A paranoid skizofrén betegek kezelhető a betegségetek?
fogalmazzunk úgy: pszichiátriai módszerekkel nincs az az elmebetegség, amit gyógyítani lehetne. Ezt egy neves prof. ismerte el, hogy 150 év alatt egyetlen embert sem nyilvánítottak gyógyultnak.
DE!
Van megoldás.
www.dianetika.hu.
Ennek az eljárásnak a segítségével több ezer embert gyógyítottak már meg. (Nem csoda, ha a pszichiáterek utálják őket)Mindenféle hipnózis, drogok és egyebek nélkül is működik.
11:56-os vagyok
jav: vért izzad :)
És a lényeg: a fia is örökölt belőle, bár nem olyan súlyos.
Kedves kérdező!
Én skizofrén-bipoláris beteg vagyok. Főiskolát végeztem, betegen, tanítok jelenleg. nő vagyok 40 éves.
Van több ága a skizofréniának. Attól függően, hogy az agy melyik területét támadja, gyógyszerezik. Vannak hatásosabb, és kevésbé hatásos gyógyszerek. Az anyukád valószínűleg az utóbbiak közé tartozott. Én is kaptam olyan gyógyszert, amitől beszélni sem tudtam, de később leváltattam azokat, és addig kerestük, míg nem találtunk olyat, amivel dolgozni lehet. Vannak súlyosabb esetek, amikor nincs segítség. Anyukádé ilyen lehetett. De nem minden eset hasonló. Én még a Távol- Keleten is dolgoztam, egy évet, és bár azt mondják, nincs betegség tünet, én inkább egészséges önbizalomnak mondanám. Hogyan is tudnék dolgozni, ha folyton azon járna az eszem, hogy beteg vagyok.
Mindamellett nagy fontossága van az orvos közreműködésének. Egy jó orvos, elmagyarázza, és addig magyarázza, amíg a beteg valóban meg nem érti a betegsége lefolyását. Minél inkább ismeri a betegségét valaki, annál kevésbé fél tőle, és tudja kezelni.
Én napi két tablettát szedek, fázisprofilaktikumot, antidepit, nem szedek nyugtatót.
Nagyon sokat" dolgoztam" azért, hogy most így legyek. Olvastam, tanultam, jógáztam, tornáztam, egészségesen étkezem.
Ez az én történetem. Remélem tudtam segíteni. üdv
A skizofrenia egy rendkivul valtozatos betegseg, 1000 arcu betegsenek is hivjak. Volt egykutatas miszerint 8 eltero gent talaltak skizofreniaval elokben a kontroll csoporthoz kepest, es nyilvan ezek konkret oroklodese nagyon sokat befolyasol.
Szemelyesen azt tudom mondani, 5 evig kb egyaltalan nem ismertemfel a betegseget, mert nem szedtem olyan hosszu ideig egyik gyogyszert sem a mellekhatasok miatt. Amikor talaltunk egy viszonylag viselhetot akkor 1 ev utan kezdtem belatni, hogy korabban nem volt normalis ahogy gondolkodtam. Utana 3 evvel kesobb az egyik legujabb gyogyszerre valtottam, es ez tovabbi lenyeges javulast eredmenyezett.
"Sajnos" az orvosom szerint en szerencses vagyok, nem mindenki latja be, nem mindenkinek hat eleg jol a gyogyszer es/vagy nem szedi es/vagy nincs turelme vegig szenvedni a kulonfeke gyogyszereket amig meg lesz az amelyik hasznal. Ez utobbi szempontbol teljesen vaktaban lovoldozes az egesz, de nem szabad feladni, nagyon sokan elunk ezzel a bajjal, ca. 2% vilagszerte, azaz idehaza is kb. 200'000 fo(!) es tobbsegeben eleldegelunk vele.
A betegseg lefolyasarol valo tajekozodast es tajekoztatast en is nagyon fontosnak tartom, mert ennek segitsegevel is be lehet latni a betegseget ha valakine meg valamiert nem jott ossze a megfelelo gyogyszer a megfelelo ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!