Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meghalni jobb lenne?

Meghalni jobb lenne?

Figyelt kérdés

Nagyon ki vagyok, nagyon sokat gondolok az öngyilkoságra már aludni sem tudok , nappal is gombóc van a gyomromba és csak a halálra tudok gondolni... A párom is észre vette rajtam hogy megváltoztam már nem mosolygom, pedig régebben vicces fiunak tartottak.... Félek magamtol félek hogy megteszem, felakasztom magam. az utóbbi időbe minden össze jött , meghalt anyukám aki külföldön élt és nem tudtam ott lenni a temetésén sem, munkanélküli lettem , a párom tart el nem érzem már magam embernek. Nagyon szeretem a párom és tudom neki is jobb lenne nélkülem , most csak szenved melletem, próbál segiteni de érzem nem tud. Egyre inkább megakarok halni , naprol napra közelebb kerülök ahoz hogy megtegyem, azt hiszem nemsok van már.

Nincs pénzem pszihiáterre , nem látom a kiutatt , lelkileg teljessen kivagyok szenvedek a bőrömbe , szorongok sokszor olyan ideg rohamok jönnek rám hogy alig kapok levegőt , már éjjel is csak a halálra tudok gondolni ,semmi nem lelkesit már azt hiszem a halált választom...

2010. nov. 20. 09:14
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Ez egy tünete a depressziónak, nyugi, menj el gyorsan orvoshoz, nem kell szenvedni. Kérj minél előbb időpontot, mondd meg, hogy nem tudsz várni mert sürgős, vagy csak menj be, soron kívül fogadnak, megmondod, hogy nagyon sürgős, egy-két hét és hat a gyógyszer. Elfelejtheted a rossz gondolatokat.
2010. nov. 20. 17:25
 22/41 anonim ***** válasza:
Most komolyan miért nem mész el pszichiáterhez (háziorvos ad beutalót, így ingyenes), nincs veszítenivalód?! Hidd el, a dolgok idővel jobbra fognak fordulni, és akkor majd visszagondolsz rá, hogy milyen jó, hogy nem tetted meg. Mindig van kiút!
2010. nov. 20. 17:28
 23/41 A kérdező kommentje:
Lehet megpróbálom a dokit, de nem akarom hogy szánakozzanak rajtam vagy sajnáljanak. De lehet adok ennek egy esélyt már a párom miatt is ha kibirom addig, ahogy most érzem magam nem biztos...
2010. nov. 20. 17:44
 24/41 A kérdező kommentje:
Azért most kicsit jobb hoyg kiirom magambol, az ember nem szivessen beszélget ilyenekröl az ismerőseivel és itt senki nem ismer igy könnyebb még senkinek nem mertem kimondani hogy meg akarok halni
2010. nov. 20. 17:47
 25/41 anonim ***** válasza:
Ott ilyen emberekkel foglalkoznak, nekik ez a munkájuk, nem fognak rajtad szánakozni, viszont meggyógyítanak.
2010. nov. 20. 18:56
 26/41 A kérdező kommentje:
Remélem nem fognak ha esetleg megpróbálom. A külsőm alapján azt hiszi mindenki nekem nem lehetnek gondjaim keményen sportoltam boxoltam karatéztam évekig, mindenki azt hiszi az ilyeneknek nem lehetnek gondjaik,pedig itt vagyok példának össze vagyok törve lelkileg hol sirok hol szorongok ,persez mind ezt akkor mikor nem látnak ,ez is nagyszó hogy ide mertem irni a gondomrol,persze név nélkül. Jól esett kibeszélni magambol amit érzek már ezektöl a bizató szavaktol jobban érzem magam és azt érzem talán még van mit keresnem az életbe....remélem igy van és köszönöm nektek hogy lelket öntetek belém nem is tudjátok milyen sokat jelent...
2010. nov. 20. 19:08
 27/41 anonim ***** válasza:
szívesen...örülök, hogy segítettem!
2010. nov. 20. 19:25
 28/41 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök, hogy már ettől másképp látod a dolgokat :) Jól tetted, hogy kiírtad ide a kérdést, sokan kűzdünk problémákkal, nem kell ezért szégyellned magad. Sok férfi ezért nem megy az orvoshoz, mint ahogy te is írtad, hogy egy erős ember vagy, de nem lesz a homlokodra írva, hogy gyógyszert szedsz, nem kell tudnia senkinek, elég, ha a párod tudja. Az emberek nagy többségben úgyse értik az ilyen dolgokat, csak azok, akik már átestek hasonló dolgon, mint pl mi ezen az oldalon. írj ide máskor ha van vmi problémád:)
2010. nov. 20. 20:05
 29/41 anonim ***** válasza:
Nos, sem a családomat, sem engem nem érintett még ilyen probléma, mégsem ítélem el az antidepresszánst szedő embereket, épp ellenkezőleg; tisztelem őket, hogy törődnek magukkal és a családjukkal, bevallják, hogy betegek és segítségre, kezelésre van szükségünk, épp úgy, ahogy a szervi betegségek esetében.
2010. nov. 20. 20:58
 30/41 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy az emberek többsége, az ember nem mer másoknak ilyen dolgokról beszélni, mert esetleg hülyének nézik, de jó, hogy te nem vagy ilyen :)
2010. nov. 20. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!