Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon nagyon bizalmatlan...

Nagyon nagyon bizalmatlan vagyok. Miért van ez? Betegség?

Figyelt kérdés

Egyszerűen képtelen vagyok bízni bizonyos dolgokban. Például nem hiszem el, hogy felvehetnek egy iskolába. Nem hiszem el, hogy valóban szerethet olyasvalaki aki nekem kell

Bizalmatlan vagyok a világgal is...Például gyakran kétségbe vonom azt is, amit történelem órán vagy irodalom órán tanulunk. Honnan tudjam hogy valóban Mátyás király valóban történelmi személy volt e, és nem csak kitalálták? Tudom butaság de tényleg így van. Vagy abban is bizalmatlan vagyok hogy azt a verset tényleg az az író írta akinek tulajdonítják.

Bizalmatlan vagyok más emberekkel kapcsolatban is.

A fura dolog éppenséggel az, hogy én magam nem szenvedek annyira önbizalomhiányba, tehát nem magamat utálom, hanem inkább így más emberekkel szemben illetve a világgal szemben vagyok bizonytalan, de fogalmam sincs, hogy miért nem tudom elfogadni azokat a dolgokat amik kész tények... Mi történik velem?

2011. ápr. 28. 20:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kár hogy nem lehet szerkeszteni válaszokat, mert így mindig utólag kell beírnom hogy mit gondolok...

Jobban belegondolva, összehasonlítva a két történelmi tényt, Mátyás királyt, illetve a Nagy Konstantini adománylevelet azért a kettő teljesen más. A Nagy Konstatni adománylevél azért 100% hogy hamis volt, a Mátyás királyról szóló történelmi tények jól utánanézve hitelesek, így el lehet fogadni. Bár egykis érdekesség:

"Mátyásról halála után számos monda keletkezett. Ezeknek egy kis része valószínűleg megfelel a valóságnak, mint például a Mátyás király és Kinizsi Pál találkozásáról szóló monda. A többi azonban kitaláció"

[link]

A lényeg viszont az, hogy a Mátyás király létezéséről szóló információkat azért el lehet fogadni.

2011. máj. 6. 10:48
 12/17 A kérdező kommentje:

kis javítás:

A lényeg viszont az, hogy a Mátyás király létezéséről szóló információkat biztosan lehet fogadni.

Nos, itt a témát le is zárom. Üdv mindenkinek

2011. máj. 6. 10:55
 13/17 A kérdező kommentje:
Bár most eléggé megjött a kedvem a Törihez, így lehet hogy kiírok még kérdéseket ^^
2011. máj. 6. 10:56
 14/17 A kérdező kommentje:
Feltettem még itt az oldalon kérdést, miután Mátyás király létezét és a hozzá fűzött információkat is azért összességében inkább hitelesnek találtam hamisnak. Hihetetlen, milyen okos emberek is járnak ide, és mennyit tudnak segíteni :-) Na de látom, ide már senki sem írogat úgyhogy én sem írok ide többet.
2011. máj. 6. 14:35
 15/17 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszi mindent
2011. máj. 6. 14:35
 16/17 Mike000 válasza:

"azért összességében inkább hitelesnek találtam hamisnak."

A találtam után gondolom kihagytad a "mint" kifejezést" :-)

Először is azt kell megértened, hogy nem mindenki az ellenséged. Igenis van kiben bízni.

A párkapcsolatokkal kapcsolatban annyit mondanék hogy lehet hogy tetszik valaki, de nem hozzád való, egy olyannal felesleges lenne összejönni. Lesz majd olyasvalaki aki tökéletesn hozzád fog passzolni :-)

A történelmi tényekkel kapcsolatban pedig jogos a bizalmatlanságod, hiszen valóban rá tudunk mutatni a történelemben hamisításra, mint ahogy te is emlíetted a Nagy Konstantini adománylevelet. Mindenesetre ez nem jelenti azt, hogy mindenben kételkedkünk kell.

A Mátyás királlyal kapcsolatos példádra annyit mondanék, hogy noha nem vagyok annyira jól informált Hunyadi Mátyással kapcsolatban, viszont szerintem alapjaiban mindenképpen lehet hitelesnek venni a vele kapcsolatos dolgokat, illetve a részletekben sem szükséges kételkednünk.

Persze vannak olyan dolgok hogy igazságos volt e vagy sem, olyan volt e amilyennek a mondákban, mesékben állítják, az már más dolog.

A költőkkel kapcsolatban pedig szerintem ugyancsak nem kell kételkedni, lehet azt tudni általában hogy melyik verset ki írta és mikor, kivéve akkor ha esetleg ismeretlen a szerző, mert mintha olyanról is hallottam volna.

Minden jót :-)

2011. máj. 6. 23:43
 17/17 anonim ***** válasza:
én ilyen vagyok:) nem gáz
2016. máj. 14. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!