A barátom borderline szindrómás. Mit tegyek?
Fél éve vagyunk együtt. Pár éve diagnosztizálták nála a borderline-t. Eddig már háromszor rámtámadt mikor dührohamot kapott. Persze másnap mindig bocsánatot kér, én meg megbocsátottam mindig, de mostmár félek tőle. Szó szerint félek, hogy vagy magában, vagy bennem fog kárt tenni. Elhatároztam, egy utolsó esélyt még adok neki, de vajon hogyan reagálna, ha elhagynám? Megúsznám ép bőrrel a szakítást? Egyáltalán el tudná viselni ha elhagynám?
Segítsetek légyszives!!! Köszi. 21/L
Nehéz ügy. Ha már nem szereted és félsz tőle, hagyd el! Ennek így semmi értelme.
Addig is ajánlok egy oldalt, vagy hasznát tudod venni, vagy nem: www.bura.hu
Hogy megúsznád-e épp bőrrel a szakítást ezt nem tudom, de az bizonyos hogy el tudná viselni ha elhagynád, a bordik nagyon gyorsan képesek új (bár sekélyes) kapcsolatokat kialakítani.
"Eddig már háromszor rámtámadt mikor dührohamot kapott."
"Szó szerint félek, hogy vagy magában, vagy bennem fog kárt tenni."
És még mindig vele jársz. Igazából itt nincs mit tanácsolni, mert nem úgy gondolkodsz, mint mondjuk az emberek 99%-a, akik szerint az nem barátság vagy szerelem, amikor az egyik megüti vagy fenyegeti a másikat.
"Elhatároztam, egy utolsó esélyt még adok neki"
Azt hogyan? Adsz neki egy utolsó esélyt, hogy mondjuk jövő péntekig gyógyuljon ki egy olyan betegségből, amit jó esetben majd 5 (inkább 10 vagy 20) év múlva kinő, de lehet, hogy sohasem?
"Megúsznám ép bőrrel a szakítást?"
Szóval olyan kapcsolatban kívánsz élni, amit azért nem hagysz el, mert attól félsz, hogy a "barátod" megöl, ha elhagyod? Ehhez gratulálok.
szerintem is menekülj. remélem sikerül kiszakadnod ebből a kapcsolatból!
Ha nem akar békén hagyni szakítás után, feltétlen kérj segítséget valakitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!