Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Biztos bipoláris zavar ez?

Biztos bipoláris zavar ez?

Figyelt kérdés

Bipoláris zavarral vagyok diagnosztizálva már majdnem három éve, viszont az elmúlt időben az epizódok nem hetente/havonta váltakoznak, hanem naponta, két naponta, három naponta, de sokszor konkrét percenként. Egyik pillanatba össze vagyok omolva, 2 perc múlva már boldogan táncikálok mintha mi sem történt volna. Egyik nap megakarok halni, másik nap már kicsattanok az örömtől. Eddig nem volt ilyen erős váltakozás, most sokkal intenzívebb a depresszió és a mániás epizód, már ha 1-2 napokat lehet annak nevezni. Kicsit már kezdem úgy érezni, mintha megbolondulnék. A dühkitöréseim is gyakoribbak, semmiségeken képes vagyok úgy felhúzni magam, hogy törnék zúznék szívem szerint, de valahogy sikerül magam megfékezni.

Ilyen intenzíven tényleg nem éreztem se a depressziót, se az eufóriát már nagyon régóta. Öngyilkos gondolataim már 3 éve nem is voltak, most minden depresszív fázisnál az van, de olyan szinten, hogy már búcsú leveleket is írtam egyik alkalommal. Nem tudom mi van velem, semmi nem történt ami ki válthatta volna. Szerintetek mitől lehet ez?

Pszichiáteremhez kb két hónap múlva tudok csak menni, azért irtam ki ide a kérdést, puszta kíváncsiságból, hogy mások mit gondolnak.

tegnap 21:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
68%

Ultradián ciklus esetleg?

[link]

Milyen gyógyszert szedsz? (És mennyit?)

tegnap 22:04
 2/17 A kérdező kommentje:
Lamolep 200mg
tegnap 22:09
 3/17 anonim ***** válasza:
48%
Semmi mást? Antipszichotikum? Nyugtató?
tegnap 22:11
 4/17 A kérdező kommentje:

Semmi mást, csak ezt.

Egyszer irt fel brintellixet (talán ez volt a neve, nem emlékszem már pontosan), de attól rettentő rosszul voltam, pulzusom egekben, levegőt nem kaptam, ezért azt nem szedem. Két hétig szedtem max. Ennek is már legalább két éve, ha nem több.

tegnap 22:20
 5/17 anonim ***** válasza:
48%

Jó, hát az antidepresszáns, az most biztos nem kell neked. Azt depressziós fázisban adják csak.

Elmondtad a dokinak ezt az egészet? A szuicid gondolatokat is?

Sztk-s vagy magán doki?

Ha sztk-s, akkor felhívhatod, én jó párszor hívtam már két időpont között az enyémet. Ha meg magán, akkor tudod a tel.számát vagy email címét?

tegnap 22:27
 6/17 anonim ***** válasza:
48%

"Nem tudom mi van velem, semmi nem történt ami ki válthatta volna. Szerintetek mitől lehet ez?"

Semmi ötletem nincs. Nem történt semmi új dolog? Nem vagy stresszesebb a szokottnál? Tudsz eleget aludni? Mennyit alszol éjjel?

tegnap 22:30
 7/17 A kérdező kommentje:

Magán doki.

Nem mondtam el neki, mert már csak recept felírásokra járok, meg amikor voltam akkor is éppen jó passzban voltam és úgy gondoltam felesleges lenne megemlíteni. Felírásra két hónap múlva kellene mennem, de szerintem kérek előbbre egy rendes időpontot. De az is egy három hét legalább.

6-os válaszoló, nem történt semmi új tényleg, stresszesebb sem vagyok, aludni tudok eleget 8 óra minden esetben meg van, általában 9-10.

tegnap 22:34
 8/17 A kérdező kommentje:
Telefonszáma szerintem anyukámnak meg van.
tegnap 22:36
 9/17 anonim ***** válasza:
48%

Eddig az összes válaszoló én voltam. :)

Azta, akkor egy dolog biztos rendben van, jó sokat alszol.

Mi az, ami a legrosszabb?

tegnap 22:38
 10/17 anonim ***** válasza:
48%

8

Akkor hívd fel holnap vagy hétfőn. Mindenképpen.

tegnap 22:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!