21 éves lány vagyok 15 éves korom óta bulemiában szenvedek. Mit tegyek?
Én 20 leszek, 1 éve bulimiás, a zabálós-hánytatós fajtából.
Kezdek kigyógyulni, de pszichiáter írt fel gyógyszert, anélkül nem menne. Fontos az akaraterő is, meg hogy ne a külsőddel meg a kajával legyél elfoglalva, hanem találj valami más örömöt is az életben, de nekem gyógyszer nélkül biztos hogy nem menne. Ha egyet is kihagyok, rögtön visszaesem.
6 évet már elvesztegettél erre az életedből ahelyett, hogy boldog lettél volna?
Ha eddig nem ment egyedül, ezután sem fog. Család és orvos segítsége nélkül nem jutsz egyről a kettőre... Tapasztalatból mondom.
Ez nagyon kamu-szagú.
A súlyod 49-59 kg között pont megfelelő, ha bulimiás lennél, akkor kb 40 kg alatt lenne a súlyod.
Utsó, a bulimiásoknak jó a súlyuk, mert esznek, csak kihányják, hajtják.
Menj orvoshoz, mert ebből önmagadtól nem fogsz felgyógyulni. Én fogyózásból nemevésbe csúsztam, és most próbálgatok kikászálódni. :) Csak nehéz, de már gyógyulni akarok.
Ó egek, akik nem értenek hozzá, minek írogatnak?!
Sem az anorexia, sem a bulémia nem a kilóktól függ. Ez lelki eredetű betegség, mentális zűr, evés- és testképzavar.
Az, hogy nem látja reálisan a testét, hashajtót szed, vagy hánytatja magát, bűntudat nélkül nem tud étkezni, és betegesen az ételek és a kinézete rabja - ez betegség.
//Engem 156cm 43kg-al kezeltek anorexiával, ami egyesek szerint normális magasság/súly arány, ettől függetlenül pszichiátrián voltam komoly veszélyben az anorexia és depresszió miatt.//
A bulimia (falásrohamok, majd utána kompenzálás hánytatással vagy hashajtóval vagy egyébbel) bármilyen testsúlyban előfordulhat, akár egy elhízott ember is lehet bulimiás. Nekem 19 a BMI-m, és bulimia nervosa a diagnózisom.
Az anorexia nervosa orvosi diagnózisához szükséges az alultápláltság, de maga az agyi zavar már az alultápláltság elérése előtt is létezhet, hiszen senki nem 30 kilósan kezdi.
De az is gyakori, hogy valaki mindkettőben szenved - nem eszik, aztán bezabál, majd hány.
2. válaszadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!