Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » "Kényszergondolat"-ban szenved...

"Kényszergondolat"-ban szenvedek 17éves fiú vagyok de anyám nemhiszi el neke més lassan megőrülök. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 28. 22:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
szerintem ne küzdj ellene hanem fogadd el.
2011. ápr. 29. 00:18
 12/22 Tyler913 ***** válasza:
87%

Nem biztos,hogy pszichiaterhez kell menned,attol fugg,mennyire sulyos a dolog.Nekem is voltak kenyszergondolataim,es sokat szenvedtem miattuk.

Az ember altalaban ott koveti el a hibat,hogy harcolni akar ellene.Pedig nem lehet.Minel tobbet kuzdesz,annal tobb energiat kap a dolog.

A megoldas az,ha egyszeruen elengeded.Nem elnyomni kell,csak rajonni,hogy Neked valojaban nincs szukseged arra,hogy 100x,1000x ujra es ujra ugyanarra a dologra gondolsz.Biztonsagban vagy,nem KELL megtenned.Keress valami olyan elfoglaltsagot,amit szeretsz csinalni,es szenteld annak a figyelmed.Koncentralj,es ha el-elkalandozik a figyelmed,nem baj.Egyszeruen ne adj erot a kenyszeres gondolatnak,mert beloled taplalkozik,es csak addig van ott,csak addig kepes letezni,amig erot kap Toled a figyelmeden keresztul.Ha nem figyelsz oda ra tobbet,akkor eltunik az ereje,es ha nem is rogton,de szep fokozatosan eltunik az elmedbol.

2011. ápr. 29. 01:50
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
00:18as könnyű azt mondani.. Gondolom te nem szenvedsz ilyen "betegségben". Az utolsó hozzászólóval pedig teljesen egyetértek.
2011. ápr. 29. 08:49
 14/22 anonim ***** válasza:
suliban menj el iskolapszihológushoz ha van
2011. ápr. 29. 09:42
 15/22 anonim ***** válasza:

ha tényleg ez a bajod, akkor kérdezz meg egy szakembert. Interneten is tudsz találni ilyet, pl. a videoklinika.hu-n több pszichiáter is szokott élő videorendelést tartani, ahol név nélkül, ingyen kérdezhetsz tőlük.

Ahogy nézem, Dr. Csernus Imre rendel a legközelebb, május 10-én, este 6-tól 7-ig. Nem kell félni tőle, nem ordít le mindenkit, csak egy kicsit bővebben ki kellene neki fejtened a problémát, hogy tudjon tanácsot adni...

Jobbulást!

2011. ápr. 29. 12:59
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire segit tisztazni magadrol a gondolataidat, erzeseidet ez? Kicsit hosszu:

"Én én vagyok. Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam. Én rendelkezem mindenemmel – a testemmel és annak minden mozdulatával; az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel; a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz; az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom; a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem; a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes; minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul. Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim. Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit. Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam. Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe. Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat. Én én vagyok, és így vagyok jó." (Virginia Satir)

tegnap 23.12.

2011. ápr. 29. 22:31
 17/22 anonim válasza:
Írd le,vagy beszéld meg valakivel! Ha leírod,elemezd ki és a "selejtet" húzd át! Lehet,hogy észreveszel problémákat,keresd a megoldást,akár egy vitapartnert is kereshetsz! Kérdezni nem hülyeség,biztos lesz olyan válasz,ami alapján Te fogsz másnak segíteni! Mindig a legegyszerűbb válasz a legjobb! Legyél kitartó és minden megoldás növelni fogja az önbizalmadat,azzal pedig egyre könnyebben bukkansz rá a többi válaszra!
2011. máj. 1. 08:29
 18/22 anonim ***** válasza:
20%
meg egy dilis. vannak jo bogyok, menj el pszichiaterhez.
2011. máj. 2. 01:17
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha ilyen dolgaid vannak, hogy most átmegyek az utcán, mert különben baj lesz, akkor tekintsd megérzésnek és menj át :D. Nekem is szokott néha ilyen lenni, kicsit furcsa, én babonásnak tekintem magamat, de akkor se szokott amúgy semmi baj lenni, ha épp nincs kedvem átmenni az utcán. Szerintem az a legnagyobb baj az ilyenekkel, hogy téged idegesít. Ha nem tudnád, hogy van ilyen "betegség", akkor nem is félnél ennyire. Persze ha szorongasz vagy már felakasztottad magad, akkor menj el inkább dokihoz.
2011. máj. 3. 10:25
 20/22 anonim ***** válasza:

Kerdes, miert fontos Neked, hogy anyad elhiggye?

Mutattad mar anyadnak a tünetekröl leirtakat? El tudsz egyedül menni orvoshoz? (En 17 evesen egyedül jartam nögyogyaszhoz, miert ne lehetne ezzel elöször haziorvoshoz, vagy akar egyszerre pszichiaterhez menni?)

04-28 23:12

2011. máj. 3. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!