Klausztrofóbiás vagyok? (hosszú, de kérlek. )
Nem vagyok biztos benne,de ezek alapján arra következtettem(15 éves lány vagyok):
- az egyik barátnőmhöz mentem fel lifttel az osztálytársammal(10. emeletre).Hirtelen megállt a lift,én nagyon megijedtem,elkezdtem remegni,nem kaptam levegőt,szédültem és majdnem elájultam.Szerencsére ő higgadt maradt és segítséget hívott.
- rá kb.1 hétre anyuval kellett volna liftezzünk,de én azt mondtam,hogy inkább megyek gyalog,mert egyszerűen még a lift látványától is féltem és attól a gondolattól,hogy abban a kis zárt helyiségben kell legyek akár egy pillanatig is.
- versenyen voltunk és beszorultunk a tusolóba,bezáródott az ajtó(ketten voltunk).Akkor én annyira megijedtem,hogy szinte semmi levegőt sem kaptam,le kellett üljek a földre,sírtam és óriási halálfélelmem volt.Még most is beleborzongok,ha belegondolok,hogy egy ablak nélküli zárt szobába kellett lennem legalább egy fél órát.Szédültem,hányingerem volt,felgyorsult a szívverésem,azt hittem,meghalok.
- amikor vonattal jöttünk hazafelé,többször megállt és lelassult a vonat.Egy hosszú alagút következett és a vonat tényleg nagyon lassan ment.Egy ideig még bírtam,de aztán úgy éreztem,hogy be vagyok szorulva és sohasem fogok onnan kijutni.Elkezdtem sírni és akkor sem kaptam levegőt és újra éreztem a halálfélelmet.
- ugyanez a helyzet egy barlangban is..
Nekem 2 éve volt pánikbetegségem.Akkor is kb. ugyanezeket a tüneteket éreztem..De ez valahogy más.Talán klausztrofóbia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!