Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ennek mi a hivatalos megnevezé...

Ennek mi a hivatalos megnevezése, ha van neki?

Figyelt kérdés
Sziasztok, csak arra lennék kíváncsi van-e valami megnevezése annak, hogy időröl időre olyan érzés jön rám hogy 5x meg kell néznem bezártam-e a házat, vagy autóval az utca végéből vissza kell fordulnom bezártam e a kaput stb, sokféleképpen jön ez a bizonytalan érzés és amíg nem ellenörzöm le nem tudok nagyon másra figyelni. Nem folyamatos dolog ez, néhány hetente veszem észre magamon hogy kényszeresen le kell ellenöriznem ilyen apróságokat. Megnézem az ajtót és tudatosítom magamban mostanában hogy bezártam, néha hangosan ki is mondom hogy zárva van. De ha rutinszerűen csinálom és elindulok néha jön ez a hülye érzés, hogy "biztos bezártad"? :'D

#kényszeres #adhd? nem értek ezekhez
tegnap 19:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Kényszeres cselekvések, kényszerbetegség. Stressz, szorongás okozza.
tegnap 19:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Az 5 nem specifikus szám csak az jött a nyelvemre, csak hogy többször*
tegnap 19:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Ahh, a stresszre gondoltam én is, amikor húzósabb napjaim vannak akkor van általában. Köszi a választ
tegnap 19:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Kényszerbetegség vagyis OCD.

Nekem is ez van. A kávéfőzömet én is csekkolom hogy elzártam e biztos. Meg a vízcsapot hogy elzártam-e vagy az ajtót hogy becsuktam e! Nem gyógyítható mivel az agy olyan betegsége ami csak max kezelhető de nincs rá gyógymód.

tegnap 19:35
 5/11 A kérdező kommentje:

Ahh, akkor nem olyan ritka dolog ez, annyira nem zavar a hétköznapokban csak néha feleslegesen megy el 10-15 perc az életemből olyan dolgok ellenörzésére amit tudom hogy megcsináltam de vissza kell mennem megnézni még egyszer vagy órákig fog idegesíteni hogy pl bezártam e a házat...

Még azt vettem észre amikor nagyon stresszes napom van és vannak ezek a dolgok a bal szemem is szokott tikkelni, de elmúlik másnapra.

tegnap 19:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát igen ez Ocd gyanús de a stressz is képes dolgokra azért. Én azért próbálkozom azzal hogy 1szer leellenőrzöm hogy tényleg elzártam a csapot aztán tudatosítom magamba hogy már megnéztem és minden okés. Ami a stresszt illeti nekem ott kellett hagynom egy munkahelyet mert nagyon stresszes volt és akkor jöttek elő nekem ilyen erőssebb kényszergondolatok (ocd) leginkább akkor jöttem rá hogy valószínűleg Ocd betegségben szenvedek.
tegnap 19:48
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen én is azt szoktam, hogy magamban tudatosítom a dolgot és ha nincs ott senki néha még hangosan ki is mondom a dolgokat pl "bezártad az ajtót" és akkor semmi gond nincs :) Szerencsére nem mindennapos ez a dolog így elviselhető. Köszönöm válaszod
tegnap 19:51
 8/11 anonim ***** válasza:

OCD gyanús nekem is, de kérdés mennyire súlyos.

Az ilyesmi lehet a kellemetlentől az életveszélyesig kb minden.

Amennyiben ez az életminőséged kárára van, mindneképp kellene kezdeni vele valamit.

El tud hatalmasodni, és minél inkább parázol, annál több rituáléd lesz, annál valószínűbb, hogy valami nem a rituálé szerint megy, amitől aztán még inkább szorongsz.

Ha azon gondolkozol, hogy elég súlyos-e, hogy segítséget kérj, most mondom, egészséges emberek nem őrlődnek azon, hogy elég betegek-e.

Van segítség.

tegnap 20:01
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod,

Szerencsére nem örlődöm rajta, csak kíváncsiságból írtam ki a kérdést mivel pár napja volt eszemben hogy utána nézek de nem tudtam hogy keressek rá, a google nem adott be semmit arra hogy "vissza megyek megnézni az ajtót 2x mert idegesít hogy bezártam-e" :'D így született meg ez a kérdés. Ha rosszabbodna mindenképp elmennék orvoshoz vele, de egyelőre nem zavar a mindennapokban.

tegnap 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Elsőre én sem értettem hogy mik azok a kényszergondolatok. Elsőnek azt gondoltam hogy kezdek megőrülni vagy ilyesmi. Googlebe én is beirtam hogy kezdek megkattani azt szélütést adott ki de akkor meg nem is lennék tudatomnál szinte... Aztán kerültem ezzel kórházba mert nagyon elhatalmasodott főleg hogy agresszív kényszergondolataim voltak már a stresszes munkahely miatt. Utána jöttem rá mikor a kórházba mondták hogy ez Ocd. Ha elhatalmosodna akkor el kell menni orvoshoz. Pszhiiátriai vizsgálatra. De az sem a legjobb mert a pszhiiátriának megvan az "árny" oldala... Tudnék mesélni!
tegnap 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!