Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sokat agyalok. Hogy...

Túl sokat agyalok. Hogy tudnék agyilag "kikapcsolni", lazítani?

Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 00:08
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
100%
Miért zavar? Mert baromira fárasztó!
2011. máj. 18. 12:55
 12/27 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 00:51"

CSak egy költői kérdés:

Miért lettem lepontozva?

Aki tud rá nagyon jó indokot mondani az mondja el legyen szives. Mert komolyan, ha hasznos választ adok akkor leleszek pontozva, de miért?!

2011. máj. 18. 13:49
 13/27 anonim ***** válasza:

Aludnod kéne, olyankor én sosem gondolkozom. :D

Viccen kívül:

olvass, hogy lekösd a figyelmed

meditálj

legyél sokat társaságban (akár csak a családoddal, így az ő mondandójukra figyelsz)

keress valami munkát

kezd el tanulni valamit intenzíven (pl. nyelvet)

írj regényt (nem feltétlenül azért, hogy ki is add)

2011. máj. 18. 15:10
 14/27 anonim ***** válasza:
Agykontroll
2011. máj. 19. 01:29
 15/27 Kyuubi1992 válasza:
32%

Én ebben az esetben a SEX-re voksolnék... Az tuti, h kikapcsolja az agyadat...^^

Sok sikert...^^

2011. máj. 19. 22:18
 16/27 anonim ***** válasza:
5%
9 mm :D
2011. máj. 21. 03:17
 17/27 hunsabre válasza:

-sport, olyan ami nem fokuszál (semmikép se céllövés vagy torna), hanem meditál, pl. futás. nekem nagyon bejön 4-5 km után már a légzésedre figyelsz és hipnotikus nyugalom áraszt el. nagyon jó stresszoldó.

-bulizz, táncolj, ismerkedj, enged ki a gőzt...

2011. máj. 21. 22:25
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó módszer, ha nem akarsz másra figyelni, pld: lefekvés után-ha magadelé képzelsz egy fehér tárgyat, de olyan erősen, hogy szinte látod a becsukott szemeddel, aztán ha már megvan, akkor képzeld el feketében.Nagyon nehéz, de megtanúlható, és nagyon jól megnyugtat. Másik, hogy a szád húzd mosolyra. Meglátod, milyen nehéz sokáig mosolyogni, mágis jó,mert az arcizmok ellazúlása azt az üzenetet küldi az agyadnak, hogy jól vagy, és valóban jólleszel.Ne igyál energiaitalt, és kévét, mert az is izgathat!
2011. máj. 21. 22:42
 19/27 anonim válasza:
100%

Feküdj le az ágyadba, lazítsd el magad, hagyd hogy a gondolatok szaladgáljanak a fejedben, de ne ragadj le egyiknél se.. jönnek-mennek, de nem gondolsz bele egyikbe sem. Aztán megfigyeled majd,hogy 2 jövő-menő gondolat közt van egy pár tizedmásodperc szünet, amikor nem gondolsz semmire. Próbáld meg ezt a szünetet minél hosszabbra nyújtani:) ekkor fogsz igazán relaxálni és ilyenkor jönnek a legjobb megoldások is a problémákra.

Másik amit én is ajánlanék, az a sportolás.. egy kemény edzés után hidd el nincs kedved gondolkodni :) örülsz,hogy kajálhatsz végre és lefekhetsz az ágyadba szunyálni.

üdv

2011. máj. 22. 03:22
 20/27 anonim válasza:
előttem szólók jókat írtak. Nálam a sport sokat segített, kimentem csak úgy futni és jólesett hogy átmozgattam magam, hasonlóan az aerobik is. Nem vagyok/voltam olyan típus aki hamar ellazul és könnyen elalszik, megnyugszik. alváshoz próbálom lefárasztani magam nappal (nagy séta, futás sport vagy szellemi mint a tanulás stb), nem alszom délután, lefoglalom magam olyannal ami érdekel és máris jót tudok aludni.
2011. máj. 22. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!