Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » El tudod képzelni úgy az...

El tudod képzelni úgy az életed, hogy nem tudsz bízni senkiben?

Figyelt kérdés
Főleg a mélyebb kapcsolatoknál, párkapcsolatokban, ahol érzelmileg is érintett vagy. És 0 a bizalmad, függetlenül attól, hogy a másik milyen. Mit lehetne ezellen tenni? Hogyan lehet ebből kimászni? 26/F
2011. jún. 22. 18:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én nem bízom senkiben. Vagyis már kezdek normális lenni, de sokáig így volt. Nem lehetséges, hogy önbizalomhiányod van, nem szereted magad, azért nem tudsz másokban sem bízni? Nálam ez volt.
2011. jún. 22. 18:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Én ezt csak úgy tartom elképzelhetőnek, ha az illetőnek (nem tudom, hogy magadról beszélsz-e) önmagával vannak problémái. Mondjuk egy adag paranoia is van abban a hozzáállásban, hogy "úgyis mindegyik ártani fog nekem". Pszichológus? Ja, várj, akkor benne sem lehet bízni! Most ezt nem poénból írtam, ez is felmerülhet. Most, hogy belegondolok: így nem lehet élni!!
2011. jún. 22. 18:55
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is magadat nem tudod elfogadni.
2011. jún. 22. 19:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy ha én gondolok magamra, akkor nem érzem magam selejtnek vagy ilyesmi, arról viszont meg vagyok győződve, hogy ahogy mások látnak, na az már kevésbé ilyen pozitív képet mutat... Nem arról van szó, hogy félek, hogy az életemre törnek vagy ilyesmi, inkább, hogy nem adhatok át semmit magamból, mert visszaélnek vele, elárulnak, kisemmiznek, aztán meg kiröhögnek. Tényleg kicsit paranoid, mindent ellenem valónak gondolok.:(
2011. jún. 22. 19:07
 5/11 anonim ***** válasza:

ha ilyen vagy, az paranoid, ha nem, akkor meg túl naiv. semmi se jó mindenkinek, olyan legyél ami szerinted jó.

szerintem sem lehet bízni az emberekben, mert még akkor is megbántanak ha nem akarnak. és semmi sem biztos az életben, de minimális kockázatot mindig vállalni kell.

2011. jún. 22. 20:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok ezzel mint te. Nem volt mindig így bizonyos dolgok hatására alakult ki, éppen ezért én nem is kötődök az emberekhez, azért ha megtudod a megoldást megírhatnád majd.

20L

2011. jún. 22. 20:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Én viszont kötődni akarok, mert szeretnék szeretetet adni és kapni. De a bizalom hiánya egyszerűen előbb utóbb megöl minden kapcsolatot :(
2011. jún. 22. 21:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Manapság nehéz a megbízható, lelkes embereket megtalálni, de hidd el vannak ilyenek. Csak sajna ezek mind olyan egyéniségek, akiknek eleve rossz volt az életük java része. Gondolok itt olyasmire, ha valaki nem kapott elég szeretetet, vagy egyszerűen nem vették figyelembe a jóságát, ennek ellenére mégis jó ember. Na az ilyent szerintem könnyű megszeretni, mert ő aztán tényleg nem pénzre, hatalomra vágyik, hanem szeretetre, barátságra, attól függ milyen nemű kapcsolatokról beszélünk, én most többnyire fiú-lány kapcsolatra gondoltam. De barátok között is lehet találni igaz barátokat, csak hát hol vannak azok az extrém helyzetek ugye ahol ez kimutatható már? (20/F)
2011. jún. 23. 11:11
 9/11 anonim ***** válasza:
...nekem el sem kell képzelnem... 17l
2011. jún. 24. 21:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Mindenkivel szemben. Néha még a barátaimról is azt gondolom,hogy nem lehet megbízni. Kiadtam magamból biztos nem mondja el. Nincsenek nagyon barátaim meg senkim se így. Akivel kapcsolatba kell kerülök hárítok de nem árulok el semmit magamról nehogy visszaéljenek vele. Semmiről vagy max hétköznapi dolgokról lehet velem beszélni. Mindenki csak egy kevés részletet lát belőlem (rokonok,családtagok és 1-2 barát is). Szóval szerintem lehet élni így is max. a többi embernek meg esetedben neked úgy látszik nehéz.
2011. jún. 25. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!