Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem látom az élet értelmét,...

Nem látom az élet értelmét, teljesen kilátástalan vagyok. Mit tudok ez ellen tenni? Sulipszichológus tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves srác vagyok, gimnazista, 11.-be járok (évvesztes vagyok). Teljesen elveszettnek és kilátástalannak érzem magam az érdektelenségem és az üres életem miatt. Hobbim igazából nincsen, régen sportoltam és kondiztam de ezeket abbahagytam különböző okok miatt. Vagyis hát szabadidőmben sokat tanulok a nyelvvizsga és továbbtanulás miatt, meg rengeteg zenét hallgatok, meg hetente egyszer-kétszer nézek valamit a netflixen, de én ezeket nem mondanám hobbinak. Nem vagyok közösségi ember mert introvertált is vagyok, az osztályomban amúgy jól kijövök a legtöbb emberrel, sulin kívül meg van 3 haverommal akikkel hétvégente inni szoktunk. Szóval tehát üresnek és érdektelen embernek érzem magam, emiatt szerintem van egy kis depresszióm is. Suli pszichológuson gondolkodom még, de nem tudom mit tudna nekem mondani. Szerintetek mit tegyek?

márc. 23. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Mi érdekel? Vagy ki érdekel? Hol szeretnél továbbtanulni? Mire gyűjtöd most a zsebpénzt?
márc. 23. 19:11
 2/7 A kérdező kommentje:

#1 ami engem a legjobban érdekel az most jelen pillanatban a pályaválasztás. Persze sok egyéb más is, pl. le szeretném tenni a jogsit stb.

Itthon szeretnék továbbtanulni, Pécsen és Budapesten gondolkozom. Pénzt pedig leginkább a nagyobb közeljövőbeni kiadásokra gyűjtök, pl. kresz, nyelvviszga, autó

márc. 23. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a közösségi életeddel nincs gond, nem mondenkinek van sok barátja. Nekem is kb 3 volt a te korodban és nem ereztem hogy több kellene. A filmezés es a zene is lehet hobbi. Tovabb akarsz tanulni, tehát vannak céljaid. Eddig semmi extra nincs kívülállóként.

Így szerintem a környezeteddel lehet gond. Az ingerszegeny környezettel esetleg. De ez még fog változni 1 év múlva felvesznek valahova és jó esetben elmesz onnan ahol most laksz. Hidd el, jó a környezetváltozás meg akkor is ha jóban vagy a családoddal.

márc. 23. 19:56
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat! Igazad lehet, a környezetváltás sokat segíthet majd nekem, ebben reménykedem én is, hogy egy új világban talán megtalálhatom magamat. Ettől függetlenül még gondolkozok a sulis pszichológuson, de te szerinted érdemes lehet felkeresnem?
márc. 23. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
A pályaválasztásban mi jelent most neked kérdést? Van már valamilyen választott terület? Van egy belőtt cél, hogy mielőbb legyen papírod, vagy a mesterképzést is szívesen megcsinálnád? Mik az erősségeid, gyengeségeid? Miből tervezel érettségizni?
márc. 23. 20:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
4. Szerintem ártani nem árt. Menj el, meglátod hogy segít-e. Ha nem akkor legfeljebb nem mész többet.
márc. 23. 20:41
 7/7 A kérdező kommentje:

#5 a terület már megvan, az egészségügyben szeretnék elhelyezkedni, és igen, valószínűleg meg fogom csinálni a mesterképzést is, bár rz még a jövő zenéje. Biológiából és kémiából szeretnék érettségizni.

#6 én is hasonlóan látom:)

márc. 24. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!