Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet értéke, értelme az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet értéke, értelme az egyén számára az életnek párkapcsolat nélkül?

Figyelt kérdés
34 éves nőként, több hosszú kapcs.-t magam mögött hagyva, gyerek nélkül, vagyon és stabil háttér nélkül lehet úgy élni, hogy boldog lehessen az ember valami más értékrendben?
2011. okt. 9. 21:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Buddhának sikerült.
2011. okt. 9. 21:05
 2/21 anonim ***** válasza:
Nagyon remélem, mert én kénytelen leszek így leélni az életemet.
2011. okt. 9. 21:06
 3/21 anonim ***** válasza:

Egyrészt még mindig nem vagy elkésve, még akár lehet családod.

Másrészt igen, lehet úgy is boldog egy nő, hogy nincs férje és gyerekei.

Én azt gondolom személy szerint, hogy az öncélú élet tökéletes időpocsékolás, ez az, ami csak boldogtalanságot okoz. Amikor azért élek teszek dolgozom, hogy magamnak javakat szerezzek, hogy én magam utazgassak, vagy csak annyi, hogy magamat tartsam el és kész.

Az emberi élet akkor és csak akkor lehet teljes, hogy másokra is gondol, másokért is tesz, valakiért él dolgozik, tevékenykedik, ha van kiről gondoskodni, van kinek segíteni, van kit támogatni.

A legideálisabb esetben természetesen ez a család. De ha ez nem áll rendelkezésre, akkor bárki más, aki arra rászorul.

Vannak beteg emberek, magányosak, elhagyottak, kitaszítottak, vannak bajba jutott anyák, gyermekek, fiatalok, vannak drogosok és hajléktalanok, vannak éhezők, vannak egyszerűen csak olyan emberek a környezetünkben, akik vágynak a szeretetre, de magányosnak érzik magukat, beteg a lelkük, depressziósak, nekik nagy szükségük van szeretetre, bátorításra, támogatásra, gondoskodásra.

Valamilyen formában ezekért az emberekért tennék, élnék. Olyan módon, ahogy a lehetőségeim és a huzalmam engedi. Azzal amim van. Anyagilag, érzelmileg, a két kezemmel, a karommal, ami átölel, a lábammal amivel elmegyek vele, érte orvoshoz, patikába, bárhova.

Azt hiszem, ilyen módon boldog lehetsz. Persze, hogy pontosan hol a helyed a segítésben, azt csak Isten tudja megmutatni. De ha figyelsz rá, hogy merre látna szivesen, akkor garantáltan boldog leszel.

Aztán meg, lehet, hogy sokkal hasznosabbnak érzed magad, mintha csak egy köteg gyerekre és a férjedre figyelnél. Lehet, hogy így még többet használsz, vagy olyanoknak is tudsz segíteni, akiknek amúgy nem segítenél, ha mással lennél elfoglalva.

24L

2011. okt. 9. 21:15
 4/21 anonim ***** válasza:
21.15 épp Teréz Anya példáját írta meg finomabban....
2011. okt. 9. 21:20
 5/21 anonim ***** válasza:
2011. okt. 9. 21:48
 6/21 anonim ***** válasza:

Most biztosan bíztatást várnál, hogy persze, miért ne lehetne, de nem ez az igazság.

Nem lehet.

Párkapcsolat nélkül, gyerekek nélkül szerintem nincs értelme az életnek. Már csak azért is, mert minden élőlényben a fajfenntartás az egyik legmélyebben belekódolt ösztön.

Ideig-óráig lehet ezt pótolni mással, bulizgatás, karrier-építés, fitneszezés, nyaralgatás, mindenféle bizb*szok vásárlása, meg a sok egyéb sz*rság, amivel a fogyasztói társadalom etet(a "légy önmagad" szlogen), de a felmenők előbb-utóbb meghalnak. Haverok, barátok családot alapítanak. És akkor egyedül maradsz. És ahogy öregszel, és nézed otthon a tévét, rájössz majd, hogy semmit sem hagysz hátra magad után, nem hiányzol senkinek, nem jönnek a gyerekek/unokák látogatni.. Nyomorult sors ez, és aki csak teheti, az inkább kerülje el.

Én pl. személy szerint még egy sz*r házasságba is inkább belemennék, aminek a vége válás lesz, minthogy sosem nemzzek utódokat.

2011. okt. 9. 21:50
 7/21 A kérdező kommentje:

Köszi! Jött hideg is meleg is... Buddha magasabb intelligencia volt, bár képezem magam, sosem leszek ott :D . Az egyik kedves válaszolónak szólva: a helyzeten ne keseregj, ez nem a jövőd! Csak a te jelenlegi döntésed! (Hogy egyedül maradnál)

Máshova: Próbálkozok segíteni másokon (öregeket gondozok-munka)addig jó míg ott vagyok, de ha hazajövök, rámtör a frász... Kiskutyát neveltem eddig de már ő is nagy lett nem kell pátyolgatni... És igen: a kirándulgatás, meg a barátok is jó volt egy darabig, de beállt a rosszidő... Már mindent kipróbáltam szerintem minden pótlék félét, de csak max hónapokig működik. Nah mindegy majd lesz valami, nem kaparok érte, csak lesz valahogy!

2011. okt. 9. 22:59
 8/21 anonim ***** válasza:

ez most akkora egy facepalm...

because expressing how dumb that was...

miért ne lehetne? az értelem hogy öszejösz valakivel, szülsz két kölköt azt meghalsz? nem. keress Értelmet, és ne csak szaporodj mint a nyulak...

de ha a gyerek az értelem, az is ok, csak akkor az olyan hogy nem magadért élsz...

2011. okt. 9. 23:01
 9/21 A kérdező kommentje:
Igazából két öreg néni tömte tele a fejem, hogy ők is gyerek nélkül vannak, és milyen elkeserítő ez öregségükre. És persze sok olyat is ismerek akinek van, de le se tojják a szülőket.... Csak a saját családomat is ha nézem, két testvérem él ugyanebben a városban, és anyám felé sem néznek....
2011. okt. 9. 23:04
 10/21 anonim ***** válasza:

"az értelem hogy öszejösz valakivel, szülsz két kölköt azt meghalsz? nem."

Csakhogy így működtek az emberek X ezer évig. Meg az összes többi élőlény sok 100 millió évig. Az egyéniségre meg a saját magáért élésre az utóbbi 20-30 évben tevődött csak át a hangsúly, és nem is lesz sokáig uralkodó ez a felfogás.

De ha olyan k*rva okos vagy, oszt meg velünk légy oly szíves, mi az élet értelme?

"csak akkor az olyan, hogy nem magadért élsz"

Ami számodra nyilván elképzelhetetlen.

2011. okt. 9. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!