Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom? Depresszió?

Mi lehet a bajom? Depresszió?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időbe történtek velem rossz dolgok sok stressz ért . Az elmult 1-2 hónapban mindennapossá vált a gyomorideg remegés, szorongás. Szinte minden dologba a rosszat látom ,ha történik valami kis rossz velem én tragikus helyzetnek fogom fel és nem tudom tultenni magam rajta ,hiába bizonyitom be magamnak hogy nincs semmi baj fél óra mulva ugyan azon kattogok. Iszonyatos fáradtnak érzem magam ,alig alszom egész nap tiszta ideg vagyok folyamatos gyomorideg a lábamba is zsibadó érzés. Mostanába sokat gondolok arra hogy megkéne halnom ez az egyetlen kiut, volt öngyilkossági kisérletem az elmult napokba de nem tudtam befejezni, de sokat gondolok arra hogy legközelebb megteszem.

Iszonyatos fáradság van rajtam nem tudok meggyugodni folyamatos gyomor remegésem van.Semminek nem tudok örülni

Ez depresszió lehet vagy pánikbetegség vagy valami más?

2011. jan. 6. 11:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen fel kéne keresned egy pszichológust. Itt már nem csak a lelki dolgok játszanak, szervi bajaid is kialakulhatnak. Az öngyilkosságot meg ne próbáld meg még egyszer. Biztos vannak barátaid/családtagjaid, akiknek ezzel csak fájdalmat okoznál. Nekem is volt nehéz időszakom, néha megfordult a fejemben, hogy mi lenne ha megölném magam, de akkor mindig eszembe jutottak a barátok, szülők, stb. Emellett nem akartam feladni. Az öngyilkosság menekülőút, feladás. Nem akartam vesztes lenni. Gondolj arra, hogy azért, hogy túlvészeled ezt a rettenetes időszakot, később sokkal jobb lesz. Nekem 10évet kellett várni a boldogságra, de megérte.
2011. jan. 6. 12:17
 2/11 anonim ***** válasza:

figyelj az öngyilkosság e legegyszerűbb, és leggyávább dolog amit tehetsz.

Én is voltam benne, mondjuk ennyire nem, de megfordult a fejemben.

DE!

Mérlegelnie kell az embernek azt, hogy ha meghalsz, azzal a szeretteidnek, szerelmednek okozod a legnagyobb fájdalmat, akiket pedig elviekben a legjobban szeretsz.

Tehát, pont nem az00okat bántod akik miatt esetleg ilyen helyzetbe kerültél.

Nekem a környezetváltozás segített, új emberek, új barátok, új barátnő (bár még ez utóbbi nagyon friss), és ezáltal szépen lassan kezdem lezárni a múltamat, mert ezek az emberek feledtetik velem apránként a rosz emlékeket.

2011. jan. 6. 12:22
 3/11 A kérdező kommentje:

Nincsennek szereteim, a szüleim meghaltak a rokonaim nem tartják vele ma kapcsolatot, a páromnak ha mondom hogy mi bánt csak lehurog hogy szedjem össze magam. Egyfojtába ingerülten válaszolgat nincs türelme hozzám, és meg is értem nem lehet könnyü velem élni.

Valaki tud esetleg othoni módszert amivel próbálkozhatom?

Szedek valerianát de semmit nem ér..

2011. jan. 6. 12:26
 4/11 anonim válasza:
Figyelj oda a táplálkozásodra is, mert vitaminok, nyomelemek hiánya is okozhat depressziót az arra hajlamosaknál! Mozogj valamit (tánc), sportolj valamit! Hallgass lelkesítő zenéket, beszélgess sokat barátokkal! És persze egy pszichológus is sokat segíthet...
2011. jan. 6. 12:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Semmi étvágyam nincs, sportolni sincs erőm... elég lilátástalan a helyzetem..
2011. jan. 6. 12:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Mint ahogy javasolták már, menj el pszichológushoz. Pont ez a szakmájuk. Fel a fejjel, csak az első lépést nehéz megtenni (meg a másodikat :))
2011. jan. 6. 12:47
 7/11 anonim válasza:
Egyébként meg, ha szüleid nem élnek, a barátok meg "lekoptak", itt az ideje, hogy új ismeretségekre tegyél szert! Akár fórumon egy olyan témában, ami érdekel! Kommunkálj sokat másokkal! Mennyi idős vagy? Pároddal valami közös kikapcsolódás-SOROZAT? És ez az eész hogyan kezdődött? Mi váltotta ki, tudod-e? Nekem egy idegösszeomlásomkor jót tett, hogy kiolvastam Rejtő összesét, nem is csináltam mást, csak állandóan vidámakat olvastam és olvastam...A valeriana tényleg nem sokat ér, de jobb, ha nem szoksz rá erősebbekre.
2011. jan. 6. 13:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Biztos jó lenne uj barátokat szerezni de ebben az álapotban nem lehet, nem tudok képtelenvagyok kitörni ebböl.A párom nem tudja elfogadni hogy ide jutottam ha próbálok beszélni a gondjaimrol gondolataimrol ingerülten válaszol nem tud tolerálni nem tud megérteni. Igen tudom mi váltotta ki történt egy rossz dolog az életembe és az kisért most is .

Ha teszem azt elmegyek sétálni, akkor is csak ezen jár az eszem meg azon hogy tudnék meghalni gyorsan fájdalom mentessen....

2011. jan. 6. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Halló! :)

Úgy látom, nem vagy épp a toppon.

Nem irigyellek, az tény, de a helyzet lehetne ennél sokkal rosszabb is... Szóval ez így nem pálya, hogy ilyen rossz kedved van, találjunk ki valamit!

Pszichológusnak tanulok, és épp egy műtét után vagyok, tehát semmi dolgom az ég világon.:)

Beszélgethetnénk kicsit, hátha tudok segíteni!:) Ha rám írsz priviben, elküldöm az msn címem, vagy te a tiéd, és dumáljunk kicsit, mit szólsz?:)

2011. jan. 6. 15:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Irtam privit
2011. jan. 6. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!