Ez milyen fóbia lehet?
nem feltétlenül kell fóbiára gondolni. Az már egy nagyon durva félelmet jelent, ami pánikrohamhoz vezet.
Én sem szeretem a nagy tömeget, de nekem megvannak az okaim: hangos, mindig oda kell figyelni a táskámra, vigyázni, hogy ne lökjenek fel, ne tapossanak össze, vagy éppen én ne tegyen ugyanazt.
A kérdésedben el van bújtatva a válasz lényege. A tömeg, nem társaság. A társaság az, aminek tagja vagy, nem pedig egy eleme. Ha belegondolsz, óriási a különbség. A társaság tagjaira oda tudsz figyelni és érdemes is, és a társaság is odafigyel rád. Lehet nyugodtan beszélgetni téged érdeklő témákról, megoszthatod örömeidet, gondjaidat olyanokkal, akiket érdekel, hogy haladsz a tanulással, ki milyen jó filmet látott (együtt is meg lehet nézni) milyen könyvet olvastál, hol árulnak jó fagyit, találtál egy jó receptet, meg is hívhatod őket egy jó vacsira, és van aki felköszönt névnapodon.
A tömeg igénytelen, közönséges, durva, zajos, büdös, agresszív, az egyénnel szemben érdektelen, figyelmetlen, stb. Normális lelkivilágú ember nem kivánkozik olyan helyre, ahol ilyen emberi mivoltjukból kivetkőzött horda randalírozik.
Nincs veled semmi baj, de törekedj rá, hogy egy társaság tagja lehess, mert az ember társas lény. Lehet, mitöbb biztos, hogy az ilyen tömeg elemei is úgy kezdték valamikor, hogy normálisak voltak, csak elmagányosodtak, nem találtak értelmes célt az életüknek, a mindennapjaiknak sem, azért tartanak most ott, ahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!