Pánikbetegek! Akinek van/volt ilyen betegsége, miben nyilvánult meg? Hogy küzdötte le?
Nekem legfőbb problémám a betegségtől való félelem és ezáltal, hogy meg fogok halni... :/ Bármilyen apró eltérést észlelek magamon, egyből bepánikolok, félek, hogy nem tud majd rajtam segíteni senki...:S
Erre most kezdtem el szedni gyógyszert /másfél év után/
Nektek mik a tapasztalataitok? :)
Jó lenne elbeszélgetni egy-két "sorstárssal"....
24/L
Kezdek azon gondolkodni, hogy lehet nekem is ez a bajom.
De azért a héten még elmegyek pár vizsgálatra. Ha minden negatív lesz, akkor azthiszem én is beállok a sorba :s
Egyébként szerintetek lehet ez a bajom nekem is? Itt olvashattok róla, hogy mi a gond:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-fertoz..
Orvosom szerint is pánikzavarom van! Különben meg nemcsak pszichiáter, hanem elme és idegorvos, ha jól emlékszem a névtáblájára....
Fogalmam sincs, mit takar a neurózis, lehet, hogy az idegrendszerem egy kicsit besokallt, de nem hinném, hogy elmeroggyant vagyok!!! Mert gondolom vmi ilyesmit takarhat ez a neurózis betegség...bár nem akarok hülyeséget írni :)
Lassan 1 hete szedem az antidepi+nyugtató kombót... egyik nap jobb, másik nap rosszabb! Remélem már nem sokáig tart ez az állapot....
Ez a neurózis.
maradjunk annyiban, hogy pánikbeteg vagy, ne agyaljunk, az orvosod biztos érti a dolgát.
A neurózis csak egy csoport. Egy betegségcsoport. Ennek a része pl a pánikbetegség, a generalizált szorongás, a szomatoform zavar, a fóbiák stb.
Más, amit a köznyelv ért alatta és más, amit a szakember. Ezzel nem kell foglalkozni, ez csak egy megnevezés. A gyógyulást nem befolyásolja, hogy minek hívunk valamit.
Mi tartozik még bele a neurózisba?
Nálam érdekes a helyzet, pánikbeteg voltam, most is volt pár pánikrohamom, de ami a legrosszabb derealizációban szenvedtem hónapokig, először nem egész nap, majd folyamatossá vált. Régebben is volt ilyen tünetem, de csak egy-egy napig. Ez is beletartozhat a neurózisba? Most nem mint pánikbetegség tünete írom, mert nem a rohamok alatt érzem.
A derealizáció csak egy tünet, ami többek között a pánikbetegségnél is felléphet. Nem önálló kórkép. Felléphet személyiségzavarnál és pszichotikus állapotoknál is.
Ha a pánikbetegség része, akkor a neurózisba tartozik értelemszerűen.
Lehet, hogy a pánikzavar mellett szem. zavar is van nálad utsó.
Fontos, ha tüneted van, akkor még nem vagy gyógyult, folytatni kell a terápiát. És nem ártana kideríteni, hogy van-e még más is a pánik mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!