Mit csináljak? Nem tudok utazni, így nincs értelme az életnek
Sziasztok
21 éves lány vagyok. 17 éves korom óta pánikbetegségben szenvedek. Eddig metrón nem utaztam, mert elájultam. Mára már olyan szinten lett ez az egész, hogy ha tömött a busz, villamos akármi nem megyek vele egy megállót sem. Szedtem régebben erre gyógyszert, de abba hagytam, mert kijött a mellékhatása, de aztán jobb lett. Ha most újra kezdeni szedem 1-2 hétig nagyon rosszul lennék.
Ez így nem állapot!! Mit csináljak:: Segítsetek kérlek!
ui: Keresztanyukámnál is így kezdődött, majd az utcára nem tette ki a lábát egyedül...
Minden felelem ugy tünik el, ha belemegyünk es szembenezünk vele. (Ha menekülsz elöle, akkor csak elmelyited az allapotot.) Igy meglatod, hogy nem is olyan nagy dolog, amitöl korabban feltel, es igy mulik el, elkezdessz bizni magadban.
Persze elötte keszülj fel, jol gondold at!
Legy tisztaban azzal, hogyha azon agyalsz a buszon, hogy mi lesz, ha itt bepanikolsz, akkor tuti be is fogsz, ugyanis magad vonzod be a gondolataiddal. Ezt ugy hivjak, vonzas törvenye. Ha ilyenre terelödik megis a gondolatod, tudatosan tereld masfele, amit elöre ki is talalhatsz, mire. (Pl. pozitiv mondatok, amiket elöttem irtak, vagy elkezded ellazitani a testedet csak arra koncentralva, a lenyeg, ami a figyelmedet teljesen elvonja.)
Mi lehet a legrosszabb, ami törtenhet, erre keresd a valaszt! Szerintem: Ujabb panik a buszon -es akkor? Leszallsz a követlezö megalloban. Eddig is tulelted, es nem tudta meg senki, a parod es csaladja se. Ha megis megtudja? Esetleg beszeltek a paroddal erröl, aki nem biztos, hogy ugy all hozza, ahogy gondolod. (De lehet, viszont ha Te ebböl meggyogyulsz, akkor ö nagyot veszitett veled.) Es mivel majd ezentul jol csinalod, meggyogyulsz, es gazdagabb leszel egy tapasztalattal, ugyanis nagy dolog am ebböl meggyogyulni! Erösebb ember leszel, aki kontrollalni tudja magat, aminek az elet szamos területen veszed meg hasznat!
Elötte felkeszülesnel: gondold at, hogy viselkedsz majd a buszon, es ha sikerül ezt normalis keretek között tartani, akar kepzeletben el is jatszhatod, milyen nyugodt es termeszetes allapot. Ha sikerül a "föproba", jöhet az utazas, de adj idöt magadnak, csak nyugodtan ezt is...
13:49
Emberek, az ajánlgatott gyógyszerek nem gyógyteák, hogy "igyál kettőt, max nem használ, de lesz benned folyadék". Függőséget okozhatnak.
Kérdező, az említett gyógyszereket csak akkor szedd be, ha orvos is rábólint - akár allergiás is lehetsz rájuk. Ami az egyik embernél hatásos, a másiknak fatális lehet.
13:38! Mondd te teljesen hülye vagy?? Te úgy mégis milyen alapon ajánlgatsz itt bárkinek is gyógyszert, mert a tesódnak jó volt? Na és?? Ez semmit nem jelent, jobb lenne ha nem osztogatnál ilyen jellegű tanácsokat. Eszem megáll komolyan mondom. Hány éves vagy 16?
Egyébként elnézést az offért de nem bírtam ezt szó nélkül hagyni. Kedves kérdező, szerintem mindenképpen kéne keresned egy jó pszichiátert.
Én sem értem azokat, akik gyógyszereket ajánlanak, mert még ha használnak is, csak eltávolítanak a valódi megoldástól. Egy drogfüggőnek sem viccből mondják, hogy ne drogozzon, mert nem a delíriumba menekülés oldja meg a problémákat.
Attól tartok kérdező, hogy a függés már kialakult nálad, tehát ezzel is meg kell birkóznod. El kell fogadnod, hogy hiába ad ideiglenes megnyugvást a nyugtató, az csak hátráltat és ellehetetlenít. Ha mindig bekapsz egy bogyót, amikor szorongsz, akkor egy idő után már számolatlanul fogod szedni.
Tehát első lépésben dobd ki a pirulákat.
Utána jöhet a többiek javaslata, vagyis hogy győzd meg magad, hogy amitől félsz, az csak a fejedben létezik. Szembe kell nézned vele, egyedül, segítség nélkül. Menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!