolom, uh figyelni fogsz, h mit mond, hgy mondja.
ja es meg egy jo dolog, ami jot tehet neked: egy cica, vagy kutya. ha nem kertes hazban laktok, akkor inkabb kutya, egy kis pici tunemeny, akit ketszer haromszor legalabb elvihetsz setalni, igy is lehet ismerkedni, es egy kisallat a legjobb hallgatosag, es annyira tudjak erezni, h mikor milyen hangulatban vagy, es meg ha nem is beszelgetnek veled!
egyebkent ket eve nyaron jottem, ez lesz a harmadik szezonom. nezd, minden kezdet nehez, es kuzdeni kell, de ha nem igy lenne, milyen unalmas lenne az elet, nem igaz?
kuzdj hat te is, es mutasd meg a vilagnak, h kepes vagy ra!! kulonben is harom-negy honap utan nem adunk fel semmit! az meg nem ido!! egyre konnyebb lesz, hidd el! kitartas! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!