Van ennek a fóbiának valami neve? Létezik egyáltalán,
vagy egyedül vagyok vele?
Figyelt kérdés
Nos, az a poroblémám, hogy szörnyen rosszul vagyok az erektől. Ha valakinek meglátom a kézfején vagy a csuklóján, v agy bárhol kiadagdni az ereit, felfordul a gyomrom, és az én ereim kezdenek el fájni, de már eléggé beteges, amit művelek.
a kérdésem az lenne, tud erről valaki valamit? Valakinek hasonló betegsége esetleg?
De ez az alapvető probléma, hogy nincs olyan, amitől nem leszek rosszul, komolyan, az a legnevetségesebb, hogy a sajátomra sem bírok mégcsak ránézni sem, ha belegondolok, akkor is rosszul leszek...
2011. ápr. 23. 15:49
13/27 anonim válasza:
Esetleg köze lehet a hemofóbiához,ami a vértől való félelem,mivel mondtad,hogy a vérvétel gondolata is kiborít,illetve az ereknek elég sok köze van a vérhez:)
2011. ápr. 23. 17:51
14/27 A kérdező kommentje:
Igen a vértől is irtózom, de azt jobban el tudom viselni, ami kicsit furcsa.
2011. ápr. 23. 18:08
15/27 anonim válasza:
Én bírom a vért, és mások ereivel sincs problémám, de a sajátom nagyon kiborít. Borzalmas, félek, hogy egyszer csak kiszakadnak és ott lesz egy hatalmas seb a csuklómon... borzasztó, de inkább nem beszélek róla, mert a barátaim, nagyon furcsán nézek rám, ha az ilyen dolgaimról beszélek
2011. ápr. 23. 18:46
16/27 A kérdező kommentje:
Ettől most kicsit khm rosszul lettem, de mindegy. Nekem is vannak hasonló paráim, de inkább bele sem merek gondolni.
2011. ápr. 23. 19:14
17/27 anonim válasza:
soha se vagy egyedül! de ez azért elég érdekes...
2011. ápr. 23. 20:31
18/27 anonim válasza:
Na, tőlem nem lennél rosszul, nekem nem látszanak az ereim. Pedig nem vagyok túlsúlyos, csak egyszerűen ilyen vagyok. :)
Azt megértem hogy másétól rosszul vagy, de a sajátodtól hogyan? Nem nézel akkor a saját kezedre sem??? Ezt mondjuk nem tudom elképzelni.
2011. ápr. 24. 09:35
19/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de például most is, ahogy pötyögök, csak a billentyűkre nézek, mert amikor lenyomok egy billentyűt, akkor a kézfejemen kidudorodnak az erek, és azt sem bírom látni. A csuklómra meg másnak kell feladnia az órám vagy bekötni a karkötőm. Biológiából mikor azt vettük, hogy hol milyen vérzést produkál ha elvágjuk, vagy a teremben összekucorodva mondogattam magamnak hogy "jól vagyok, jól vagyok" vagy kimentem a mosdóba, és ez már kicsit szar volt, mert bár kijavítottam a jegyeimet, de például ha akarnék jogosítványt majd felnőtt koromban, muszáj lesz elsősegélyt tanulnom, ami sokkal rosszabb annál mint amiről bioszon felszínesen beszélgetünk, szóval ha ez nem lesz jobb, lehet hogy tényleg pszichológushoz megyek...
2011. ápr. 24. 10:18
20/27 anonim válasza:
Nálam azt hiszem nem annyira rosz a helyzet. Én a karhajlatban levő vénáktól vagyok rosszul. Nem tudok ránézni, ha beszélnek róla, vagy vérvételről, infúzióról, karba kell tennem a kezem és fognom a vénámat. De legalábbis behajlítanom a karom, mintha óvni akarnám, hogy senki se férjen hozzá. A kérdésedre kapott válaszokat is alig tudtam elolvasni, és a saját válaszomat is alig tudom leírni. Folyamatosan hajlítgatom be a karjaimat.
Mikor infúziót kapok ( szerencsére még nem sokszor fordult elő ), akkor is időről-időre elkap a rosszullét. A tudat, hogy a vénámban van a tű, és nem tudok mit tenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!