Ez már fóbia? Rettegek a hányástól! :/
10 éves koromban volt egy év, amikor minden nap hányingerem volt (sosem hánytam). Hisztit csaptam minden nap, toporgással, és folyamatos nyafogással próbáltam elűzni a hányingert. Kivizsgált az orvos, nem találtak semmit. Pszichológushoz is küldtek, aki azt tanácsolta, hogy szedjek magne b6-ot. Pszichiáternél is jártam, de olyan 4-5 alkalom után ő is kérdezte a szüleimet, hogy tulajdonképpen mi a gond, nem lát semmi abnormálisat.
A problémám szinte egyik napról a másikra megszűnt (legalábbis a napi hisztik szintjén).
20 éves vagyok most, de még mindig fennáll a gond, csak már nem hisztizek, és nincs napi szinten. Hányni azóta sem hánytam egyszer sem. Viszont szinte minden héten van hányingerem, amitől teljesen berezelek, hogy hányni fogok, elszorul a torkom, izzad a tenyerem, pisilnem kell folyton. Közben fájdalommal próbálom elvenni a figyelmem a hányingerről: ujjropogtatás, combpaskolás, ökölbe szorított kézzel karmolászom a tenyerem). Teljesen úgy festek olyankor mint valami idegbeteg állat, anyukámon kívül senkit nem akarok, hogy úgy lásson.
Próbáltam sok mindent szedni rá (nagyjából segítenek is): B6 vitamin, B-komplex, Neurosan por, citromfű kapszula, Rennie...stb.
Ez már fóbiának minősül? Hogy tudom leküzdeni? Kérlek ne írjátok azt, hogy nézzek vele szembe, és hányjak!!!:'(
Ez fóbia. Én is ebben szenvedek. Menekülök az olyan helyekről, ahol valaki hányhat, (pl szórakozóhelyek, vidámparkban a forgók környéke, kocsma) mert a tudattól is irtózom, ha pedig látok valakit hányni, akkor pánikba esem.
Nekem is mondták már, hogy rúgjak be és hányjak, akkor elmúlik a fóbia, de ez az egy dolog, amire nem vehet rá senki :D
Pedig az lenne a legjobb. Igen, ez fóbia.
Olyasvalamikkel kell lekötnöd magad, ami eltereli a figyelmed a hányingerről. Minden a fejben dől el és ott kell tudatosítani ezt. Sportolj, legyél a barátaiddal! Ez nem mehet így egy életen át, szerintem te is tudod.
igen, ez egy fóbia. már az is gyanús miért van hetente? mert félsz-> behúzod a képzeletedbe,
és hopp! már érzed is.
de nem súlyos
a nevetés gyógyít! ha ez elfogadod, próbálj avval gyógyulni, hogy nem veszed olyan komolyan magad, kicsit memosolygod magad
tehát: nem én/más nevet ki - segíteni akarok neked:
-hanem magad erőit mozgósítod
pl. ez nagyon jó: fóbiások estélye:
(hej! ha én is én is köztetek lehetnék!)
Helló!
Nekem a böfögés sem megy, nem félek tőle, csak nem tudok.
A hányás viszont halálfélelemmel jár. Szerencsére 5 évben, ha egyszer érzem az ingert, akkor is megpróbálom elkerülni.
Friss levegő, mély lélegzés, és azon vagyok, hátha sikerül alul eltávolítani.
:O
Én sem tudok büfögni...:D
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 13:35
Én is egy az egyben úgy érzek,ahogy Te..Elég, ha az utcán egy részeget látok,és átmegyek a túloldalra,hogy messzire elkerüljem...Szórakozni sosem járok,már attól is felkavarodik a gyomrom,ha az utcán egy hányást látok, ha meg valaki előttem hány,napokig "sokkos" vagyok...Ha nekem van hányingerem,mindent megteszek,hogy megakadályozzam,hogy hányjak, inkább visszatartom még akkor is ha már alig bírom...
Gyerekkoromban különösebben nem volt bajom a hányással, de ért két "trauma" ezzel kapcsolatban (gyerekfejjel "traumatikusan" éltem meg):egyszer egy részeg előttem hányta össze a nagyanyám udvarát,pont amikor a szüleim egész nap az udvart takarították/lomtalanították,így iszonyú ordibálás lett a dolog vége,ami nagyon megijesztett...Aztán egyszer egy srác egy vonalban ült velem a buszon, csak a túloldalon,amikor egyszer csak hirtelen sugárban összehányta a buszt...Azonnal leszálltam,és szó szerint hazáig szédelegtem kavargó gyomorral,éjjel alig tudtam aludni,hú,szörnyű volt:(
Nagyon szeretnék megszabadulni ettől a fóbiától,próbáltam elnyomni,leküzdeni,de nem megy,úgy még csak rosszabb:'(
Sajnos ez a "fejben dől el" dolog viszont nem mindig válik be.. 15 éves vagyok, ha beteg vagyok én az esetek 90%-ban a hányós vírust kapom el. Utállom-e? Igen. De van egy dolog ami sokkal jobban zavar: ha másnál alszom, akkor mindig rosszul vagyok. Ezt úgy kell érteni, hogy hajnal 2-3 körül valamiért felfordul a gyomrom, onnantól meg már tudjuk.. pár óra elteltével meg már semmi. Mondogatták, hogy nem kell félni hogy megint megtörténik, csak előre beparázol miatta, és azért van. Sokszor kell ilyen helyzetbe kerülni, és megszokod. Hát, sajnos nem.. Így már inkább én is kerülöm a szituációt :)
Ugyan nem szorosan kapcsolódik a kérdéshez, de engem is érdekelne, hogy mit lehet ezek ellen tenni, ha lehet.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!