Szülés utáni depresszió, szülés után 2 hónappal? Lehet hogy az a bajom, vagy csak kimerültség? Bár az idő is rátesz jó nagy lapáttal bizti.
Figyelt kérdés
Van 1 2 éves és 1 2 hós babám,mostanába rámtör a sírás,néha nincs kedves a kicsivel foglalkozni se(gagyogni vele,csörgöt mutogatni neki).Más is van,volt igy?Dokihoz mentetek vagy elmult?2010. jún. 1. 11:18
1/3 anonim válasza:
Nekem a fáradságtól volt ilyen...kb 3-3.5 hós koráig. Utána elmúlt. Orvoshoz nem mentem pedig sokszor éreztem azt hogy nem ártana. Gondolkoztam homeos szereken is de végül is minden segítség nélkül elmúlt. Talán hozzá járult a dologhoz az is h tudok pihenni mellette, de ugye neked nehezebb egy 2 éves mellett. Nekem rengeteg össze tevője volt a depressziónak (rosszul éreztem magam a bőrömben, féltettem a picit, nagy volt a felelősség, szoptatás miatti stressz)....Te tudsz felsorolni ilyen dolgokat? ha igen szerintem nem kell orvos és bogyó, csak meg kell szüntetni az összetevőket.( Pl én azóta tornázom, többet pihenek...stb)
2/3 anonim válasza:
Nekem nem konkrétan ilyen tüneteim voltak, de nekem is volt olyan időszak, amikor egyszerűen nem láttam a végét a dolgoknak, és úgy éreztem, hogy soha nem jutunk túl ezen az etetés, büfiztetés, altatás, tisztábatevés stb. monoton napi teendőkön. Ráadásul nekem van egy már majdnem 5 éves nagyfiam, aki már olyan önálló, hogy még rosszabb volt visszarázódnom a kicsi körüli teendőkbe. Én megpróbáltam egy homeós bogyót, amit kimondottan depresszióra, kimerültségre, virrasztás miatti kialvatlanságra való és 2 hétig szedtem, esküszöm jót tett. A neve: Kálium phosphoricum, érdemes kipróbálni szerintem. Kitartást!
3/3 anonim válasza:
Én is depresszióba estem szülés után,már a kórházban kész voltam.Nem tudtam enni,aludni,mosolyogni meg teljesen elfelejtettem.Állandón,szorongva aggódtam a babáért.A másik oldalról meg persze lelkiismeret-furdalásom volt,hogy itt ez a gyönyörű kislány,aki teljesen egészséges,én meg "ilyen szr" vagyok.Én felkerestem egy pszichológust,mert rájöttem nem csak magamat teszem tönkre,de a családomat is.Szoptatni nem szoptattam,kb 2 hétig gyógyszert szedtem,de magamtól leálltam,mert nem akartam függő lenni.Nehezebb volt így,pirulák nélkül,de helyrejöttem.Azóta lányom 9.hós,nem mondom,hogy egyszerű eset,mert roppant anyás,fél percre nincs el magában,de abból merítek erőt,hogy nap-mint nap lát az ember beteg,sérült,agykárosodott gyermekeket a TV-ben,és ekkor mindig eszembe jut,hogy nekem milyen csodás kis törpém van,aki ha rosszcsont is de egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!