Van itt olyan valaki, aki Borderline szindrómás volt, de valahogy sikerült kilábalnia belőle? Hogyan?
Borderline szindróma: [link]
Köszönöm, ha valaki leírja a tapasztalatát ezzel kapcsolatban!
OFF:
József Attila "szenvedett" Borderline szindrómától, ő "belehalt"...
Én az vagyok, nem tudom hogyan sikerült, de lecsökkent a "rohamok" száma. Most is szokott lenni de megtanulom kontrollálni.
Ha megírnád, neked milyen tünetekkel jár, az segítene hogy bővebb választ adjak. Egyébként én inkább a disszociatív személyiségzavarosok közé sorolnám magam, de ez a borderline egyik válfaja.
Első: Ez bíztató, köszi :)
Második:
Elolvasva a fenti cikket, a felsorolt tünetből, aminek 5-nek meg kell lennie a Borderline-hoz, nekem legalább 8 stimmel valamennyire.
Én most csak öndiagnosztizáltam magam, de eléggé ismerős amiket írnak :(
De ez pl. nagyon stimmel:
"A harag mértéke gyakran nincs arányban a kiváltó körülményekkel, a düh kontrollálásanehézségekbe ütközik."
És ez is:
"Ragaszkodnak a számukra fontosszemélyekhez, azonban ha bármilyen visszautasítás éri, őket akkor átcsap az ellenkező
végletbe, képesek a másikat meggyűlölni és a továbbiakban elkerülni. Gyakorta előfordul, hogy
teljesen irreális követelésekkel fordulnak a környezetük felé, melyekkel mintegy kiprovokálják az
elutasítást. Ugye, megmondtam! igazolják magukat."
A "Nincs szilárd énkép" alatt írtak is stimmelnek rám.
Az üresség, unalom szintén.
De legalább szexuális zavaraim nincsenek :)
A borderline szindróma fiatal korban jellemző és a legtöbben fokozatosan "kinövik", legalábbis idővel enyhül. Másoknál meg nem. Vannak módszerek a kezelésére.
"Elolvasva a fenti cikket, a felsorolt tünetből, aminek 5-nek meg kell lennie a Borderline-hoz, nekem legalább 8 stimmel valamennyire."
A pszichiátriai diagnózis nem így megy, ha így menne, akkor nem töltenének a pszichiáterek 6-7 évet a szakma tanulásával.
Ha lelki problémáid vannak, menj pszichiáterhez, az öndiagnosztizálásnak nincs értelme.
01:29
Értelme nincs, de valószínűleg igazam van.
Voltam már pszichiáternél régebben, más miatt. Hát, hogy is mondjam szépen?! Nem, nem tudom szépen mondani, csúnyán meg nem akarom. A lényeg, hogy kizárt dolog, hogy szóba álljak eggyel is!!
"Értelme nincs, de valószínűleg igazam van."
Tehát értelmetlenséget csinálsz, ezt el is ismered, és utána közlöd, hogy igazad van. Érdekes!
ma 21:25
Szakorvos diagnosztizálja. (Nem úgy, hogy pipálgatja a tünetek listáját.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!