Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkossági kisérlet tulélő?

Öngyilkossági kisérlet tulélő?

Figyelt kérdés
Mit érzett mikor öngyilkossági kisérletet hatott végre ? Mivl próbálkozott hoyg élte tul? megbánta?
2010. dec. 8. 14:35
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
6%

Bocsánat, h beleszólok, de szerintem aki öngyilkos akar lenni, az:

- gyáva (fél szembenézni a problémákkal)

- önző (nem gondola barátaira, hozzátartozóira) vagy

- egyszerűen lusta (nem keres kiutat, megoldást, könnyebb neki simán feladni)

Persze vannak olyan esetek, amikor talán jobb előbb elmenni (pl. végstádiumú betegség esetén, amikor már nagy fájdalmaid vannak, és csak szenvedsz). De a legtöbb öngyilkosság ennél sokkal kisebb dolgok miatt történik.

Ilyenkor mindig eszembe jut egy történet. Valóban megtörtént. Egy kisfiú úgy született, hogy teljesen vak és süket volt. Csak a szaglására, az érintésekre és az ízlelésére hagyatkozhatott. Na most, ez a fiú nem adta fel, megtanult írni, olvasni, és végül egyetemi diplomát szerzett, mindamellett pedig boldognak vallotta magát.

Üzenem az összes öngyilkosjelöltnek, hogy olvassa el, és szégyenkezzen.

2010. dec. 13. 17:29
 22/53 A kérdező kommentje:

Látod ez a baj mindenki azzal letudja hogy az öngyilkosság gyávaság , pedig nem az nagyon nem . Próbáltál te már véget vettni az életednek? Na ahhoz kell csak az igazi bátorság...

Aki öngyilkos lessz iszonyatos lelki kinokat él át minden nap , aki nincs abba a helyzetbe ne itélkezzen nem tudja min mennek keresztül , hidd el nem könnyü.....

2010. dec. 13. 17:42
 23/53 anonim ***** válasza:
86%

A válasz megírásának időpontja: 12-09 14:23: nak üzenem: Azért mert egyedül vagy, még ugyanolyan értékes ember vagy, mint azok akik nagy családban élnek! Szóval ne gondolj arra, hogy senkinek sem hiányoznál. Magad miatt élj!

Sajnos manapság sok ember gondolja úgy, hogy öngyilkos lesz. Probáljatok meg segítséget kérni, tudom néha nagyon nehéz, de még mindig jobb megragadni az utolsó szalmaszálat, mint elveszteni mindent!

2010. dec. 13. 20:22
 24/53 A kérdező kommentje:
Az utolsó nagyon okos dolgot irt....
2010. dec. 13. 20:51
 25/53 anonim ***** válasza:
7%
17.29 vagyok. Igen, az utolsó okos dolgot írt, de gyakorlatilag én is ezt írtam, csak kicsit nyersebben. Mindegy, hogy mik a körülményeid, egyedül vagy-e vagy társaságban, mindig meg kell találni azt a valamit, amiért érdemes élni! Tudom, hogy nehéz, és feladni sokkal könnyebb, de higgyétek el, hogy megéri!
2010. dec. 13. 22:03
 26/53 Névtelenül válasza:
88%

Meg szerintem, noha én nem szedek, az Antidepresszánsokat is ki lehet próbálni, van akinél az is elég, és van akinél sajnos nem.

Illetve, sokan összekeverik a depressziót a szorongással. És akinek ez uj, szorong, stresszel valami miatt, azt mondja nem bírja tovább, és ez is egy ok. Illetve a kettő együtt. Vagy pl mint írták, pénz, anyagiak, az még stresszet is kiválthat, és ezek mind mind gyógyszeres kezelést ígényelnek.

De az igazi depresszióval küzdőnek, nem kell semmi próbléma, hogy ezt kiváltsa! HA megoldja a gondját sem biztos, hogy teljesértékü ember marad.

A depresszió, ha jól tudom, javítsatok ki.

De az agynak azon két része, ahol keletkeznek a gondolatok, és az érzelmek, azok közt, az külömböző kémiai jelek fennakadnak. (agykontrollba volt) Asszem ez volt a címe. Mert egy speciális műtéttel szabaddá tették az áramlást.

Pl a szerelem, a szex, édesség, úgynevezett boldogsághormont termelnek, üzenném a felettem lévőnek, aki gyávának nevezi őket, gondoljon bele, hogy semmi gondja nincs, és minden aminek örül, eltűnik, nem érez semmit, aztán a szóviccek is eltünnek, és a végén semmin nem nevet, és gondoljon bele, hogy utánna mi jön.

2010. dec. 13. 22:08
 27/53 A kérdező kommentje:

Ezt próbálom én is leirni, hogy aki beteg az nem tud mérlegelni ez nem gyávaság vagy bátorság kérdése.

A depressziós ember nem tud reálissan gondolkodni és ez veszélyes az egészben.

Tudom , én is depressziós vagyok , mikor nagyon rám tör én is közel állok hozzá hogy megtegyem , de én még tudom kontrolálni viszont van aki már eléri azt a pontott hogy számára az az egyetlen kiut...

2010. dec. 14. 09:03
 28/53 anonim ***** válasza:
9%

Még ennyi depressziós, öngyit mint itt?!

Gondoltatok már arra, hogy saját magatokat rángassátok ki a fosból? Semmit nem tesztek magatokért, boldogulásotokért.. mindég monoton, üresség érzet jár bennetek nem de?? Egy szarok vagytok, azok is lesztek örökkön örökké... Remélem nem sértő mert ezt gondoljátok nem?? Modern kori betegség pfff... Ha öngyik akartok lenni nem gyógyszer meg ilyen pitiáner sz*rok, bálazsinor v. vonat.

Meg most van b.nőm... fú boldog vagyok, nincs b.nőm MEGÖLÖM MAGAM.. nevetséges.. ne fenyegetőzzetek csináljátok..

Tudjátok sokszor nagyon egyszerű dolog elég a boldogsághoz..ismerősöm öngyi akart lenni, próbálkozás is volt. Egyszer kitalálta, hogy hegyet akar mászni. Jó ok Alacsony, Magas Tátra később Alpok... 1-2 voltam vele, azt mondta neki ez jó, teszik neki hogy irányítja az életét. Volt halál közeli élménye az Alpokban -23 c° 110km/h szél és 4500 méter magasan. Ebben nem a körülmények fontosak hanem egyedül ment, akkor ott kipurcan ha megáll 10 percre, vagy nem fordul vissza, de engem is csodálattal tölt el hogy, mekkora AKARAT kell az efféle dolgokhoz... Hát még ŐT?! Egy sima átlagos ember nem képes ilyenre, de ő igen miért? mert öngyilkos akart lenni, a bátorságát nem saját maga ellen fordította, hanem kockáztatott...

2010. dec. 14. 11:50
 29/53 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Utolsó, neked fogalmad sincs, nekem pl. mennyi küzdelmembe került, hogy végül mégse legyek öngyilkos. Amikor orvoshoz kerültem, azt mondták a 24. órában vagyok, pedig még csak azután jött a java..Nem hiszem hogy bárki hitt volna akkor abban, hogy ebből én még valaha ki fogok mászni ép ésszel. Sikerült, pedig voltak rohadtul kemény időszakok, és most már nem akarok meghalni, de ha tudtam volna, hogy még mennyi fájdalom vár rám utána és azóta is folyamatosan, akkor azt mondom hogy jobb lett volna ha sikerül. Azóta csak küzdelemből és kudarcokból áll az életem és rettenetesen belefáradtam, sajnos testileg is belebetegedtem a stresszbe.
2010. dec. 14. 12:20
 30/53 anonim ***** válasza:
12%

Utolsó előtti vagyok... De ezt nem vagyok képes felfogni, igen az élet ilyen!! sorozatos kudarcok, győzelmek halmaza... ez maga az élet. Ha nem így lenne és mindenki boldog lenne az is tökéletesen az őrület határára taszítana minket... pont ez a hullámzás adja a lényegét az életnek, sava borsa az mikor 5x bukok el ugyan ott ugyan úgy, és mikor 6x futok neki sikerül... és akkor érzem azt enyém a világ.

Miért nem küzdötök? miért-miért-miért? Komolyan mondom felidegesít az mikor ott szenvedtek ÉN is szenvedek, néha hónapokig, sőt MINDENKI szenved de ez benne a SZÉP. Bukás nélkül nincs siker érzet sem. Ezt vagy elfogadjátok vagy nem... ha nem.. akkor szerintem mindenki ismeri a végét.

Iszonyú labilisak vagytok.:S:S...

2010. dec. 14. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!