Hogy lehet együtt élni a bipoláris zavarral ? Kezdem feladni.
Nekem is ez a betegségem van,ha az segítség,én elmondom,hogy mit csináltam,amikor először látott orvos.A vizitet megelőző napon otthon,csendben,alaposan végig gondoltam,milyen tüneteim vannak,illetve,megpróbáltam az alap vonásaimat elkülöníteni a valódi tünetektől,majd,mikor elkészült a lista,abból is aláhúztam a markánsabb tüneteket.
A doki azt mondta,ez óriási segítség volt neki,és gondolkodás nélkül felírt egy gyógyszert,ami rögtön be is vált,nem kellett mellé semmi más,majd el is hagytam 1 év után.Ugyan azt mondták,ez a betegség gyógyíthatatlan,de tünetmentes időszakok lehetnek.Nekem vannak több hónapos ilyen szakaszok is,de télen pl végig padlón vagyok szinte.
Nehéz ebben benne élni,még nehezebb a veled élőknek...nekem inkább utóbbi jelenti gondot.Senkinek nem akarok egy béklyó lenni az életében,de hát közben meg vágyom a szeretetre,és szeretni a másik embert,szóval vagy elfogadod magad ezzel a betegséggel együtt,vagy gyötrődni fogsz folyamatában,hogy te mindenkinek csak teher vagy,még annak is,aki valóban őszintén szeret.
Jó receptet én sem tudok adni,mert az nekem is kéne. :-) De azért van jövőképem,és kűzdök a betegséggel,amíg tudok,màr csak amiatt is,nehogy már ő győzzön. :-)
Minden jót kívánok neked!
4
Megkérdezhetem, hogy milyen gyógyszert kaptál és miért hagytad el 1 év után? A bipolárisoknak elvileg folyamatosan kell gyógyszert szedni.
Elhagytam,mert nem kellett tovább szedni,tünetmentes voltam jó hosszú ideig.A gyógyszer nevét nem írnám ide.
Most nem vagyok tünetmentes,de úgy érzem,a gyógyszer óta már mintha gyengébb lenne a betegség,valahogy kordában tudom tartani.Korábban ez nem így volt.
Szóval igen,elviekben igazad van,hogy folyamatosan szedni kellene gyógyszert,de most nincs rá szükség.
6
Nem egészen értem, hogy miért nem írod le a gyógyszer nevét. Gondolod, hogy felismerhetővé tenne? :)))
A 4-esben ezt írtad: "Ugyan azt mondták, ez a betegség gyógyíthatatlan, de tünetmentes időszakok lehetnek. Nekem vannak több hónapos ilyen szakaszok is, de télen pl végig padlón vagyok szinte."
Ezek szerint NEM vagy jól hónapokig...
Még valami: a bipolárisoknak NÉGY féle gyógyszercsoportból adnak gyógyszert: antidepresszánst (kivéve hipománia, mánia idején), antipszichotikumot, hangulatstabilizálót és nyugtatót.
Ezért is lettem volna kíváncsi arra, hogy mi az a varázsszer, amit szedsz, hogy elég (volt) csak egy féle gyógyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!