Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez már fóbia? Rettegek a...

Ez már fóbia? Rettegek a hányástól! :/

Figyelt kérdés

10 éves koromban volt egy év, amikor minden nap hányingerem volt (sosem hánytam). Hisztit csaptam minden nap, toporgással, és folyamatos nyafogással próbáltam elűzni a hányingert. Kivizsgált az orvos, nem találtak semmit. Pszichológushoz is küldtek, aki azt tanácsolta, hogy szedjek magne b6-ot. Pszichiáternél is jártam, de olyan 4-5 alkalom után ő is kérdezte a szüleimet, hogy tulajdonképpen mi a gond, nem lát semmi abnormálisat.

A problémám szinte egyik napról a másikra megszűnt (legalábbis a napi hisztik szintjén).

20 éves vagyok most, de még mindig fennáll a gond, csak már nem hisztizek, és nincs napi szinten. Hányni azóta sem hánytam egyszer sem. Viszont szinte minden héten van hányingerem, amitől teljesen berezelek, hogy hányni fogok, elszorul a torkom, izzad a tenyerem, pisilnem kell folyton. Közben fájdalommal próbálom elvenni a figyelmem a hányingerről: ujjropogtatás, combpaskolás, ökölbe szorított kézzel karmolászom a tenyerem). Teljesen úgy festek olyankor mint valami idegbeteg állat, anyukámon kívül senkit nem akarok, hogy úgy lásson.

Próbáltam sok mindent szedni rá (nagyjából segítenek is): B6 vitamin, B-komplex, Neurosan por, citromfű kapszula, Rennie...stb.

Ez már fóbiának minősül? Hogy tudom leküzdeni? Kérlek ne írjátok azt, hogy nézzek vele szembe, és hányjak!!!:'(

2011. máj. 26. 13:29
1 2
 11/15 anonim válasza:
én most 14 vagyok, nekem is olyan 9-11 éves koromig esténként rosszul voltam, amikor már tényleg nagyon rosszul voltam szóltam az anyukámnak, de ha el tudtam nyomni akkor nem szóltam.(egyszer sem hánytam)ez egy idő után nagyjából elmúlt.De kb egy fél éve a barátnőimmel Siófokon voltam és olyan rosszul lettem, h már remegtem izzadtam és minden bajom volt.:/ Azután megpróbáltam elaludni és csak úgy tudtam ha az egyik barátnőm folyamatosan beszélt/egy magazinból olvasott fel. Mostanában ha azt érzem h egyedül vagyok vagy valakivel összevesztem és mélyen érintett nagyon rosszul leszek. Remegek, nem tudok mit csinálni. Én is nem rég szembesültem azzal h van ilyen fóbia azt hittem nekem van valami bajom. amúgy miért lehet ez a fóbia? valahogy le lehet küzdeni?
2012. dec. 8. 09:38
 12/15 anonim válasza:
az utolsó vagyok. még csak annyit akartam írni, hogy pár hete anyukám rosszul lett, elkezdett öklendezni, én meg csak úgy befogtam a fülemet elfordultam h ne lássam és elkezdtem sikítozni, kiabálni és sírni (nem tudom h miért) azután egy pár óráig ilyen sokkban voltam,
2012. dec. 8. 09:46
 13/15 Ewolet válasza:

Nekem is az a bajom hogy rosszul vagyok ha másnál kell aludnom,rá tör a hányinger.Annyira ver a szívem meg gyomor idegem lesz hogy rám jön a hányás.Annyira rossz :(.Szégyen.

Milyen jó másoknak,hogy mindenhol eltudnak aludni.Szóval arra gondoltam ,hogy ha esetleg másnál kell aludnom,mivel ez egész életemben elkerülhetetlen,beveszek egy nyugtatót és akkor minden rendben lesz.az el is álmosít ..

2013. máj. 8. 13:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy 2 éve tetted fel a kérdést. De talán tudok segíteni abban, hogy a hányingert gyömbérrel lehet megszüntetni. Meg a kóla is! Nem vicc! :)

Nekem is hányásfóbiám van, csak nem olyan súlyos, mert én nem leszek rosszul, ha hányást látok a járdán. Voltak olyan filmek, amiben ilyet mutattak, de nem lettem ettől rosszul. Viszont az idétlen vígjátékokat jobb, ha elkerülöm, ilyen pl. a Másnaposok, mert abban sajnos komoly okádékot mutatnak. A rajzfilmes hányástól sem leszek rosszul.

Az utcán kerülöm a részegeket meg a rosszulléttel küszködő gyerekeket.

Én inkább attól félek, hogy a következő évben is fogok hányni,mert én minden évben egyszer hányok,pedig odafigyelek, mit eszek,milyen az étel minősége,mindig kezet mosok, mennyi vitamint veszek be, igyekszem elkerülni a vírusokat. Idén pl. olyan vírust kaptam, ami kicsi, sárgás hányást okozott. Valószínűleg a hideg tavaszi idő miatt volt ez.

De azt elmondom Neked, hogy minden normális ember irtózik a hányástól!

2013. júl. 4. 15:32
 15/15 Natsume Hinoe válasza:
Sziasztok.Nekem is ez a problémám,hogy félek a hányástól.Vagyis pontosabban akkor ha valaki másnál kell aludnom.nem tudom miért de annyira rám tör egy pánik hogy elfehéredek,izzadok és rám jön a hányinger és reggelig tat.ha sikerül elaludnom akkor folyton felriadok éjszaka és jön a hányás.nagyon rossz.ez már nagyon régóta tart.28 éves vagyok és még mindig ezzel küszködöm.De szedek nyugtatót az ilyen alkalomkor amikor másnál kell aludni és akkor minden rendben.orvos felírja csak el kell mondani mindent neki.ja és még akkor is elő jön ha én nálam alszik valaki.tök fura nem?nem tudom mi okozza ezt..én hiszek a reinkarnációban és talán lehet,hogy köze van az előző életnek ehhez,nem tudom.bármi lehetséges.jó lenne tudni az igazat.
2015. márc. 1. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!