Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírok fent lenni a deoress...

Nem bírok fent lenni a deoressziótól. Mindig csak feküdnék és aludnék. Mi a megoldás ?

Figyelt kérdés
Mostanában állandóan ez van. Bipoláris vagyok és gyógyszereket is szedek. Nagyon el vagyok keseredve ,mert munkám sincs és fogalmam nincs hova tudnék elmenni dolgozni. Le vagyok százalékolva de ahova jelentkeztem nem vesznek fel még mindig. Semmihez nincs kedvem csak feküdni ,aludni. Ritkán vagyok boldog. Mit csináljak ?
febr. 2. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Ez általános probléma. Az embereknek tulajdonképpen nem tanítják meg ill. ők maguk nem jönnek rá, hogy a saját életükkel nekik maguknak kellene kezdeni valamit. Nekik kell értelmessé és hasznossá tenni.
febr. 2. 14:37
 2/9 KataCoach ***** válasza:

Sajnos igen, 1-es.

Kérdező, kizárólag hosszútávú pszichoterápia segíthet. Traumafeldolgozás.

febr. 2. 15:18
 3/9 anonim ***** válasza:
39%

A depresszió attól van, ha magadra figyelsz. Foglalkozz másokkal, ne figyelj magadra, ne gondolkodj a helyzeteden soha, és akkor elmúlik.

Friss levegő, testmozgás, jó alvás, böjt/szénhidrátok elhagyása, minőségi ételek megfizetése akkor is ha anyagi csődbe visz, szintén segít.

Gyógyszert el sem kellett volna kezdeni, el kéne hagyni, de rövid távon nehéz lesz.

febr. 2. 18:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Figyelj a gondolataidra, a belső hangod narratívájára. Az "én" szót sohasem gondolhatod.
febr. 2. 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

Beszélj pszichiáterrel.

Gyógyszer és pszichoterápia együttes alkalmazásával jobban leszel. Azért nem kapsz munkát se, mert sugárzik rólad a depresszió. Ha meggyógyulsz, vagy sokat javulsz, akkor szerencséd lesz abban is.

Az 1-es. 3-as, 4-es válaszolóra ne hallgass.

febr. 2. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:
45%

3/4-es vagyok.

Azt figyelembe kellene venni, hogy a gyógyszerről nagyon nehéz lejönni, ha egyszer rászokik valaki. Hirtelen lejövés, de akár fokozatos is, a kínok kínja, sokkal rosszabb, mint az eredeti betegség. Nézz utána bármelyik olyan ember beszámolójának, aki megpróbált lejönni antidepresszánsokról.

febr. 3. 11:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Bipoláris zavarral gyógyszer nélkül nem lehet együtt élni. Aki mást mond az nem bipoláris zavaros. Erről ennyit.
febr. 3. 15:49
 8/9 anonim ***** válasza:
43%

Bipolárisként megerősíthetem, hogy gyógyszert KELL szednünk. A bipolárisok gyógyszerezése azért nagyon nehéz, mert hipomániában/mániában nem szabad antidepit szedni, depresszióban meg ajánlott. De a fő gyógyszerek az antipszichotikumok és hangulatstabilizálók.

Am. én szedtem vagy 8 féle antidepit, sok antipszichotikumot, az összes hangulatstabilizálót és speciel nekem (hála istennek) semmi gondom nem volt az elhagyással.

A nyugtatók azok, amikre rá lehet függni.

febr. 3. 17:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Így van. Én 4 félét szedek. Lamolep,antidepi,antipszihotikum,rivotril. Ezek nélkül élő halott lennék.
febr. 3. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!