Pánikbetegek! Akinek van/volt ilyen betegsége, miben nyilvánult meg? Hogy küzdötte le?
Nekem legfőbb problémám a betegségtől való félelem és ezáltal, hogy meg fogok halni... :/ Bármilyen apró eltérést észlelek magamon, egyből bepánikolok, félek, hogy nem tud majd rajtam segíteni senki...:S
Erre most kezdtem el szedni gyógyszert /másfél év után/
Nektek mik a tapasztalataitok? :)
Jó lenne elbeszélgetni egy-két "sorstárssal"....
24/L
Nekem végülis annyi bajom van, hogy tompa vagyok egész nap, mintha "vinne a fejem" és inkább jobb fekve lenni, mint mozogni :)
Még a cigit se kívánom....3 napja nem szívom!
78%-os vagyok.
Tulajdonképen a pánikbetegség nem a megszokott betegségek közé tartozik. Az idegrendszer csúnya játéka, amit gyógyszerrel lehet tompítani.De nem az a megoldás.
Úgy tudok az idegrendszerem felett uralkodni, ha napi szinten leterhelem magam. Fizikailag, és szellemileg egyaránt.A legdurvább roham is egy pillanat alatt megszűnik, ha valami hirtelen történik ami eltereli a figyelmet a félelmemről.
Gyerekek, a pszichológusnál az 1-2 alkalom SEMMIT sem ér! Egy terápia legalább 4 hónap, de inkább fél év!!!!
Ha valaki ezt nem csinálja végig, akkor ne várjon javulást. És ez nem a pszichológus hibája bizony! A pszichoterápiás módszereket a pánikra be kell gyakorolni, meg kell tanulni, a háttértényezőket kezelni kell, mert ha csak a gyógyszereket szeded, akkor gyógyulás után könnyen lehet tünetváltás!
Tudom, hogy a gyógyszeres kezelés csak egy mankó lehet, magamban kell helyrerakni a dolgokat! Csak az volt a gondom, hogy hiába éreztem azt, hogy minden okés már körülöttem, tudom mi-miért van, nem húzom fel magam dolgokon...le kell tojni mindent, de mégis jött a rosszullét :/
Orvosnál is ugye voltam nem1x, semmi szervi bajom...szóval hiába is próbáltam magamban letisztázni és tudtam, hogy csak az idegrendszerem hülye játéka ez, mégsem tudtam mit tenni :/ Ezért kerestem inkább fel a pszichiáterem és kezdtem neki a gyógyszeres kezelésbe, mint végső megoldás!
Nem akarok rászokni ezekre a bogyókra! Abban bízom, hogy ezekkel a gyógyszerekkel és az akaratommal sikerül leküzdenem :)
Csak most még elég nehézkes az elején, megmondom őszintén :/ :) Bár aki szed/szedett antidepit, tudja.... elmúlhatna már ez a hülye érzés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!