Ugye nem vagyok skizofrén? Ha nem, akkor mi lehet?
Nehéz távdiagnózist mondani, de ezek a tünetek elég komolyak. Ide már mindenképpen pszichiáter kell.
Nem feltétlenül skizofrénia, pl. nagyon súlyos szorongás is okozhat ilyet. Minél előbb kapsz szakszerű kezelést annál jobban és gyorsabban fog javulni az állapotod.
Utolsó válaszod alapján ez úgynevezett disszociatív tünet. Mindenképpen pszichiáter által kezelendő ne halogasd. Minél előbb mész orvoshoz annál jobb.
Amúgy legtöbb pszichés betegség most már nagyon jól gyógyítható. Szóval ne aggódjál. Csak az a fontos , hogy min él előbb kezdődjön el a kezelés ( pszichoterápia és szükség esetén gyógyszer) mert annál hatékonyabb.
Egy ismerősöm hasonló állapotban volt mint Te és most már teljesen jól van.
Lényeg a lényeg komolyak a tüneteid. Pszichiáterhez menjél.
És hidd el bár tudom , hogy ilyenkor nehéz ezt elhinni , de tudnak segíteni.
"és sulibol hazajövet, vettem észre hogy magammal beszélgetek"
Aki zavarban vagy, vagy nagyon szorong, ideges, azzal előfordul, hogy magában beszél vagy nem tudja magában tartani, ami az eszébe jut.
Ennek nem sok köze van a skizofréniához.
Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy mi a bajod, menj orvoshoz.
"az annak számít hogy hétvégén ugyéreztem nekem muszálj felvágnom az ereim?"
Nem jellegzetesen skizofrén tünet.
Kár beleélned magad, hogy skizofrén vagy, nem olyan menő dolog az. Ha az lennél, úgysem tudnál róla.
én mennék pszichiáterhez, de mivel kiskoru vagyok még, ezért én magam nem dönthetek affelől, hogy "mi nekem a jó"...
a pszichológus akihez járok, akart volna tovább küldeni pszichiáterhez az alvászavaraim miatt, de itthon nem egyeznek bele, pedig szerintem szükséges lenne tényleg..
utolsó válaszoló: én nem élem bele magam, csak hallottam ilyen olyan dolgokat, hogy a "skizofrének magukban beszélnek" ..ezért akartam kizárni...nem szeretnék az lenni, elég nekem ez a szorongás amim már több ideje van..nem kell még más is..
12:01
"csak hallottam ilyen olyan dolgokat, hogy a "skizofrének magukban beszélnek" ..ezért akartam kizárni...nem szeretnék az lenni, elég nekem ez a szorongás"
Jó, csak azért mondtam, mert sokan pozőrködnek, hogy ilyen meg olyan betegségük is van stb.
Megnyugodhatsz afelől, hogy ez nem skizofrénia. Viszont a szorongásos problémáidat rendesen kell kezelni.
"magamban beszélek, vagyis hallom magam"
Ha valaki hallja a gondolatait vagy magában beszél, az két különböző jelenség.
Ha hallja a gondolatait anélkül, hogy beszélne, az komoly hallucináció. Ha magában beszél, az nem hallucináció.
utolsó válaszoló...kicsit furán fogalmaztam az tény..beismerem..
ugyértettem, hogy amit már le is írtam, hogy nem tudom magamban tartani a gondolataimat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!