Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Klausztrofóbiás vagyok?...

Klausztrofóbiás vagyok? (hosszú, de kérlek. )

Figyelt kérdés

Nem vagyok biztos benne,de ezek alapján arra következtettem(15 éves lány vagyok):

- az egyik barátnőmhöz mentem fel lifttel az osztálytársammal(10. emeletre).Hirtelen megállt a lift,én nagyon megijedtem,elkezdtem remegni,nem kaptam levegőt,szédültem és majdnem elájultam.Szerencsére ő higgadt maradt és segítséget hívott.

- rá kb.1 hétre anyuval kellett volna liftezzünk,de én azt mondtam,hogy inkább megyek gyalog,mert egyszerűen még a lift látványától is féltem és attól a gondolattól,hogy abban a kis zárt helyiségben kell legyek akár egy pillanatig is.

- versenyen voltunk és beszorultunk a tusolóba,bezáródott az ajtó(ketten voltunk).Akkor én annyira megijedtem,hogy szinte semmi levegőt sem kaptam,le kellett üljek a földre,sírtam és óriási halálfélelmem volt.Még most is beleborzongok,ha belegondolok,hogy egy ablak nélküli zárt szobába kellett lennem legalább egy fél órát.Szédültem,hányingerem volt,felgyorsult a szívverésem,azt hittem,meghalok.

- amikor vonattal jöttünk hazafelé,többször megállt és lelassult a vonat.Egy hosszú alagút következett és a vonat tényleg nagyon lassan ment.Egy ideig még bírtam,de aztán úgy éreztem,hogy be vagyok szorulva és sohasem fogok onnan kijutni.Elkezdtem sírni és akkor sem kaptam levegőt és újra éreztem a halálfélelmet.

- ugyanez a helyzet egy barlangban is..

Nekem 2 éve volt pánikbetegségem.Akkor is kb. ugyanezeket a tüneteket éreztem..De ez valahogy más.Talán klausztrofóbia?

2011. júl. 2. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem ez az. Ugyanezeket érzem én is hasonló szituációba, és ugyan pánikbetegségről nem tudok, de tériszonyos vagyok, és klausztrofóbiám is van. :)
2011. júl. 2. 12:32
 2/5 neewollah ***** válasza:
Nagyon valószínű hogy az,főleg hogy a pánikbetegség és a fóbiák egy tőről fakadnak
2011. júl. 2. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Én pánikbeteg vagyok, ugyanez van nálam is. Már attól kivert a víz, hogy olvastam ezeket a "bezártság-sztorikat". :(
2011. júl. 2. 15:25
 4/5 anonim ***** válasza:
ügyes vagy te tudot a saját kérdésedre a választ is
2011. júl. 2. 19:58
 5/5 acelsziv ***** válasza:
31%
nem lehet,hogy szülés közben elakadtál és ez az esemény restimulálódik?
2011. júl. 2. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!