Kleptomániát lehet valahogy kezelni?
Igazából nem is biztos, hogy hivatalosan kleptomániának számít ez... Szóval ha valami üzletben járok, legyen az akármilyen, de leginkább a nagy üzletek, mindig eszembejut, hogy vajon mit lehetne elrakni csak úgy. Sokszor meg is tettem már.. volt többször is, hogy elraktam mindenfélét, aztán vettem egy rágót és kisétáltam... de szeretnék leszokni róla... Múltkor is volt egy eset és már nemtudom micsináljak..
Már az is eszembejutott, hogy ha nem sikerül a suli és nem lesz munkám akkor tolvajként fogok élni :S
Tudom nagyon hülye gondolat... nem is tudom miért vagyok ilyen, meg miért van ez a kleptománia.. régen nem volt ennyire vészes :S
Pszichológushoz járok, de neki nem mondtam, meg nem is nagyon szeretném, inkább valami más megoldás kéne.
Ötletek?
16/L
keress olyan pszichológust, akiben megbízol, ha a mostaniban nem....
és vigasztaljon a tudat, hogy ezért ma már le is sittelhetnek...
Megmondom őszintén, évekig én is úgy éreztem, mint te. Elcsenegettem dolgokat nagyobb boltokból. Mindig sikerült. A szörnyű az volt, hogy annyira könnyen ment, hogy egyszercsak éreztem, már nem is bírok csak úgy vásárolni és elhagyni a boltot, muszáj vinnem valami kis "szuvenírt" magammal. Nos, egyszer ráfáztam a dologra, aránytalanul nagy önbizalmam volt aznap. Szabálysértés lett a dologból, mondanom sem kell, azonnal kigyógyultam a kis mániámból, soha azóta nem fordult elő ilyesmi velem és szerintem már nem is fog.
Ezt tanulságul írom neked, hátha okulsz az én esetemből.
Hát sajnos így vagyok vele énis már.. ritka mikor nem akarok valami kis szuvenírt.. mert hozzászoktam :S
Gondoltam rá, hogy ha elkapnak elmenne a kedvem, csak ez meg már túl komoly..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!