Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen betegség, és hogyan...

Ez milyen betegség, és hogyan lehet kezelni? Már nagyon nem bírom.

Figyelt kérdés

3 hónappal ezelőtt egy autóbalesetben meghalt a hugom, anyukámnak pedig durva fejsérülése lett(ő azóta már jól van)Miután elmondták nekem,hogy a hugomra már nem kell várni,hogy hazajöjjön, 3 napig csak zokogtam,aztán néhány(1-2) héttel a baleset után, amikor már kezdtem felfogni és/vagy feldolgozni,hogy mi is történt, láttam a hugomat az udvaron sétálni, ahogy egy labdát rúgdos maga előtt,ezután elmentünk pszichiáterhez, akitől sokkal jobban lettem és nagyjából sikerült is feldolgozni, de ma reggel csöngetett valaki, kinéztem az ablakon és ő volt ott megint.. kirohantam és nem volt ott senki.Tudom,hogy ezeket csak az agyam csinálja nekem, de NAGYON nem akarok már több ilyen "élményben" részesülni, mivel ezek minden tekintetben felejthetetlennek bizonyulnak.. valakinek hasonló tapasztalat?Hogyan szabadulhatnék meg ezektől?

SEGÍTSÉG!

f/13.

2011. jan. 26. 08:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Az 1 és 2. válaszoló és az összes 80%-os egy és ugyan az az ember. És mindegyik hozzászólásában hülyeséget beszél. Szó sincs szellemekről, egész egyszerűen nem dolgoztad még fel a húgod elvesztését, és az agyad "vetít". A közhiedelemmel ellentétben az idő azonban nem mindenre gyógyír. Ha huzamosabb ideig (6 hónap) megmarad ez az állapot, mindenképpen keress fel egy pszichológust (ne pszichiátert!)! Ha van kedved írj egy privit, talán segíthetek egy kicsit.
2011. jan. 26. 11:25
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

11:25

Te nyilván a szkeptikusok és az ezoterikus témákban tapasztalatlanok csoportjába tartozol,ez egy dolog...Viszont való igaz,hogy nagyon sokan kötöttek ki a pszichiátrián olyanok,akik inkább hagyták megkérdőjelezni saját elmeállapotukat,minthogy elfogadják azt,hogy több is van a világon,mint amit két kezünkkel meg tudunk fogni.Ettől szeretném megkímélni a kérdezőt,azt pedig majd ő eldönti,hogy ostobaságnak tartja-e,amit írtam,ezt nem a te dolgod megállapítani.

Én is tapasztaltam olyan dolgokat,amikre nincs racionális magyarázat(igaz,én nem hozzátartozó elvesztése miatt,hanem kisgyermek koromtól),anyám járatott is miatta pszichológushoz sőt,pszichiáterhez is,semmi bajomat nem találták,de a tapasztalataimra nem tudtak semmit mondani...Aztán találtam olyan fórumot,társaságot,ahol olyan emberekkel ismerkedtem meg,akiknek nagyon hasonló tapasztalataik voltak és akkor tudtam meg,hogy ez nem valami dili,hanem képesség,elfogadtam,sőt,most már örülök neki és hasznát veszem.De voltak olyanok,akik kevésbé voltak szerencsések és bedugták őket pszichiátriai kezelésre,teljesen feleslegesen,mert a képességeket nem lehet orvos által kikezelni.Aki akarja,el tudja nyomni magában,ha kitartóan nem vesz róla tudomást.

Persze ,vannak olyanok is,akik valóban elmezavarosak és hallucinálnak,de az egészen más dolog,azok legtöbbször szervileg(agyilag)is betegek,márpedig a kérdező a leírása alapján nem "bolond".

Egyébként,ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásomat,láthattad volna,hogy második lehetőségként én is leírtam,hogy csupán a húga hiánya,a feldolgozatlan érzések miatt tapasztalja a jelenségeket.Tehát racionális jellegű választ is adtam a kérdezőnek!És mellesleg nem én voltam az egyetlen hozzászóló,aki szellemre gyanakodott.

2011. jan. 26. 12:52
 13/31 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:52

Rajtad kívül még 1 válaszoló volt, az összes többi szellemes tartalmú hozzászólást TE írtad, ez látszik a stílusból és az egyedi tagolásból (a vesszők után nem teszel szünetet pl.: X,Y X, Y helyett).

"Te nyilván a szkeptikusok és az ezoterikus témákban tapasztalatlanok csoportjába tartozol"

Így van.

Én egy szóval sem mondtam a kérdezőnek hogy vonuljon elmegyógyintézetbe, annyit mondtam hogy az elméje megtréfálja. Semmi bajom azokkal akik szellemeket látnak. Mindaddig amíg pofán nem ütnek azért, mert egy szellem ezt mondta nekik.

"ez nem valami dili,hanem képesség,elfogadtam,sőt,most már örülök neki és hasznát veszem"

Egészségedre. De ettől függetlenül nem kéne még 13 éves gyerekeket ezzel hülyíteni. Mert akár hiszed akár nem, ez igencsak elnyújthatja a gyászfolyamatot, sőt komoly lelki problémái lehetnek emiatt, ha megpróbálod elhitetni vele hogy szellemeket lát és ez egy képesség. Vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel, mert veszélyesek.

2011. jan. 26. 13:02
 14/31 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 11:25-ös közlöm,hogy elég rosszul gondolod,az elsőt nem én írtam...:) De mind1
2011. jan. 26. 13:04
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
Ja és ez volt a 2. válaszom...:D
2011. jan. 26. 13:05
 16/31 anonim ***** válasza:
Akkor ebben tévedtem. De a lényeg ettől függetlenül ugyan az.
2011. jan. 26. 13:08
 17/31 anonim ***** válasza:
10%
Mivel egyetértek az első válaszolóval.Mindenki abban hisz amiben akar,szabad ország :)
2011. jan. 26. 13:10
 18/31 anonim ***** válasza:
Így van. De a tudomány nem hit kérdése. Te hiszel valamiben, én meg tudok valamit. Ez a különbség.
2011. jan. 26. 13:11
 19/31 anonim ***** válasza:
57%
Idióták! Itt veszekedtek egy 13 éves, gyászoló fiú kérdése felett vicsorogva. :/
2011. jan. 26. 13:15
 20/31 anonim ***** válasza:
12:52, a kérdező már rég választ adott arra, hogy ostobaságnak tartja-e. Olvasd el. Tényleg jobban kéne tisztelni a gyászát.
2011. jan. 26. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!