Túl sokat agyalok. Hogy tudnék agyilag "kikapcsolni", lazítani?
Velem is ez a helyzet:/:(
Próbálj meg nem túl sokat gondolkodni, engedd el magad, lazíts valamennyire. CSináld azt, hogy nem gondolkodsz hanem arra koncentrálsz, hogy a jelenben vagy figyeled a lélegzeted, ha méssz akkor ahogy jársz, vagy figyeld közben az embereket, hallgass lassú relaxációs zenéket.
Az előttem szóló jókat mondott. Én nekem bevált a Xanax. Csak akkor veszem be, amikor érzem szükségét.Nézz utána , kérdezd meg orvosodat.!!!Ez olyan stressz oldó féle.
Ugyanis már annyira voltam, hogy orvoshoz mentem, és ezt adták, azóta mindent könnyedén fogok fel , nem agyalok annyit, legalábbis nem tűnik terhesnek a sok gond./ Úgy mondják : mindent lesz....-ok. És mégsem szó szerint. Szóval jobb, könnyebb stb.Sok zenét is kell hallgatni, de nem metált, hanem valami kellemes kis dallamos zenét.
Most ennyi .Nézz utána. Jobbulást.
A gyógyszert felejtsd el,az nem megoldja a gondod,csak elkendőzi...attól még az agyalás ott lesz!
Ami nálam bevált,az a naplóírás. Leírom,amin épp agyalok, ezzel mintegy "kimondom",aztán törlöm a dokumentumot,amibe leírtam az aktuális érzéseket.
A megnyugtató,kellemes zene is jót tesz,amit még én használni szoktam a levendulás illatgyertya/mécses/füstölő,elalvás előtt egy kis citromfű-tea.A gyógyszereket nehogy elkezd,mert hozzászoksz... sok sikert!
a zene nagyon megnyugtat
a sportolást is szeretem
amúgy soha nem iszok alkoholt, ritkán bulizok és nem drogozok
22/F
sör.
amúgy nekem is ez a gondom, mint sok más embernek...
Az gondolkozik sokat aki nagyon ráér.. :)
viccet félretéve, ha találsz olyan elfoglaltságot, amire oda kell figyelj, és érdekel is akkor nem lessz időd máson agyalni.
Sport zene sztem is jó...
és ha már gyógyszer akkor a leszarom tabletta.. :) amit saját magánál vehet minden ember... :)
Ülj le az ágyadra, kényelmesen helyezkedj el. Csukd be a szemed, és nézz fölfelé. Kezdj el visszaszámolni 100-tól 1-ig (nem 1-től 100-ig!). Ezzel az agyad számára előidézel egy félálom-szerű pihentető állapotot (lehet hogy el is alszol tőle, velem már előfordult), ami megnyugtat. Amikor a számolásban eljutsz az 5-ig, akkor mondd magadban: "Felkészülök a szemem kinyitására", majd számolj tovább 2-ig és mondd magadban ezt: "Most kinyitom a szemem és sokkal jobban érzem magam mint azelőtt".
Sokkal jobb módszer, mint azok a ködös megfogalmazású meditációk, amikkel általában találkozunk: "Ne gondolj semmire, koncentrálj, ne koncentrálj, képzeld magad valami kellemes helyre, figyelj a légzésedre, stb..." Ez sokkal konkrétabb és nekem mindig be is jön. (Az idézőjelek között felsoroltakkal nem az ezt ajánlókat szeretném sértegetni, ez csak az én véleményem, mert nekem azok a módszerek nem segítettek soha)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!