Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tud segíteni a...

Miért nem tud segíteni a párom nekem a féltékenységem leküzdésében?

Figyelt kérdés
sajnos féltékeny vagyok és tudom is magamról :( jelenetet soha nem rendezek..sőt szinte semmit nem csinálok csak magamba tartom de ugye feszült ideges leszek ha olyan szituba kerülünk és ilyenkor napokig nincs kedvem a párommal lefeküdni sem. próbáltam neki elmagyarázni mit érzek amikor ilyen történik de nem érti meg. azt mondja ha ezt érzem akkor váljunk el ő nem tud ebben segíteni. sőt még hergel is hogy úgyse tudom meg mi jár a fejében amikor nők társaságában van :( ha nem fekszek le vele pár napig az baj neki és nem érti meg a lelki oldalát .már nagyon szenvedek ettől elegem van magamból nem tudom mit csináljak
febr. 4. 16:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
54%
Ezt nem neki kell megoldania, hanem NEKED. Menj el szakemberhez.
febr. 5. 07:58
 22/30 A kérdező kommentje:
látom sokan félreértik nem hisztizek nem dirrekt dacból van szexmegvonás,csak szenvedek csendben és nincs kedvem... ezt írtam
febr. 5. 08:27
 23/30 A kérdező kommentje:
nekem már ha megértené és meghallgatna az is sokat jelentene de ő mindig felháborodik és olyanokat mond hogy úgy érzem kést döfnek belém pl úgyis azt gondolok amit akarok meg "de igen megnéztem rendesen nyugi" nyugodt időszakban sem tudjuk megbeszélni úgy érzem nem tudja mit érzek.neki is voltak más tipusú problémái és én próbáltam megérteni még ha nem is éreztem azt amit ő. pl valami fóbiája volt
febr. 5. 08:31
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Ne rá öntsd a súlyos lelki problémádat, mert ebben nem ő a kompetens. A vakbeledet is vele akarod kivetetni?
febr. 5. 08:34
 25/30 anonim ***** válasza:
Ismét megkérdem: mi történt 3 éve? Hiszen 18 évig jól elvoltatok.
febr. 5. 08:48
 26/30 A kérdező kommentje:
ez a baj hogy fogalmam sincs mi történt 3 éve . abban az időszakban halt meg édesanyám akit én ápoltam 10 évig agyvérzéssel. talán lehet összefüggés? lehet hogy nem de más nem történt .anyu halála után teljesen megváltoztam érzelmesebb lettem, amikor ápoltam 10 évig olyan voltam mint egy gép semmi nem érdekelt. emlékszem a pillanatra is hogy a párom megbámult egy nőt és én észrevettem azelőtt meg nem.mondtam is magamba hogy hülye vagyok én miért kavar ez fel annyira..szóval nem tudom magamat így elfogadni
febr. 5. 09:03
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
#26 Édesanyád elvesztése hatalmas trauma, és az a tíz év, amit az ápolásával töltöttél, érzelmileg is kimerítő lehetett. Az, hogy „olyan voltál, mint egy gép”, egyfajta érzelmi önvédelem lehetett akkoriban, hogy bírni tudd a terheket. Amikor ez a feszültség megszűnt az életedben, talán felszínre törtek azok az elfojtott érzések, amelyeket addig nem tudtál megélni. Ez az érzelmi nyitottság most olyan dolgokra is érzékennyé tehet, amik korábban nem zavartak.
febr. 5. 09:59
 28/30 anonim ***** válasza:
És ez egy újabb ok, hogy pszichológushoz menj. Magadat nem tudod egyedül rendbehozni, a párodnak meg nem dolga, de amúgy se tud.
febr. 5. 20:59
 29/30 anonim ***** válasza:
Csak tippelni tudok: félsz, hogy megöregszel és magadra maradsz úgy mint az édesanyád, védtelenül, betegen? Ki fog melletted álni?
febr. 7. 02:33
 30/30 anonim ***** válasza:

Hihetetlen, mennyire hasonló történet az enyémhez... írjunk egymásnak Kérdező!!! (Szerintem tudnánk segíteni a helyzetünkön együtt!!!)

Én is hasonlóképpen érzek, én is átmentem édesanya, sőt nagymama elvesztésén is, de nem igazán jön át a páromnak, pedig annyira mondogatta, hogy mellettem fog állni.

(Valamennyire sikerül is, de nálunk a másik nő eszméletlenül nyomul a páromra.) Sajnos a barátom a múltkor egyértelmű jeleket adott le neki. Valahogy még "működünk", de nem tudom hogyan lesz.

febr. 8. 02:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!