Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szeressem önmagamat?

Hogyan szeressem önmagamat?

Figyelt kérdés
Azt hiszem minden problémámnak ez volna a fő, kiváltó oka, hogy nem tudom magamat szeretni, sőt, ellenkezőleg. Inkább bántom magam, gondolatokkal is, volt gyógyszerezés, önsértés is. A túlzott félénkségem, bátortalanságom is erre vezethetőek vissza, de a jelenben már ezeket is mint hibák emlegetem fel magamnak, és tovább gerjesztem az önutálatot. Sikertelenséget-sikertelenségre halmozok, és motiváció sincs nagyon, miért, vagy kiért tenni. Tudom jól, hogy magamért kéne, mert ilyen állapotban hiába várok bárkire, akiért tennék (akár egy kapcsolatra), egyelőre le vagyok ragadva és beszorulva a saját gátlásaimba, korlátaimba... F/20fölött
2011. máj. 2. 03:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Meke=nekem :)
2011. máj. 6. 06:48
 12/12 natás válasza:

Most komolyan ot tartunk, hogy önbizalomhiányra meg az önszeretet hiányára füvet ajánlunk "gyógyírként"?!

Azt hiszem ez az egyik lehető legnagyobb tévedés, hogy ha valami bajod van magaddal vagy a világgal, akkor nyúlj különböző szerekhez, tudatmódosítóhoz és akkor jobb lesz! A "zöldséges lány" ráadásul kimondta saját maga gyengeségét, miszerint nincs bátorsága ahhoz, hogy megküzdjön a problémával, emellett még másokat is arra bíztat, hogy tegyenek ugyanígy. Atyaég srácok, én megértem, milyen marha nehéz ez az egész, hogy higgy magadban meg legyen önbizalmad, de hatalmas butaság az, hogy ha valami fáj, akkor szívj, mert az legalább csillapítja a szenvedést! Soha nem fog csillapodni vagy elmúlni a fájdalom, ha képtelen vagy szembenézni vele szépen, következetesen, hanem csak várod, hogy magától elmúljon! Tudom, hogy sokkal szarabb leülni és végignézni, végiggondolni magadon, hogy mi nem stimmel és hogyan kéne változtatni, de enélkül nem fog menni!

Én pszichológust ajánlok, egy jó pszichológust. Nem az agyadban turkál, nem a titkaidra pályázik és nem fog kiröhögni, hogy milyen félelmek, bizonytalanságok lakoznak benned. Az a dolga, hogy segítsen. Ha az első nem vált be, keress másikat.

Ha semmiképp nem vagy hajlandó szakemberhez fordulni, tényleg kezdd Csernus könyveivel és lassan haladj. A felmerülő kérdésekre ADJ VÁLASZT magadnak.

Másik lehetőség, hogy keress egy olyan embert, akire ebből a szempontból fel tudsz nézni, hitelesnek tartod és kérj tőle segítséget. Ha tényleg rendben van magával és megteheti, valószínűleg segíteni fog, de tudnod kell, hogy mindannyiunk útja más és másról szól, tehát nem utánozni kell, hanem amit hatékony segítségnek érzel, azt a saját életedbe is beépíteni.

Ha szeretsz olvasni, olvass minél többet ebben a témában, de egyik sem fogja megoldani saját magad helyett a problémáid. Arra egyetlen személy képes, mégpedig te, saját magad. A segítségkérés nem szégyen, hanem egy hatásos mankó, ha egyedül nem megy és nem is kell mennie egyedül.

Keresd meg magadban a szépet és azt hangsúlyozd. Ne túlozd, csak higgy benne, hogy az szép és már ennyivel is több önbizalmad lesz. Meg tudod keresni az ilyen külső vagy belső tulajdonságaid és hidd el, kevesebben fogják észrevenni azt, amit takargatni akarsz.

Keresd meg azt, amiben sikeres vagy és legyél minél jobb benne. Lehet bárni, zene, rajzolás, éneklés, virágkötés, dekorálás, sminkelés, bármi. Valamiben te is jó vagy!

Keress olyan embereket, akik pozitív hatással vannak rád.

És még valami: a fű nem gyógyszer. Te vagy a gyógyszer. Segíts magadon, mert képes vagy rá! Sok sikert :)

2012. júl. 17. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!