A pszihològus mit csinàl? Attòl hogy kideriti a problèma okàt nekem mivel lesz jobb?
mert akkor valószínű tud adni megoldást is, tehát ha te is akarod akkor megváltoztatni olyan irányba hogy jobb legyél hogy azt a dolgot ami zavar le tud küzdeni.
hogy más szemszögből is lásd a dolgokat ne csak a sajátodból
10:24, Egy pszichológus soha nem ad tanácsot..
Kérdező, ez szerintem jó kérdés. Nekem is folyamatosan kétségeim vannak evvel kapcsolatban, a pszichológusok hasznát illetően.. Én úgy tudom, hogy már a fokozatos szembesítés is könnyít az ember lelkén. Tehát, ha mindig belenyomják az orrát abba, amitől fél, egy idő után kénytelen szembenézni, megküzdeni vele, és nem csendben szenvedni, vagy menekülni előle.
A pszichoterápiás eljárásokról, működésről módszerekről rengeteg tankönyv van és több év elsajátítani ezeket. Pszichoterápiás szakvizsgához kötött. Nagyon sok a tájékozatlanság a pszichológus munkáját illetően. Nagyon sok módszer van (szóbeli és nem szóbeli egyaránt), ami gyógyulást hoz, megváltoztatja a lelki megélést, a működésmódot. Egy azonban közös ezekben a módszerekben: szerződéshez kötött a kliens és a terapeuta között, ahol mindkét fél megbeszéli mit vállal. Mert vállalni kell, kemény meló!!! Nem arról szól, hogy kibeszéled a problémádat, a másik meg hallgat. Rengeteg feladatod lesz, lesznek nehéz és lesznek nagyon jó időszakok. A kliens azt is vállaja, hogy a nehéz időszakokban sem lép ki a terápiából.
Nem feltétlen cél, a problémák okának kiderítése, ettől még nem gyógyulsz meg. A cél, a megélés, az élménymód megváltoztatása, mert ezzel lesz könnyebb az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!