Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a megoldás, ha már 2 éve...

Mi a megoldás, ha már 2 éve jár valaki terápiába, de öngyilkos gondolatai is megjelentek?

Figyelt kérdés

Először 1 évig járt az illető valakihez, gyászfeldolgozás, dühkitörések, agresszió miatt, majd ő sématerápiát ajánlott neki, de arra neki nem volt képesítése, így tovább irányította máshoz. Mostmár lassan oda is 1 éve jár, de habár a dühkitörések nagyrészt megszűntek, mégis megjelentek az öngyilkos gondolatok, pedig ez korábban egyáltalán nem volt jellemző.

Ez a folyamat része, vagy nem jó mégsem ez a terápia és vissza kéne térni a simához? Vagy mit lehet ilyenkor tenni?

Meg vagyok ijedve...

jan. 1. 19:43
 1/3 anonim válasza:
23%
Járjon el bulizni és szórakozni. Én is depressziós vagyok és akkor legalább jól érzem magam, amikor bulizok és szórakozok, sikerült valami értelmét találnom az életben. Amikor nem bulizok és szorakozok akkor pedig az éltet, hogy hamarosan jön az majd
jan. 1. 22:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Pszichiáternél volt?
jan. 5. 08:54
 3/3 anonim ***** válasza:

A terápia nem varázsszer, hogy a teljes érzelmi és mentális működést szabályozza. Terápia mellett is megjelenhetnek problémák. A szuicid gondolatok felbukkanása biztosan nem a folyamat része. Beszélj erről a terapeutáddal. Ne hamarkodd el a váltást.

Lehet, hogy ez egy időszakos dolog, ami hamarosan elmúlik. Próbálj meg tenni ellene a terápián kívül is. Keresd azok társaságát, akiket szeretsz, és akiktől megerősítést kapsz. Hétköznapi módszerekkel is fontos küzdeni.

jan. 5. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!