Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lenne a jó megoldás egy...

Mi lenne a jó megoldás egy ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Bocsánat, hogy kicsit semmit mondó a kérdés, de kicsit hosszú. Na most, az állt elő, hogy van bennem egy érzés. És egyszerűen nem tudok erről senkivel őszintén beszélni, mert tudom, hogy a környezetemben mindenki megvetne érte és barátságaimat tenné tönkre. Viszont ebbe a titkolózásba meg kezdek beleőrülni.

febr. 2. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus
febr. 2. 11:13
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 Na igen, ezt nem írtam, 16 vagyok és nem hiszem, hogy tudnék úgy pszichológushoz menni, hogy szüleim ne tudjanak róla
febr. 2. 11:16
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
De tudsz, az iskolában elérhetőnek kellene lenni egy iskolapszichológusnak, kérdezz rá az osztályfőnöködnél!
febr. 2. 11:23
 4/11 A kérdező kommentje:
#3 Rendben, köszönöm! Így fogok tenni!
febr. 2. 11:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Talán ha konkretizálnád, mi a helyzet...

A felütés alapján nekem az merült fel... kibe zúgtál bele; olyanba, akinek van valakije, tanárodba, valakibe, aki veled azonos nemű, sztárba vagy egy egyértelműen cselekedetei alapján elítélt személybe.

febr. 2. 11:29
 6/11 A kérdező kommentje:
#5 Az azonos neművel trafáltál bele. Az a helyzet, hogy ilyen problémáim soha nem voltak, mindig a lányok tetszettek, de most ez összezavart és még is ilyesztett.
febr. 2. 11:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy anonim oldal, nyugodtan leírhatod a gondod.
febr. 2. 11:34
 8/11 A kérdező kommentje:
#7 Tudom, de így is nehezen vagyok teljesen őszinte. Szóval. Mindig is heteronak vallottam magam, csaptam a szelet lányoknak meg minden. Viszont kb 3 hete (fiú kollégiumban) elkezdtem érezni valamit az egyik osztálytársammal kapcsolatban. Nem nevezném szerelemnek, de barátságnál meg valahogy több. Ez az egész összezavart. A baj az, hogy nem tudok titkot tartani, valakivel szeretnék őszintén beszélni az érzéseimről, de annak komoly ára lenne (megvetés, barátok elveszítése). És úgy érzem, hogy ebbe a titkolózásba egyszer bele fogok őrülni.
febr. 2. 11:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy a barátaid megvetnének vagy elveszítenéd őket, csak mert tetszik egy srác? Amúgy meg, ha ennyit érnek a barátaid, akkor nem a barátaid. —-> elméletben.

A gyakorlat meg sajnos az, ahogy te érzed magad :(

Javaslatom, hogy addig, amíg nem a saját lábadon állsz, hanem a szüleidtől függesz, nekik csak akkor mondd el, ha 100% bízol bennük. És a barátoknak se, mert ebben az országban nem egy előnyös dolog erről beszélni.

Amúgy a szexuális preferencia nem fekete-fehér, hanem egy skála, előfordulhat, hogy a világ életedben a lányok fognak tetszeni, kivéve ezt az egy alkalmat; az is előfordulhat, hogy nem is érdekel téged ez a srác szexuálisan csak romantikusan; sőt az is lehet, hogy félreérted az érzéseidet. De vannak olyan biszexuális emberek is, akik különböző életszakaszban inkább a saját nemükhöz vagy az ellenkező nemhez vonzódnak. Vagy vanbak pánszexuális és demiszexuális emberek is.

Mindenesetre:

[link]

febr. 2. 11:53
 10/11 A kérdező kommentje:
#9 Köszi a segítséget!
febr. 2. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!